VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !

28 Ağustos 2019

.......................

HABER-Ayşe Songül Erhan

Bolu’da işten çıkarıldıkları için eylem yapan işçiler, işlerine geri dönüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada 18 işçinin geri alınacağını belirterek, “Bu, eylem sonucunda veya sendikanın baskısıyla alınmış bir karar değil” ifadelerini kulllandı.

31 Mart seçimlerinden sonra Bolu Belediyesi tarafından haksız yere işe alındıkları gerekçesiyle işlerine son verilen işçiler 127 gündür Demokrasi Meydanı’ndaki çadırda eylemlerini sürdürdü. Eylem yapan  18 işçi işlerine geri dönüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı açıklama ile işlerine geri döneceklerini öğrenen işçiler Demokrasi Meydanındaki çadırı kaldırarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la makamında görüştüler.

“BU EYLEM SONRASI VEYA SENDİKANIN BASKISIYLA ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİL”

Çadır kaldırıldıktan sonra Başkan Özcan’la makamında bir araya gelen işçiler, Özcan’a teşekkür etti. Başkan Tanju Özcan, “Bugün benim için mutlu bir gün. Öncelikle şunu söyleyeyim. Arkadaşlarımıza çıkış gerekçelerini daha önce anlatmıştım. Demiştim ki şirket personeli olarak almışlar ama şirketin mevcut halde maaşları ödemesi mümkün değil. Önümüzdeki süreçte mağdur olduğunu bildiğimiz 17-18 arkadaşımız var bunları pey der pey alacağım demiştim. Şunu açıklıkla belirteyim bu arkadaşlar eylem yaptıkları için ve bu eylemin sonlandırılmasının istenilmesi ile işe geri dönüşlerinin hiçbir alakası yok. Bu arkadaşlarımızı gerçekten en mağdur insanlardı. Bu arkadaşlarımız zaten temizlik işlerinde çalışan personelimizdi yine aynı işlerine yani temizlik işlerine kendilerini iade ediyorum. Tekrar belirtiyorum bu eylem sonrası veya sendikanın baskısı ile alınmış bir karar değil. Ben asla bu tür eylem veya baskıyla doğru bildiğimden geri adım atacak değilim” ifadelerini kullandı.

“SÖZ VERMİŞTİM, SÖZÜMÜ TUTTUM”

Özcan sözlerine şöyle devam etti, “ Bu arkadaşlarımıza söz vermiştim. Sizi almadan kimseyi almayacağım belediyeye diye ve bu sözümü tuttum. Önümüzdeki süreçte başkalarını da hemen işe alabilecek durumda değilim. Ama belediyenin personel ihtiyacı oldukça insanları yapabilecekleri işe göre ahbap çavuş ilişkisi gözetmeden, siyasi bağlantı gözetmeden ihtiyaç doğrultusunda alımlar yapılacak. Bu 18 arkadaşımız dışında yakın planda bir alım planlamamız yok. Ama olduğu zamanda dediğim gibi gerçekten iş yapma kabiliyetine bakarak bunu gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız temizlik işlerinde görev yapan en ağır işleri yapan arkadaşlarımızdı. Dolayısıyla arkadaşlarımız aynı görevlerine geri dönecekler.”

  • İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !
  • İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !
  • İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !
  • İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !
  • İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !
  • İŞÇİLER GERİ ALINIYOR !
3 yorum yapılmış
  • Vatanda
    28 Ağustos 2019 • 06:23
    Bolu ya yakisan bu iste
  • Sanat
    29 Ağustos 2019 • 01:21
    Siz bu ülke için ne yaptınız bundan sonra ne yapabilirsiniz garibanların ekmeğinle oynadınız bu tprağn üstü varsa altıda var yaşayın bakalım bedava dünya yaşada yaşa
  • vatanda
    29 Ağustos 2019 • 02:57
    Bundan sonra her eylemciyi işe alırsınız
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.