VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BEL AĞRISI DEYİP GEÇMEYİN!

25 Eylül 2019

.......................

Uzman kadrosuyla vatandaşların günlük yaşam kalitesini artırmak ve sağlıklı bilgiye ulaşmanız için hizmet veren Fizyokent Sağlıklı Yaşam Merkezi Fizyoterapisti Filiz Çiçekdenk bel ağrısı ile ilgili yanlış bilinenler hakkında açıklama yaptı.

Bel ağrısı sebebi kişiden kişiye farklılık göstersede toplumun %90 ının yaşadığı yaygın bir sorundur.Bel ağrısıyla ilgili kulaktan duyduğumuz ,bizleri sağlığımızdan uzaklaştıran yanlışlarsa bir o kadar fazla.Peki nedir bu doğru sandığımız yanlışlar?

BELİM AĞRIYOR BEN DE KESİN FITIK VAR!

Öncelikle her bel ağrısının nedeni fıtıktan kaynaklanmıyor.Bel bölgesindeki kanal daralması,disklerin kayması,kaslardaki gerginlikler ve kısalıklar ya da diğer mekanik problemler ağrıya yol açabilir.Üstelik fıtığınız olsa dahi size ağrı vermeyebilir.En ilginç olanı da bel ağrılarının yaklaşık %20 si sadece fıtıktan kaynaklanır.

BEL FITIĞI AMELİYATSIZ İYİLEŞMEZ!

Fıtıkların (bel ya da boyun) %80 i herhangi bir cerrahi işleme gerek duyulmaksızın iyileşebiliyor.Dünya da bu ameliyatların sayısı gelişen fizyoterapiyle birlikte giderek azalmakta.Kişiye özel planlanan terapötik egzersizlerle ,güncel yaklaşımlarla fıtığın yarattığı ağrılardan kurtulmak ve günlük hayata sağlıklı bir şekilde devam etmek mümkün.Yeter ki alanında uzman fizyoterapistlere ve doktorlara danışın.

BİZİM BİR TANIDIK BELİNİ ÇEKTİRMİŞ İYİ GELMİŞ!

Açıkça söylemek gerekirse felç olmadığı için şanslı sayabilirsiniz tanıdığınızı.Bel ağrısı ya da diğer ortopedik rahatsızlıklarda size uygun olan yöntemi doktorunuz , fizyoterapistiniz karar vermeli ve yine onlar uygulamalıdır.Bel çektirmek sizi geri dönüşü olmayan sinir hasarları,felç ya da kırıklarla karşı karşıya bırakabilir.

BELİM AĞRIYOR KORSE KULLANMAM GEREK!

Korse bel bölgenizin stabilizasyonunu sağladığı için kısa sürede sizi rahatlatır.(Seçtiğiniz korsenin çeşiti de oldukça önemlİİ)Ancak uzun süreli korse kullanımı ağrılarınıza iyi gelmeyeceği gibi destekleyici kaslarınızı daha da zayıflatır.Fizyoterapistler olarak çok ağrılı durumlarda günde 3 saat kullanmanızı ve bununla birlikte önerilen egzersizleri yapmanızı istiyoruz. Bel ağrısı fıtıktan kaynaklansın ya da kaynaklanmasın çözümsüz değildir.Ağrılarınız hayat kalitenizi düşürmesin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.