VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALKOLLÜ MEKANLARIN ADRESLERİ BELLİ OLDU

7 Ağustos 2019

...................................................

Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2’nci toplantısında oy çokluğu ile alınan kararla Karacasu yolu, Sağlık İl Müdürlüğü ile Kalıcı Konutlar arasında Deniz Pastanesine kadar olan yol, Yaren kokereç ile Alputbey kahvesi arasındanki yol, Belediyenin önünden başlayarak Uğur Mumcu Parkı'na kadar olan yol, Kadın Doğum Hastanesi kavşağı ile Cici Taksi Kavşağı arasındaki yol, 14 Burada AVM'nin önünden Yurdaer Otel arasındaki yol ve Karaçayır Mahallesi'nde Migros marketin çevresine alkol ruhsatı verilebilecek.

Bolu Belediye Meclisi Ağustos Ayı 2’nci Oturumu, Bolu Belediye Meclis Salonu’nda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yönetiminde gerçekleşti. Yapılan toplantıya çok sayıda vatandaş katılırken, komisyonlardan gelen oylar meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Öte yandan kamuoyunun merakla beklediği alkol ruhsatı verilecek olan bölgeler de belli oldu. Karacasu yolu, Sağlık müdürlüğü ile kalıcı konutlar arasında Deniz pastanesine kadar olan yol, Yaren kokereç ile Alput kahvesi arasındanki yol, Belediyenin önünden başlayarak Uğur Mumcu Parkına kadar olan yol, Kadın Doğum kavşağı ile Cici Taksi Kavşağı arasındaki yol, 14 Burada Avm'nin önünden Yurdaer Otel arasındaki yol ve Karaçayır Migros bölgelerine alkol ruhsatı verilebilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca belirlenen bölgeler içinde yer alan camii ve okullar nedeni ile birçok alana kanun gereği alkol ruhsatı verilmeyecek.

BALABAN’IN OLUMLU OYU OLDUĞU BELGEYİ GÖSTERDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendi yönetiminde aldıkları karar öncesi 2010 yılında alınan ve hala yürürlükte olan alkol ruhsa verilebilecek alanların iptalini meclis üyelerinin oylarına sundu. D – 100 Karayolu Batı Kısmı, D – 100 Karayolu Doğu Kısmı, Stadyum Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Ferit Talay Caddesi, İzzet Baysal Caddesi ve devamı, D – 100 Karayolu Ankara Çıkışına kadar olan yer, Atatürk Bulvarı, Akıncı Sokak, Kaplıca Yolu, Taşhancılar Caddesi, Karacasu Yolu üzerinde bulunan Büyüksu Deresi boyu bütün halinde kabul edilerek alkol ruhsatı verilmesine izin verilen karar meclis üyelerinin oy birliği ile kaldırıldı.

2010 yılında alınan kararda Burak Balaban’ın da olumlu imzası olduğunu söyleyen Başkan Özcan, meclis tutanağını üyelere göstererek, “İçkili bölgelerle ilgili iki tane karar vardı. Biri pavyon bölgesi diğeri de ondan önce olan yürürlükte olan bu karar. Bu karar 2012 yılında alınmış. Alkol ruhsatları ile ilgili siyaseten yapılan eleştiriler var. Şimdi herkes neyin ne olduğunu görsün. Bizim teklifimizi de göreceksiniz. Bizim teklifimiz de 2010 yılına kıyasla ne kadar daraltıldığını göreceksiniz. O karar nereleri kapsıyor biliyor musunuz? Aklınızda tutun. D – 100 Karayolu Batı Kısmı, D – 100 Karayolu Doğu Kısmı, Stadyum Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Ferit Talay Caddesi, İzzet Baysal Caddesi ve devamı, D – 100 Karayolu Ankara Çıkışına kadar olan yer, Atatürk Bulvarı, Akıncı Sokak, Kaplıca Yolu, Taşhancılar Caddesi, Karacasu Yolu üzerinde bulunan Büyüksu Deresi boyu bütün halinde kabul edilmiş. 2012 yılında da Büyüksu kenarında bulunan pavyon oluşumuna müsait olan bölgeyi de vermiş. Grup Başkanvekiliniz keşke burada olsaydı. Sosyal medyada yazıp çiziyor. ‘Alkol ruhsatı peşinde koşacağına, sağa sola gülücükler dağıtacağına işini yap işini’ diyor. Böyle şeyler. ‘Belediye Başkanı seçilmekle belediye yönetilmiş olmuyor’, ‘Burak Balaban, Özcan ve Çarıkçı’ya seslendi: “İçkiden vazgeçin”’ demiş klavye delikanlısı. Şimdi ben sorayım. Birazdan oylayacağımız karar, 2012 yılında alınan, içinde Burak Balaban’ın da olumlu oy kullandığı, Bolu’nun 3’te 2’sini kapsayan alkollü mekanlara izin verilen yer haline getiren karar. Balaban’ın oyu var. Sayın Elif  Nurşener Yerlikaya’nın, Sayın Canan Akbay’ın olumlu oyu var. Belediye meclisi bu kararı oy birliği ile almış. Şimdi biz bu kararı daraltmak istiyoruz çıkıyor bize kusura bakmayın klavye delikanlılığı yapıyor. Bugün buraya da bundan dolayı gelmediğini de biliyorum. Tatilini de güzel ayarlamış. Bu konuyu başkan sorar diye gelmedi. Anlatabiliyor muyum? Herkes samimi olacak” dedi.

