VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN REKTÖRE ÇAĞRI

30 Eylül 2019

...........................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mengen ilçesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün, Rektör Mustafa Alişarlı tarafından merkez yerleşkeye taşınmak istenmesine tepki gösterdi. Özcan, Rektör Şarlı'ya "Bu görevi bırakın, memleketinize geri dönün"dedi. 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün büyütülmesi ve öğrenci kapasitesinin artırılması amacıyla İzzet Baysal Vakfı tarafından Mengen'e yeni bir yatırım yapıldığını ve yıl sonu itibariyle yüzde 70'inin tamamlanacağını hatırlatan Özcan, "Mengen'de büyük ve haklı bir infial var. Burada milyonlarca lira harcanmış bir yapı var. İzzet Baysal Vakfı da bu parayı durup dururken harcamış değil. Ortada BAİBÜ ile imzalanan bir protokol var. Maalesef sayın rektör oradaki bu kadar yatırıma rağmen bu bölümü Bolu'ya almaya çalışıyor. Biz bundan hoşnut değiliz" dedi.

"BU TÜR GİRİŞİMLERDEN VAZGEÇİN"

Rekör Alişarlı'nın Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün merkeze taşınması isteğinden vazgeçmesini isteyen Özcan, "Rektör hangi akla hizmet ediyor belli değil. Bu nasıl bir mantıktır. Niye milyonlarca lira düzeyinde yapılmış bir yatırım varken, o yatırımı elinin tersi ile itip Bolu'ya nakletmeye çalışıyor, ben işin içinden çıkamıyorum. Bir rektörün kişisel kaprisi Bolu'nun menfaatleri önüne geçemez. İzzet Baysal Vakfı'na böyle bir haksızlık yapılmasını biz doğru bulmuyoruz. Yol yakınken sayın rektöre şu çağrıda bulunuyoruz. Bu tür girişimlerden vazgeçin. YÖK nezdinde böyle bir girişimde bulunduysanız, ikinci bir yazı ile bu talebi geri çekin ve daha da önemlisi gönlünü kırdığınız bizim için çok önemli olan Ahmet Baysal büyüğümüzün gönlünü de bir şekilde alın. Ben bunların hiçbirini yapmam diyorsanız bu görevi bırakın, memleketinize geri dönün" diye konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Halil
    1 Ekim 2019 • 04:05
    Helal olsun Başkan'a. Böyle cesur insanlar lazım bu şehire, ülkeye.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.