VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KONUŞMA BOZUKLUĞU OLANLARA MÜJDE!

3 Eylül 2019

...................

Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Konuşma Terapisi Ünitesi" hizmete başladı.  

Aldığı konuşma terapisi kapsamlı eğitimi sonucu konuşma bozukluğu olan hastalara hizmet vermeye başlayan  Fizyoterapist Poyraz Selim Yüzkolar, konuşma bozukluğunun; herhangi bir sebeple konuşmanın başlatılmasının engellenmesi ya da akıcılığının yitirilmesi anlamına geldiğini belirterek,  iletişimin aksamasına neden olan en önemli konular arasında yer aldığına işaret etti. Konuşma bozukluğunun birçok sebebi olmasına karşın hizmet verdiği  hastanenin bir fizik tedavi hastanesi oluşu ve hasta profili gereğince daha ziyade felçli hastalara yönelik hizmet verdiklerini belirten Yüzkolar, özellikle felçli hastalara daha öncelikli hizmet sağladıklarını ancak diğer hasta gruplarına da danışmanlık hizmeti verdiklerini vurguladı. 

"KONUŞMA REHABİLİTASYONU"       

Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Dilekçi yaptığı açıklamada "Hastanemiz ülkemizin her köşesinden gelen hastalarımıza hizmet veren, yatak kapasitesi olarak Türkiye'nin en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi durumundadır. Hastanemizde özellikle nörolojik rehabilitasyon yani felçli hastaların rehabilitasyonuna ciddi düzeyde önem vermekteyiz. Daha önce robotik yürüme rehabilitasyonu, ergoterapi, el rehabilitasyonu gibi özellikli hizmet birimlerini hastalarımızın hizmetine sunduğumuz hastalarımız için şimdi de Bolu'muzda daha önce olmayan 'KONUŞMA REHABİLİTASYONU' ünitemizi hizmete sunmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye'de sadece çok az sayıda ve sadece büyük merkezlerde verilebilen bu hizmete hastanemizde tedavi görmekte olan hastalarımız uzman hekimlerimiz tarafından değerlendirildikten sonra fizyoterapistimiz tarafından programa alınmakta ve rehabilitasyon süreci düzenlenmektedir. Bu süreçte sorumlu fizyoterapistimiz bu konuda ciddi ve uzun süreçli bir eğitim programı almış olup sertifika sonrasında bu hizmeti vermeye başlamıştır. Konuşma rehabilitasyonu fikrimizin ilk aşamasından, eğitim süreci ve bu birimin hizmete kazandırılmasında desteğini esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi.     

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol da "konuşma terapisi ünitesinin" gerek ilimizde gerekse bölgede bir ilk ve bu alanda gerçek ihtiyaca cevap verecek nitelikte bir hizmet olduğunu vurgulayarak "Bolu ilimizi sağlık alanında pek çok hizmetin ilk'leri ve en'leri yapabilmek için fedakarca çalışan tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum."dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.