VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAFALAR ALLAK BULLAK OLDU..

26 Ağustos 2019

...........................

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediyesinin borçları ile ilgili yaptığı açıklamalarına bir yenisini ekledi. Doğanay, belediye borcunu 210.1 milyon TL olarak açıkladı.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban, Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı ile birlikte AK Parti Bolu İl Binasında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında belediye borçları ile ilgili konuştuğunu, söyleyen Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Doğanay şöyle konuştu; “Geçtiğimiz hafta yapmış olduğumuz basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın Bolu Belediyesinin borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın gerçek dışı olduğunu borcun 461 milyon lira olmadığını burada ifade etmiştik. Bizim açıklamamızın ardından apar topar televizyon canlı yayınına çıkan Tanju Özcan, yine borcun 461 milyon lira olduğunu iddia etti. Buna şaşırmadık. Tanju beyin hayatta en iyi yaptığı iş aynı zamanda siyaseten bilen kişidir. Kelimelerle oynama kısmını da beceriyor.

“HEP BERABER İLLER BANKASINA GİDELİM..”

Tanju Bey, iller bankasına olan borcu yüzeysel olarak açıklarken, herhangi bir evraka da dayanmayan bir açıklama yaparken, iller bankasına olan Bolu Belediyesi borcunun 177 milyon olarak açıklamıştır. Bu rakam kesinlikle yanlıştır. Bolu Belediyesinin 3 Mart 2019 itibariyle İller bankasına olan ana borcu 21 Şubat 2019 itibariyle borç 108. 872.222,98 liradır. Bu ana borçtur. Bu borcun yanında 41 milyon 218 bin 55 lira 15 kuruş borcu vardır. Ama 31 Mart itibariyle de Bolu Belediyesinin, iller bankasına borcu 106 milyon liradır. 106 milyon liranın 33 milyon lira da faizi vardır. Toplam borcu 139 milyon liradır. Bunun aksini iddia ediyorlarsa, bu böyle değildir diyorlarsa iller bankasına bir gün bende kendilerine eşlik edeyim. Hep beraber hatta yanımıza bir tane de basın mensubu arkadaşımızı alalım. İller bankasına gidelim, 31 Mart itibariyle Bolu Belediyesinin, İller bankasına olan borcu nedir? Bunu herkes görmüş ve bilmiş olsun. Bolu Belediyesi bunu görebilir zaten. Bu neden yapılır, niçin yapılır. Bunu da bilmiyorum.

“İLLER BANKASI BORCU 140 MİLYON”

Elimde CHP’li döneminde hazırlanan 2018 yılı faaliyet raporu var. Ben sadece açıklama yapmış olmak için açıklama yapan birisi değilim. Şimdi açıklama raporunda burada diyor ki, uzun vadeli yabancı kaynaklar, yani iller bankası borcu 140.072,04 kuruştur. Bu Bolu Belediyesinin yayınlamış olduğu faaliyet raporunda görebilirsiniz. Bunu nasıl olurda Tanju Bey’e bunu söylemezler. Nasıl olurda yanlış bilgi verirler. Veya kendisi yanlış bilgilendiriyor.

“31 MART İTİBARİYLE 106 MİLYON BORÇLA TESLİM ETTİK”

Özel bankalar deniliyor ya, hemen burada kısa vadeli iç mali borçlar, 44 milyon 299 bin liradır. Hem benim verdiğim rakam aynı zamanda iller bankasının rakamıyla da örtüşen bir rakamdır. Eğer bunun dışında bizim bilmediğimiz, görmediğimiz Bolulu hemşerilerimiz tarafından görülmeyen gizli bir yatırım varda hani bir dağın arkasında, Bolu sınırlarının bira daha dışında çok gizli, büyük bir proje başladı da biz bilmiyorsak bununla alakalı da iller bankasına farklı bir borçlanma yapıldıysa, bunu da açıklasınlar. Ama ben bunu açık bir şekilde rakamlarla aynı zamanda faaliyet raporuyla 31 Mart itibariyle anahtarı teslim ettiğimiz gün borç 106 milyon liradır. Aksini inkar eden varsa, İller Bankası Ankara’da, bende eşlik ederim ekranı açtırırım.

“TEMİNAT MEKTUBU NAKİT PARA DEĞİLDİR”

Milli emlak borcunu 4 milyon TL olarak söylemişlerdir ama borç 2,7 milyon TL. Müteahhit emanetleri noktasında, Tanju Bey, ‘Bolu Belediyesi’ne iş yapan müteahhitlerden alınan teminat mektuplarının borç kalemi olarak hesaplanmasının takdirini sizlere bırakıyorum çünkü bunlar teminat mektubudur, nakit para değildir. Böyle bir borç da külliyen olamaz’ Yani siz, bir firma olarak Bolu Belediyesi’nden bir ihaleye girdiğiniz zaman Bolu Belediyesi size der ki; ‘Şu kadar teminat mektubu getireceksin’ Siz, aldığınız işin orantısında, banka teminat mektubunu getirir belediyeye verirsiniz. Bu teminat mektubu olmadan da zaten ihaleye giremezsiniz. Hepimiz esnafız, ticaretle uğraşıyoruz. Hangi mantık teminat mektuplarını Bolu Belediyesi’nin borcu olarak gösterir? Adı üzerinde teminat mektubu. Buradan da çıkan rakam; 10,8 milyon TL. Tüm Bolu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