Ak Parti Bolu Belediye Meclisi Üyesi İsmail Yerlikaya, “Ben burada vekaleten oturmuyorum. Bir sorun varsa kendisine söylerseniz. Ben bu konunun buraya niye geldiğine anlam veremedim” diyerek Başkan Özcan’a cevap verdi.

“GÖNLÜM İSTER Kİ KİMSE KULLANMASIN”

Başkan Özcan konuşmasının devamında kimsenin alkol kullanmasını istemediğini belirterek, “Karar oy birliği ile olumlu çıkmış. Siyaseten bunu kullanmaya çalışıyorsun. Bunu kullanmaya çalışan arkadaşımız o zaman da belediye meclisi üyesi. Bugün gelecek olan konuda çok daha kapsamlı olan alkollü ruhsatları için geçmişte alınan kararda olumlu oyu var. Ben şimdi sormayacak mıyım bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye. Artı 2012’de pavyonların yapılabileceği uygun alanı da eklemişler. Biz bu kararı niye yürürlükten kaldırıyoruz? Çünkü hala geçerli. Biz bunun geçerli olduğunu da biliyorduk. Önce onu kaldıralım dedik. Bu kararın geçerli olduğunu bile bile fırsat bilip kimseye ruhsat vermedik. Bir tek kişi almadı. Biz şunu arzu ediyoruz, bu şehirde alkol kullananlar var. Gönlüm ister ki kimse kullanmasın. Benimde gönlümden geçen bu. Alkol kullananlar olduğunu da unutmamamız lazım. İkincisi kapalı mekanların dışına çıkınca nerede içiyor bu insanlar? Yol kenarlarında içiyorlar. Bu görüntüleri görmek sizin hoşunuza gidiyor mu? Sonra tuvalet bulamadıkları için ihtiyacını yol kenarında giderenler var. Ben eşim ve çocuğum ile geçerken rahatsız oluyorum. Sizin de rahatsız olduğunuzu düşünüyorum. Bu bölgeleri kanun niye belirlemiş? Buraları zapt altına alın diye. Dördüncü Murat alkolü yasaklamış ama kendi kullanmış. Bunu minimum hale getirmeye çalışıyoruz. Biz eski başkanın kararının çok daha daraltılmış halini belediye meclisine kabul ettirmeye çalışıyoruz. İşin özü bu arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Uğur Akbay ise, “2010 yılında kararı 2012 yılında alınan karar ile iptal olmuştur. Bu kararın bir geçerliliği yoktur. Kent meydanında set vardı ve orada içiliyordu. Buralardan buralara geldik. Pavyon mu açıldı Bolu’ya? Burada bu kararları alın doğrudur. Bu karardan sonra Bolu’da alkol ruhsatı verildi mi verilmedi mi? Biz kimsenin alkol almasına karşı değiliz. Bunu ama sınırlı bir bölgede tutmamız lazım” diyerek Başkan Özcan’ın sözlerine cevap verdi.

