VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN MENGEN TEPKİSİ

29 Eylül 2019

........................

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, Mengen'de bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı'nın kararıyla Bolu kent merkezine alınması çalışmalarına, "’Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’ kendisine yakışan yerde olmalı, yani, Mengen’de kalmalıdır" dedi. 

YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE...

"BOLU'YA ALMAK DEMEK MENGENLİLERİN UMUDUNU ALMAK DEMEKTİR"

"Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 7 yıldır eğitim ve öğretimi Mengen ilçemizde sürdürmektedir. 

Hal böyle iken, 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Mengen’den Bolu kent merkezine taşınmasının gündeme getirilmesi hepimizi düşündürmektedir. Zira makus talihini belki de bu eğitim yuvasıyla yenecek olan Mengen'den okulunu almak demek, 
Mengenliler'in umudunu almak demektir. Sadece Türkiyemiz de değil, dünyanın her yerinde aşçılık konusu gündeme geldiğinde ilk akla gelen Mengen ilçemizdir. 

"HAK YEMEM HAK DA YEDİRTMEM"
Bu amaçla  Gastronomi konusunda eğitim ve bilim merkezi haline getirilmesi amacı ile Mengen ilçemizde 2014 yılında 23 bin metrekare alan üniversitemize okul yapmak kaydı şartıyla devir teslim yapılmış  ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü ile Mengen Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile daha da büyüyerek, "Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü" ilçemize kazandırılmıştır. 
En son 11 Mayıs 2018 tarihinde Mengen’de İzzet Baysal Şükran Günlerinde Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü Projesinin temeli vatandaşlarımızın huzurunda İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, milletvekilleri, Bolu ve Mengen protokolün hazır bulunduğu bir ortamda atılmıştı... 
Ve Sayın Rektörümüz bu açılışta yapmış olduğu konuşma da memnuniyetini ifade etmiş ve konuşmasını İzzet Babamızın, ‘Hak yemem Hak da yedirmem’ sözü ile taçlandırmıştır. 

"MENGEN'DE KALMALIDIR"
Hal böyle iken,  
Orta da, ‘Hak yemem hak da yedirmem’ gibi anlamlı sözler ve atılan temel var iken ne ya da neler değişmiştir ki, ‘Hak yemem hak da yedirmem’ sözü unutulur bir hale gelmiştir. 
Ortada milyonlarca lirayı bulan bir yatırım varsa, Aşçılık denilince ilk akla Mengen geliyorsa, o zaman ’Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Merkezi’ kendisine yakışan yerde olmalı yani, Mengen’de kalmalıdır."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.