 “FİDANLIK ARAZİSİ KAZANÇLI BİR İŞTİR”

Orman Fidanlığı Arazisi; geçmiş dönemde yoğun gayretlerimiz ile Bolu Belediyesi’ne kazandırmış olduğumuz 220 dönümlük fidanlık arazisi ile ilgili Tanju Özcan’ın yaptığı açıklamaları kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Basit hesap oyunlarıyla, bu yerin 12 milyon TL etmesi gerekirken 20 milyon TL alındığını ve ormana fazla verildiği iddiası, Köroğlu Tv’de söylenmiştir. Bu yerin 20 milyon TL’ye alındığı ve ormana fazla para verildiği iddiasına karşın, öncelikle bu yer 18 milyon TL’ye alınmıştır. Sayın Bakan ile buranın pazarlığı yapılırken bizzat orada olduğum için söylüyorum. Ormana yapılacak olan bina 20 milyon TL tutabilir ama biz 18 milyon TL oranında bir yapım yapacağız ve gerisi ormanın işi. O sektörde faaliyet gösteren biri olarak söylüyorum; Tanju Bey’in söylemiş olduğu rakamın 4 misline bile anında satılabilecek bir yerdir. O metrekarede öylesine büyük bir yeri bulma imkanınız yoktur, çok kazançlı bir iştir. Eğer ki zarar ediyorsa, bıraksın ormanı. Bolu Belediyesi’nin zarar etmesini asla istemem.

“EMEKLİLİK KESİNTİLERİ BORÇ HANESİNE YAZILIR MI?

Yine bu noktada, emeklilik kesintileri ile alakalı takriben 10,8 milyon TL bir borçtan bahsediliyor. Emeklilik kesintileri ile alakalı bunu, borç hanesine yazmanın akla mantığa sığacak hiçbir tarafı yok. Sayın belediye başkanımıza bunu doğru anlatan biri yok mu? Muhasebeci arkadaşlar bunu demiyorlar mı? Kamu kurum ve kuruluşlarında emeklilik kesintileri borç olarak mı yazılır? Şirketlerde çalışanların emeklilik kesintileri borç hanelerine yazılabilir mi? Bunu bilen biri açıklasın.

“BELEDİYENİN BORCU 210.1 MİLYON TL’DİR”

Sonuç olarak, İller Bankası 38 milyon, bankalar 13 milyon, Milli Emlak 2.3 milyon, müteahhit emanetleri 10.8 milyon, fidanlık arazisi 21 milyon, müteahhitler 70 milyon, emeklilik kesenekleri 11 milyon, 44 milyon TL de Bolu Belediyesinin alacağı var, 210.1 milyon TL, hayırlı olsun. Benim yaptığım tüm hesaplar resmi belgedendir. Bolu Belediyesinin borcu olabilir, Türkiye’deki tüm belediyelerin borcu vardır. Bolu Belediyesi kredi anlamında da, borçlanma anlamında da en fazla kredisi olan kredi kullanabilecek bir belediyedir. Ama siz yan tarafta yapılmamış binayı borç hanesine yazıyorsanız, pis su arıtma tesisini borç hanesine yazıyorsanız, yapılmayan işleri borç hanesine yazıyorsanız bu yapılmayan bir işin borcunu ortaya yazmak olur aynı zamanda da geçmiş dönemde görev yapan gerek belediye başkanı gerekse hesap işlerine bakan arkadaşlara haksızlık olur. Ben iddiamın arkasındayım, Tanju Özcan’a düşen görev, resmi evraklarla kalem kalem, kelime oyunu yapmadan bu rakamları açıklamaktır.”

 

3 yorum yapılmış
  • Bolulu
    26 Ağustos 2019 • 23:20
    Sayın ak partililer siz vatan daşı düşünü yomusunuz emekli memura en fazla yüzde altı zam elektrik dogal gaz benzin gıda ürünlerine aşırı zam ama eflasyon düşük hemi :) bülent bey danışman yap 14 bin lt maas yetmiyo 4 bin tl zam allah tan korkun bu ülkede 1100tl emekli maaşıyla gecinen var askeri üçretle bu halk bu gafletten uyu yaniyo hep bizeolmaz ülke ekonomi guzel iyide maaşlar düşük alım gücü nerde gı zamları elektrik doğal gaz sigara zamı nedir insanla
  • Vatanda
    27 Ağustos 2019 • 03:40
    Evet gecinemiyoruz kiramizi ödeyemiyoruz halk fakir ülke ve siyasetci ler zengin halk fakir bu kadar yük bu halka fazla gecim sıkıntısı cekiyoruz eflasyon mücadele vardi maaş zamı olcak düşük göster sonra biz cebimizi düşünü yoruz akp ile olmuyo bunu gördük...
  • ceto
    31 Ağustos 2019 • 12:02
    hadi bi erken seçim yapında görek bakalım :)))
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.