VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ŞOFÖRLER ZAMMI BEĞENMEDİ

10 Ağustos 2019

.....................

Bolu Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında şehir içi halk otobüslerine yapılan zam şoförler için yetersiz geldi. Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat yapılan zammın maliyetlerini karşılamayacağını söyledi.

Bolu Belediye Meclisi Ağustos ayı 2’nci oturumunda komisyondan alınan oy birliği karar doğrultusunda şehir içi halk otobüslerine zam yapılması kararlaştırıldı. Meclis üyelerinin oylarına sunulan komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar ile tam biniş ücretleri 2.75 liradan 2.90 liraya, Öğrenci biniş ücretleri 1.75 liradan 1.85 liraya, Tek binişlik 3.50 liradan 3.75 lira oldu.

BAŞKAN ÖZCAN İTİRAZ ETTİ
Yapılan zam ise şoför esnafını tatmin etmedi. Şoförlerin artan maliyet fiyatları nedeni ile zam talebi vardı. Talep sonrası ücretler, öğrenci 2.00 lira, tam biniş ise 3.00 lira olarak belirlendi ancak Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın önce vatandaş ve öğrenciyi düşünmeliyiz demesi nedeni ile bu rakamlar kabul edilmedi ve Eylül ayında geçerli olacak zam komisyon üyeleri tarafından en alt sınıra çekilerek yapıldı.

ŞOFÖRLER MUTLU DEĞİL

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, yapılan zam sonrası gelen tepkiler ve zammın yetersiz olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Mecliste alınan kararı eleştiren Fırat, artan maliyet ücretleri nedeni ile zammı yetersiz bulduklarını söyleyerek, “Maliyet fiyatları hayli yüksek. Esnafımız yapılan bu zamla zor durumda kalmıştır. Yapılan zam yetersiz kaldığı için esnafımız hizmet vermekte zorlanmaktadır. Hatta arkadaşlarımızın çoğunun hesaplarına bloke konmuş, yeterli derecede hizmet veremeyecek aşamaya gelmişlerdir. Bunun için acilen günün şartlarına göre zam oranın tekrar değerlendirilmesini, esnafımızın da mağdur olmaması ve sürekli hizmet verebilmesi adına fiyatların arttırılmasını talep etmekteyiz. Belediyenin aldığı kararı anlayışla karşılıyoruz. Belediye vatandaşı düşünmekle yükümlüdür ancak esnafımızı da düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: Erol DEĞİRMENCİ - Bolu Takip Gazetesi

4 yorum yapılmış
  • bolulu
    10 Ağustos 2019 • 02:18
    hani ne oldu indirim yapmalıydı chp zihniyeti bu zam yapar diyodunuz akp li zümre akar yakıt zamı kim yapıyo kim ötv vergi artırıyor kim kendi adamı yan dalına maaş zamı başka şirketler den maaş aldırıyo akp mi chp mi herşey orta da bu gün bu ülke böyle ise suçlu devleti yönetenler dir halka zulum ama bu halk uyancak gafketten egemenlik kayıtsız şartsız milletindir bunu bilmezse devlet yöneticileri halkın şamarını yer bi devran böyle gitmez halkın üstüne bu
  • VATNDA
    11 Ağustos 2019 • 02:17
    BU OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE NE VERSEN ASLA DOYMAZLAR ADAMLAR HEM AÇ GÖZLÜ HEM SAYGISIZ BEN TANJU BEYİN YERİNDE OLSAM BIRAK ZAM YAPMAYI HEPSİNİ İTFAİYE HORTUMU İLE ISLATIP ISLATIP DÖVERİM ŞOFÖR EFENDİLER KRDAN ZARAR EDİYORLAR AMA VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORLAR OTOBÜSE BİNENLER İNSANDIR PATATES DEĞİL
  • Bolu
    10 Ağustos 2019 • 06:08
    Bolu insan kadar aç insan yok daha ne kadar zam yapacaksınız dolmuş kadar zaten otobüsler kaç para olacak ki
  • VATANDA
    14 Ağustos 2019 • 11:20
    TANJU BAŞKANA SES YOK NE YAPSA GÜZEL YAPAR SADCE İZLEYİN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.