VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN SENDİKAYA VE O İŞÇİLERE TEPKİ

13 Ağustos 2019

....................

 Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyeden çıkartılan 97 işçiden eyleme başlayan 18 işçiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Özcan, "18 işçiye  3-4 ay içinde tekrar işe alacağımı söyledim ancak kabul etmediler. Profesyonel eylemci oldular. O sendikanın derdini iyi biliyoruz. İşçi başına para alıyorlar, belediyede işçiler sendika değiştince akarları kesildi" dedi. 

Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Bu 18 kişiye dedim ki, 'Bakın sizin maaşınız ödeyemiyoruz. Şirkete hiç para gelişi yok. Biz belediye olarak şirkete borcumuzu ödemişiz ve şirketten alacaklıyız. Bu durumda şirket nereden bulup sizin paranızı ödeyecek" dedim" ifadelerini kullandı. 

"18 KİŞİYİ İŞE ALACAKTIM, KABUL ETMEDİLER"
"Ardından, 'Siz garibansınız, belli ağır işlerde çalışıyorsunuz. Sizi önümüzdeki süreçte ikişerli üçerli dörderli gruplar halinde tekrar işe alacağım. Sizi işe almadan belediyeye işçi almayacağım' dedim. O sırada İstanbul seçimleri iptal oldu. Bayramdan sonra 14 kişiyi işe başlatacaktım. Daha sonra bir iki kişi daha işe başlayacak ve bu 18 kişiyi tamamlayacaktım.  Ama tamam dedikleri halde bir anda yürüyüş kararı alarak Ankara'ya yürüdüler."

"SARI SENDİKA AYLIK MAAŞA BAĞLADI" 
"Şu anda işten çıkartılan 97 kişiden sadece 10 kişi eylem yapıyor. Bunlar sarı sendika tarafından aylık maaşa bağlanarak profesyonel eylemci haline dönüştüler. Çünkü sendikadan aldıkları maaş belediyeden alacaklarından daha fazla. 3-4 kez aynı saatlerde slogan attırtıyorlar. Vatandaştan imza istiyorlar ancak vatandaş durumu bildiği için imza vermiyor."

"SENDİKANIN DERDİ İŞÇİLER DEĞİL"

"Bu sendikanın derdi işçiler değil, belediyedeki işçilerin sendika değiştirmesi. İşçiler sendika değiştirmiş. Bundan dolayı da şikayette bulunmuşlar. Çalışma Bakanlığı'ndan müfettişler geldi. 80 kişiyi de dinlemişler, 80 kişiden biri bile ‘Tanju Bey doğrudan veya dolaylı beni arayarak değiştirin' demedi."

"KİMSEYE SENDİKA DEĞİŞTİRİN DEMEDİM"

"Bir tek Allah'ın kulunu aramadım, aratmadım, sendika değiştirin, demedim. 'Hangi sendika ile çalışacağına işçiler memurlar kendi karar verir' dedim. Yakınındakilere de 'Sakın karışmayın' dedim." 

 

1 yorum yapılmış
  • Hizmetisendikas
    15 Ağustos 2019 • 07:50
    13 Haziran 2019 BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN, YALANLARINA ARSIZCA DEVAM EDİYOR! Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 13 Ağustos 2019 tarihinde özgürbolu.com haber sitesine yaptığı açıklamalarla yine herkesi şaşırttı. Belediyeden işçi çıkarmayacağına dair noter tasdikli taahhütnamesine rağmen işçi çıkaran, devir teslim töreninde Kur’an-ı Kerim’i emellerine alet etmekten çekinmeyen Özcan, rol yapmaya devam ediyor. Mazbatasını alır almaz işçilere sendi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.