VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“BEN ÖYLE BİR CANİ DEĞİLİM”

16 Eylül 2019

..............................

Bolu’nun Gerede ilçesinde 10 Aralık 2016 yılında Berfin Yıldız’ı öldürüp, Aziz Başaran’ı yaralayan Cihan Kaycı son kez çıktığı hakim karşısında cani olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti ise Kaycı’ya farklı suçlardan toplam 45 yıl hapis cezası verdi.

10 Aralık 2016 yılının Aralık ayında Bolu’nun Gerede İlçesi Dayıoğlu Mahallesi Kültür Sokak’ta meydana geldi. İstanbul’da tekstil işçisi olarak çalışan 18 yaşındaki Cihat Kaycı, saat 06.30 sıralarında eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen Gerede Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü 2. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Berfin Yıldız’ın evine gitti. Evin zilini çalmak yerine apartmanın dışındaki korkuluklardan tırmanan Kaycı, açık olan balkon kapısından Berfin Yıldız’ın evine girdi.

Yıldız’ın kaldığı odaya giren Kaycı, yataklardan birisinin üzerinde erkek pantolonu olduğunu görünce odanın ışığını açtı. Berfin Yıldız ile Aziz Başaran’ı aynı yatakta gören Cahit Kaycı, iki şahısıda uyandırdıktan sonra yanında getirdiği silahla Aziz Başaran’ı kolundan yaraladı. Evin kapısını kilitleyip anahtarı da balkondan aşağı atan Kaycı, daha sonra Berfin Yıldız’ın ev sahibinin silah sesi duyması üzerine yedek anahtarla eve girmesiyle Berfin’i de alarak evden çıktı.

Evden uzaklaşan ikili bir süre sonra boş bir arazide tartışmaya başlayınca Kaycı yanındaki silahla önce havaya daha sonra ise Berfin’in başına ateş etti. 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Berfin olay yerinde yaşamını yitirirken, zanlı cinayeti işlediğini itiraf ederek polis ekiplerine teslim oldu. Aziz Başaran ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

“BEN ÖYLE BİR CANİ DEĞİLİM”

Olayın bugün Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında tutuklu sanık Cihan Kaycı ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti avukatlardan savunmalarını talep ettikten sonra Cihan Kaycı’ya son sözlerini söylemesini istedi.

Son sözlerinde Kaycı, kendisinin cani olmadığını söyleyerek, “Benim yaşadığımı Allah kimseye yaşatmasın. Bu olay bir başkasının başına gelsin istemem. Çok büyük bir üzüntü duyuyorum. Ben işlediğim suçların hiç birisini tasarlamadım. Ben öyle bir cani değilim. Altı boş ve bir şeye dayanmayan bir iddianame yüzünden ceza almaktan korkuyorum. Bence önce Allah’ın daha sonra da sizin adaletinize ve merhametinize inanıyorum. Beraatime veya tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum.

KARAR AÇIKLANDI

Kaycı’nın son sözlerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sanık Cihan Kaycı’nın kasten öldürme suçundan 25 yıl, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 3 yıl 4 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 2 kez 3 yıl 9 ay, hükmün açıklanması geriye bırakılarak ruhsatsız ateşli silah bulundurma ve taşıma suçundan 1 yıl 8 ay hapis bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda Kaycı’nın, mağdur Aziz Başaran’a karşı işlediği kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl, mala zarar verme suçundan 2 bin TL para cezası almasına karar verildi. Sanık Kaycı toplamda 3 bin TL para ve 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan sanığın tutukluluk halinin devamına ve Sakarya İstinaf Mahkemesi’nde karara itiraz yolunun açık bırakılmasına karar verildi. Bolu Takip

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.