“6’DA 1’İNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasının devamında ise eski kararı 6’da 1’ine düşürmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Özcan, “Şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum 2010 yılında alınan karar kaldırılmamış. Üstüne 2012 yılında alınan karar ek olarak çıkarılmış. Peki biz bunun tersi ise niye oyluyoruz. Kusura bakmayın olay bu. Bu karar geçerli değilse bunu niye oyluyoruz? Arkadaşlar gerçek bu. Bir de 2008 yılında alınan bir karar var. Biz buna hiç girmeyelim. Aldığınız kararlar bunu doğrulamıyor. Sorun burada. Bende kontrol altına alınmasını istiyorum. Bakın İzzet Baysal Caddesi falan yok. Eski karar bütün olarak alınmış, yani ara sokaklarda dahil edilmiş buna. Biz bunu 6’da 1’ine düşürmeye çalışıyoruz. Şimdi bu kararın uygulanmamış olmasına da bir şey demedik” dedi.

“PARİS BELEDİYESİ VERMEZ SİZİN VERDİĞİNİZ KARARI”

Eski dönemde alınan kararı da eleştiren Başkan Özcan, “Bizim aldığımız karar da eğer bugün geçerse herkesin alkol ruhsatı alamayacağını hatta herkesin adeta bir GBT sorgusundan geçeceğini söyledik. Bu konuda en az sizin kadar hassasız. İlla alkol ruhsatı verilmesine gerek yok. Atatürk Bulvarı’nı biz de getireceğiz. Atatürk Bulvarı’nda belki kimse alkol ruhsatı alamayacak. Belirtilen alanlarda alınacak taleplerde kimseye vermeyeceğiz. Bu karar buralarda herkes alkol ruhsatı verilecek demek değil. Valla öyle bir şey olsaydı 2010 yılında gelen karar ile Bolu, Antalya’dan daha çok alkollü bölgeye sahip olurdu. Paris Belediyesi vermez sizin verdiğiniz o kararı. Moskova Belediyesi’nde o kadar alan yoktu. Biz daha çok çeki düzen vereceğiz. Ak Parti döneminde alınan kararı daraltarak hayata geçiriyoruz. Belki yeni bölgelerde kimse alkol ruhsatı alamayacak. Biz de ruhsat vermeye çok hevesli değiliz. Hem diyoruz ki Bolu turizm şehri olsun hem de alkol alanlar dışarıda içmesin diyoruz. Gece cami avlusunda içenler var. Bırak bunları kapalı alanlar altına alalım. Alaaddin yolu diye bir yer var biliyor musunuz Bolu’da? Bütün içenlerin isim taktığı bir yer. Üniversite yolunda burası. Orada dizili araçlar ne yapıyor zannediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

REFERANDUM VE ANKET ÖNERİSİNE HAYIR DENİLDİ

Ak Partili üyeler ise bu kararın referandum yada anketle beraber halka sorularak alınmasının daha doğru olacağı gerekçesi ile öneride bulundu.  Başkan Özcan bu öneriye “Öncelikle bu anket yada referandum vatandaşı kutuplaştırabilir. Öte yandan 2012 kararı ile bizim kararımızı oyladık diyelim. 2012 kararı çıkarsa o zaman ne olacak? O yüzden bu öneriye sıcak bakmıyorum” diyerek reddetti.

Yapılan konuşmalar sonucunda belirlenen bölgeler oy çokluğu ile kabul edildi.

Erol Değirmenci / Bolu Takip Gazetesi

2 yorum yapılmış
  • Misafir
    8 Ağustos 2019 • 00:30
    Artik evlerimizin önünde sarhoş naralari izleriz kavgalar çikar ekipler gelir bizde balkonlarda mutlu mesut otururuz.teşekkürler başkan ozellikle buralada hava almaya çıkan yuruyen biz bayanlari dusundugun için. Oldu olacak parklarada verde tam olsun.
  • Misafir
    8 Ağustos 2019 • 06:46
    Neden yorumlari yahyinlamiyorsunuz isinizemi gelmedi acaba
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.