VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HEM ÇİFTÇİ HEM RESSAM

20 Eylül 2019

..............................

Bolu'nun Seben ilçesinde çiftçilik yapan 54 yaşındaki Şefik Ay, tarla işlerinden boş kalan vakitlerinde resim yapıyor. Şefik Ay'ın yaptığı birbirinden güzel resimler köydeki vatandaşlar tarafından ilgi görürken, son olarak evinin dış cephe duvarına yaptığı Atatürk portresi dikkat çekti.

Seben'e bağlı Kızık köyünde yaşayan 2 çocuk babası Şefik Ay, okulda öğretmeni sayesinde 41 senedir resim yapıyor. Şefik Ay, tarla ve bahçe işlerinden kalan vakitlerini resim yaparak geçiriyor. Portre, manzara ve köyde yaşam tarzında resimler yapan Şefik Ay, son olarak evinin dış cephesine Atatürk portresi çizdi. Şefik Ay'ın çizdiği portre köyde yaşayan vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı. Kızı da halk eğitim merkezinde resim öğretmeni olan Şefik Ay, resim sanatını ortaokuldaki öğretmeni sayesinde sevdiğini anlatarak, Ortaokulda Metin Ferah diye bir hocam vardı. Çok iyi bir hocam, hala konuşuyorum. Bize resim yaptırdı. Pastel boya çalışmasıydı. Çok güzel yaptım. 1978 yılında yaptığım resmi koridora asmıştı. O kadar öğrencinin içinde koridora asmıştı. Çok sevinmiştim. Bana özgüven geldi. O zamandan beri resim tutkum var. dedi.

Resimlerini beğenenler olduğu gibi eleştirenler de olduğunu anlatan Ay, Evin duvarına çizdiğim Atatürk portresine çok güzel yorumlar yapıyorlar. İyi olmuş diyorlar. Herkes beğeniyor. Her çeşit resim, manzara, insanların çalışması, portre gibi her çeşit resim yapıyorum. diye konuştu.

RESİM RUHUMU DİNLENDİRİYOR

Resim yaparak stresten kurtulduğunu belirten Şefik Ay, Resim benim ruhumu dinlendiriyor. Stresten arınıyorum. İnsanların yaşam öyküsü var. Bu öykü içinde ince bir çizgi var. Resim sayesinde bu çizginin derinliklerine iniyorum ben. Kafamı dinliyorum. dedi.

  • HEM ÇİFTÇİ HEM RESSAM
  • HEM ÇİFTÇİ HEM RESSAM
2 yorum yapılmış
  • AhmetHitit
    20 Eylül 2019 • 08:40
    Tebrikler Sefik,takdirle karsiliyoruz;gurur duyuyoruz.Basarilarin daim olsun diyoruz .
  • Adilyldzba
    20 Eylül 2019 • 08:40
    İşte Türkiye'nin olması gereken çiftçisine bir örnek.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.