VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYEDEN KALİBRASYON DESTEĞİ

3 Ağustos 2019

....................

Bolu Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısında su sayaçlarına kalibrasyon yapılması için abonelere destek verilmesi maddesi görüşüldü.

Bolu’daki bir çok sayaçta kalibrasyon için geçmesi gereken 10 yıllık sürenin tamamlandığını ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündem maddesi ile ilgili şunları söyledi; “Hem mekanik hem de dijital saatlerin 10 yıllık süresini doldurmuş olanların, kalibrasyon, yani ölçüm hassasiyeti yapılması gerekiyor. 10 yılını doldurmuş olan mekanik ve dijital saatlerin kalibre edilmesi gerekiyor. Bu işlem şu; saati söküyorsunuz, bu saati kalibrasyon makinesine sokuyorsunuz, kalibrasyon sonucunda bir arıza çıkarsa, arızayı onarıyorsunuz, saatin değişmesi gerekiyorsa, saati değiştiriyorsunuz. Bu yönetmelikle bütün yükümlülükler vatandaşa verilmiş.

 Biz de vatandaşın işini kolaylaştırmak, riskini azaltmak, cebinden çıkacağı azaltmak için belediye olarak kalibrasyon ücretlerini, kalibrasyon sonucunda saatte çıkacak arızaları, hatta saatin değiştirilmesi işini biz üstlenebiliyoruz. Bunun için de, küçük bir katkı payı koymak istedik. Diğer belediyelerdeki uygulama da bu. Sadece kalibrasyon işi belediye meclisince 50 TL olarak belirlenmişti. Kalibrasyon süreci geçmiş 15 bin dijital saat var, mekanik saatlerin de neredeyse tamamının kalibrasyon süreci geçmiş. Hatta bu konuda geç kalınmış, Şubat ayının 23’üne kadar bizim bu geçmiş olanları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına kalibrasyonu yapılmış diye beyannamesi verilmesi gerekiyor. Oraya da harç ödeniyor onları da biz üstleniyoruz.”

5 yorum yapılmış
  • farkyok
    3 Ağustos 2019 • 10:12
    bütün partiler aynı para gelsin yeter emlak vergisi çöp vergisi , bu halk vergi vermeden bir gün göremeyecek mi? milletvekili maaşları kesilsin istemeyen milletvekili olmasın o zaman adam olur bu ülke
  • Krsckl
    3 Ağustos 2019 • 11:49
    Sayın başkan 50 TL fazla. Yeni sayacın parekende fiyatı 100 TL civarında. Bence bu kalibrasyon işi 25 TL yeterli. İş toplu iş ve vatandaşa hizmet 25x20.000=500.000 TL (20.000 değişecek olursa)
  • yaren
    3 Ağustos 2019 • 14:40
    kartlı sayaca geçeceksiniz dediler geçmek zorunda kaldık.sayacı değiştirirken eski sayacımızı aldılar.şimdide zorunluluk kalktı isteyen eski sayaca geçebilir diyorlar.kartsız sayaca geçmek istesek tekrardan sıfır sayaçmı alacağız yoksa bizden aldıkları sayaçlarımı takacaklar.sökülen sayaçlardan takacaklarsa içlerinde 10 yılı dolduranda doldurmayanda vardır.eski sayaçlarımızı takacaklarsa kalibrasyon için 50 liramı vereceğiz?kartsız sayaca geçince kartl
  • yaren
    4 Ağustos 2019 • 03:45
    yazının devamı çıkmamış.devamına ek olarak,kartsız sayaca geçince eski sayaçlarımızıda alıp götürdükleri gibi kartlı sayacımızıda alıp götüreceklermi? ve belediyenin söküp götürdükleri sayaçları nasıl ne şekilde değerlendirdiği?
  • Oktay
    4 Ağustos 2019 • 15:29
    Türkiye'nin en pahalı suyunu boluda kullanıyoruz başkan en demişti ispartada suyun tonu 1tl bizde neden olmasın demişti şimdide kalibrasyon sıkıntısımi çıktı öncelikle suyu ucuzlatalim verilen sözü yerine getirelim vatandaş zaten gergin kalibrasyon şimdilik askıda kalsın derim bireysel fikrim
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.