VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O'NUN EMEĞİ BİR BAŞKA GÜZEL...

8 Ağustos 2019

...................

Kent Konseyi Engelli Bireyler Meclisi Başkanı Şeyda Ay’ın hazırladığı proje kapsamında kent merkezinde müthiş bir konsere imza atan ve tamamı engelli bireylerden oluşan ritim grubunun şehir Gökhan Kuş, “Sesimizi duyurmak için güzel bir yoldayız. Tüm özel bireyleri seviyoruz. Unutmayın herkes engelli adayıdır. El ele tutuşalım engelleri aşalım. Müzik varsa engel yok” dedi.

Bolu Kent Konseyi Engelli Bireyler Meclisi Başkanı Şeyda Ay tarafından Bolu’da, engelli bireyler için başlatılan proje final yaptı. Proje sonunda engelli bireyler çalışmaları Bolulu siyasetçilere sunulurken, kent merkezinde de yine engelli bireyler tarafından oluşturulan ritim grubu konser verdi. Düzenlenen konserde engelli bireylerin konseri büyük alkış alırken, proje sahipleri de böyle anlamlı bir işe imza attığı için herkesin takdirini kazandı.

Ritim grubunun şefi olan ve engelli bireyleri müzik aleti çalmaları için öğretmenlik yapan Gökhan Kuş, proje süreci ve konseri değerlendirdi. Beraber çok güzel çalışmalara imza attıklarını ifade eden Kuş, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi eğitim fakültesi müzik öğretmenliği mezunuyum. Bolu Halk eğitimde müzik öğretmeni olarak çalışıyorum. Üniversite zamanın da özel eğitimli bireylerle bir canlı müzik ortamında tanıştıktan sonra onlarla beraber gönüllü olarak ritim derslerine başladım ve hayatımın dönüm noktası oldu. Bu işe ilk başta korkarak başladım. Çünkü bu bireyler özel insanlar ve hiç bir bilgim yoktu. Sonra araştırmalar sonucu ve bu işle uğraşan eğitici arkadaşlardan yardım alarak nasıl yapabilirim diyerekten işe başladık. Ben eğitim ile ilgili bildiler sunarken baktım ki aslında eğitimin temel taşı onlarda sevgiyi öğrendim. Ben okula gidip gelirken kapıda beklemelerini gördüm. Müzik dersinin heyecanıyla bekleyişlerini heyecanlarını fark ettim ve bir bağlılık oluştu bu şekilde zaman, heyecan sabır sevgi ile aktı. Beraber çok güzel çalışmalar yaptık. Konserler verdik. Ödüller aldık ve Bolu Halk Eğitim aracılığıyla bu sene tekrar yeni bir ritim grubu oluşturduk” dedi.

“MÜZİK VARSA ENGEL YOK”

Müziğin olduğu yerde engelin olmadığını söyleyen Kuş, “Engelli kent konseyi başkanı Şeyda Ay’ın hazırladığı proje ile halk eğitim birleşerek bir ilke imza atarak bize çok destek oldu. 26 öğrencinin bulunduğu, bu proje içerisinde el işi, resim, el sanatları müzik ritim grubu ve birçok alanda öğretmen arkadaşlar ile çalışarak bir proje tamamladık. Bu projede 7 ayda bir ritim grubu çıkardık. Bizim de sloganımız : “ Müzik varsa engel yok “ idi. Bu şekilde bir konser verdik ve bu çocuklarının heyecanını herkesin paylaşmasını sağladık. Bir ritim aleti çalmak kolay değil. Bunun için özel ders alan arkadaşlar var. Bu çocuklar sevgiyle saygıyla bağlılıkla eğlenerek müzik yapıyorlar ve biz bunu 7 ayda başardık. Devamı mutlaka olacak. Sesimizi duyurmak için güzel bir yoldayız. Tüm özel bireyleri seviyoruz. Unutmayın herkes engelli adayıdır. El ele tutuşalım engelleri aşalım. Müzik varsa engel yok” şeklinde konuştu. Erol Değirmenci

1 yorum yapılmış
  • Mustafaku
    8 Ağustos 2019 • 04:38
    Teprikler koçum seninle ne kadar gurur duysak azdır yolun bahtın açık olsun her zaman başarıların daim olsun Allahım ne verirse gönlüne göre versin inş Başarılar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.