VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EYLEMİN 100. GÜNÜ..

1 Ağustos 2019

.........................

Bolu Belediyesinde 97 işçinin işten çıkartılmasının ardından Hak-İş’e Hizmet-İş Bolu Şubesi tarafından başlatılan oturma eylemi 100’üncü gününe ulaştı. 100’üncü günde Demokrasi Meydanında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından lokma dökülerek, vatandaşlara dağıtıldı.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası tarafından Bolu Belediyesinde 97 kişinin işten çıkartılmasının ardından başlatılan oturma eylemi 100’üncü gününe ulaştı. 100’üncü günde sendika üyeleri ve işten çıkartılan işçiler tarafından Demokrasi Meydanında eylem yapıldı. Basın açıklaması öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan işten çıkartılan işçilerden Adil Alagöz, işe iadesini talep etti. Adil Alagöz “Tanju Bey’den henüz bir sonuç alamadık. Benim evimde benden başka çalışan da yok. Ben iki tane çocuk okutuyorum, yan gelirim yok, evim kira, ben işimi istiyorum. Ben temizlik işçisiyim. Ben Sayın Tanju Özcan’dan işe dönmemizi talep ediyorum. Allah razı olsun sendika başkanlarımızdan, bize yardımcı oluyorlar. Benim tek bir amacım var ben işimi istiyorum, ben temizlik işçisiyim. Bize söz verdi, söz namustur dedi. İşe alacağım dedi, hala işe almadı. Benim tek isteğim budur.” dedi.

“TANJU ÖZAN’IN VERDİĞİ SÖZ BOŞA ÇIKTI”

Daha sonra basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına katılmak üzere Bolu’ya gelen Hizmet-İş Genel Sekreter Yardımcısı ve Eylem Düzenleme Kurul Başkanı Remzi Karataş, eylemin 100’üncü gününde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a çağrıda bulundu. Karataş şöyle konuştu; “Bolu Belediyesinde haksız ve hukuksuz olarak işten çıkartılan işçilerin işe iadelerini sağlamak amacıyla, 24 Haziran’da başlayan oturma eylemimiz bugün 100’üncü gününe ulaşmıştır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan ve işyeri değiştirilen emekçi kardeşlerimizin mağduriyeti 100 gündür devam etmektedir. CHP’li Başkan Tanju Özcan’ın 22 Mart 2019 tarihinde noter huzurunda yazılı taahhütname ile verdiği söz maalesef boş çıkmıştır. Aynı zamanda Özcan’ın 5 Nisan’da devir teslimde Kuran’ı Kerim’i öperek ettiği yemin de bir anlam ifade etmemektedir. Bizler bunu unutmadık, Bolu Halkı unutmadı. Ama Başkan Özcan sözünü de Kuran’ı Kerim’i öperken söylediklerini de çoktan unuttu.

“İŞÇİLERİN İŞTEN ÇIKARILMASININ BÜTÇE İLE İLGİSİ YOKTUR”

Aradan geçen 100 günde görülmüştür ki, işçilerin işten atılmalarının belediye bütçesi ile ilgisi yoktur. 97 işçi Ramazan Ayının tam ortasında sebepsiz bir şekilde işten çıkartıldı. Ramazan Ayı’nı yoksun, Ramazan Bayramı’nı ise buruk geçiren emekçi kardeşlerimizin Kurban Bayramı’na da hüzünle girmelerini istemiyoruz. Söz namustur, tutulmayınca tedirginliğe sebep oluyor. Bugün eylemimizin 100’üncü gününde tekrar çağrı yapıyoruz. Gelin emekçi kardeşlerimizi daha fazla mağdur etmeyin, verdiğiniz sözü unutmayın. Dün dündür, bugün bugündür demeyin, sözünüzü lütfen yerine getirin. Arkadaşlarımız işe döndüğü gün buradaki çadır da kaldırılacaktır. Biz arkadaşlarımızın işini, aşını, ekmeğini geri istiyoruz. İsteğimiz, arzumuz budur. Aksi durumda bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradaki arkadaşlarımız işine dönene kadar HAK-İŞ olarak, Hizmet-İş ailesi olarak bu mücadelenin peşini bırakmayacağız.”

 “EMEKÇİ ARKADAŞLARIMIZIN İŞLERİNİ ISRARLA İSTİYORUZ”

Daha sonra Hizmet-İş Bolu İl Başkanı Hacer Çınar açıklama yaptı. Çınar, işten çıkartılan işçilerin işe iadelerini talep etti. Çınar, “Burada arkadaşlarımızla birlikte haklı mücadelemizi veriyoruz. Bolu Halkından ciddi anlamda destek görüyoruz. Allah razı olsun. Biz bu desteği Bolu Halkının yanı sıra belediye başkanından da görmek istiyoruz. Emekçi kardeşlerimizin işlerini aşlarını, işine geri dönmelerini ısrarla talep ediyoruz. Bugün de günümüze özel, hem buradan geçen halkımıza hem de Bolu Belediyesi binasında çalışan işçi kardeşlerimize lokma ikramında bulunacağız. Temennimiz duamız, bu kardeşlerimizin işine, aşına geri dönmeleridir.” dedi. Açıklamaların ardından Hizmet-İş tarafından lokma dökülerek vatandaşlara ikram edildi.

 

3 yorum yapılmış
  • Birvatanda
    1 Ağustos 2019 • 06:42
    100 gün çalışmışlar mı ?
  • melungeon14
    1 Ağustos 2019 • 07:59
    ah ki ne ah..sizi işe alırlarken..neden seçime 1 ay kala alıyorsunuz diye sormadınız..ya seçimi kaybederseniz ne olacak diye hiçmi sormadınız..tabiki her dönem olan şeyler..sorsaydınız sizi işe alana oda geldiğinde kaç kişiyi işten çıkardığını...şimdi bu ne yapsın bir gişede 3 kişimi çalıştırsın..siyasetçi değilmi alayının canı cehenneme hiç biri adaletli davranmaz..tabiki buda zamanı gelince çıkartacak- alacak..
  • madur
    2 Ağustos 2019 • 07:37
    vakti zamanında eski akp li başkanın çıkardıkları ne olacak. onlar unutuldu gitti. sizde unutulursunuz. 100 gündür eylem yapacağınıza 100 gündür başka bir iş bulup çalışsaydınız daha iyiydi. şimdi arkanızda durup her türlü sizi destekleyenler yarın gittiklerinde yine siz mağdur olursunuz. gidin bir işe girip çalışın. haklıysanız hukuki yollardan hakkınızı arayın. sizi işe alana sordunuz mu hiç, ondan hakkınızı geri talep ettiniz mi ?????
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.