VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN GÖLKÖY MÜJDESİ

31 Ağustos 2019

.........................

HABER-Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Gölköy mesire alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan, ”Gölköy’ü daha güzel bir hale getirmek ve bakımını düzenli bir şekilde yapabilmek için yetki talebinde bulunduk” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Gölköy’de düzenlediği pikniğe katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Özcan, “Gölköy mesire alanı Devlet Su İşleri’ne ait Bolu Belediyesi'nin buranın yollarıyla ilgili de çöp toplamasıyla ilgilide bir sorumluluğu yok, keza kapı gelirlerini de Bolu Belediyesi almıyor. Burayla ilgili konularda söz sahibi değiliz örneğin buranın bozuk yollarını yapmak istiyoruz ama bizim sorumluluğumuzda değil. DSİ’ye bir yazılı müracaat da bulunduk, Sayın Valimizle de paylaşıp yardımcı olmasını isteyeceğim biz Gölköy’ün sorumluluğunu istiyoruz. Burayı alıp çevresine binalar konduracak değiliz, buranın daha temiz daha bakımlı olabilmesi adına belki birkaç noktaya seyir terasları yapıp burayı güzelleştirme adına, piknik alanlarını daha bakımlı ve güzel hale getirmek adına bir talepte bulunduk. Olumlu sonuç olursa burayı çok güzelleştireceğiz,  Boluluların en çok gittiği piknik alanı burası, Bolulular Gölköy’ü seviyor daha bakımlı daha temiz daha güzel bir Gölköy olsun diye bu talepte bulunduk” ifadelerini kullandı.

DSİ GÖLKÖY’ÜN DENETİMİNİ YAPAMIYOR

Başkan Özcan, “Ailelerin artık daha güvenle gelebileceği bir yer olacak. DSİ buranın denetimini yapamıyor, denetim eksikliğinden kaynaklanan sorunlar oluyor biz daha iyisini yapacağımız iddiasındayız bu yüzden böyle bir talepte bulunduk. Yetki ve sorumluluk bizde olmadığı için tuvalet gibi eklemeler yapmak istediğimizde DSİ’den izin almamız gerekiyor bir sürü prosedürü var bizde dedik ki; burayı bize verin, yetki de sorumluluk da bizde olsun” dedi.

BOLU BELEDİYESİNE GÖLKÖY’LE İLGİLİ YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKLI DEĞİL..

Özcan, “Şimdiye kadar Bolu Belediyesi'ne yapılan Gölköy ile ilgili eleştirilerin hiçbir ileri doğru ve haklı eleştiriler değil çünkü ne yetki ne sorumluluk bize ait değil, verirlerse bundan sonra bu işin günahı da sevabı da bizim olsun. Gölköy'ün yollarının yeniden yapılması, asfaltının yenilenmesi gerekiyor eğer bu tahsis bize verilirse yapacağız. Gölköy yol ağının tamamlanmasının yani asfaltın yenilenmesinin 2,5- 3 milyon maliyeti var. Biz buraya milyonlarca liralık yatırım yapacağız ama buraya gelip binalar falan dikmeyeceğiz zaten su havzası olarak kaldığı sürece dikemeyiz, bizim de böyle bir niyetimiz yok. İnşallah bu Çarşamba Devlet Su işleri ile randevulaşıp bu işi sonuçlandırmak istiyorum, bu yılın sonuna kadar bu tahsis bize verilirse önümüzdeki Nisan Mayıs ayından itibaren vatandaşlar çok farklı bir Gölköy görmeye başlayacak.  Kışın bunun planlamasını yapacağız burayı güzelleştirme adına bir şeyler yapacağız. Tuvaletle ilgili sıkıntı kalmayacak, buranın çöpü ile yolu ile ilgili sıkıntı kalmayacak. Vatandaşlarımıza tekrar hatırlatmak istiyorum Gölköy kapıdaki giriş ücretini biz almıyoruz” ifadelerini kullandı

ÇELE BARAJI YAPILDIKTAN SONRA GÖLKÖY’DE SU SPORU YAPILABİLİR..

Başkan Özcan, vatandaşların ‘Gölköy’de neden su sporları yapılmıyor’ diye sorduğunu belirterek, ‘Burada su sporları yapılamaz çünkü burası sulama suyu değil içme suyu havzası. Bolu Belediyesi buradan su aldığı sürece su sporları burada yapılamaz. Herkes Karadere suları faaliyete geçince belediye suyu Gölköy’den almayacak zannediyor. Karadere sularından bize saniyede 250 mililitrelik bir tahsis söz konusu. Karadere’de suyun bol olduğu zamanlarda saniyede 500 ml su tahsisi oluyor ama biz en bol olduğunda bile 250 ml alabiliyoruz. Bizim şehre verdiğimiz su saniyede 430 ml yani Karadere Bolu'nun su ihtiyacını tek başına karşılamayacak. Çele barajı yapıldığı zaman Gölköy içme suyu havzası olmaktan çıkacak sadece sulama kanalı olacak o zaman Gölköy’e farklı fonksiyonlar da ekleme şansımız olacak” şeklinde konuştu.

  • BAŞKAN ÖZCAN'DAN GÖLKÖY MÜJDESİ
  • BAŞKAN ÖZCAN'DAN GÖLKÖY MÜJDESİ
3 yorum yapılmış
  • Abidinmelek
    31 Ağustos 2019 • 10:47
    Çokta güzel olur inşallah
  • Bolu114
    1 Eylül 2019 • 12:13
    Bencede çok güzel olur burasi biran önce temiz olmazsi lazım çöp piknik yapanlar yere atıyor bunları uyarmak gerekiyor
  • Bolulu14
    3 Eylül 2019 • 00:01
    Buranın düzene girmesi geç bile kalındı ne bir bank var nede temizlik yolu bile çok çok kötü
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.