VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

29 Temmuz 2019

........................

Bugüne kadar yaptığı görevlerde Bolu’ya birçok eser kazandıran Fatih Metin, Tarım ve Orman Bakan yardımcılığı görevinde de  Bolu’ya yeni hizmetler kazandırmak, tarım ve orman sektöründe yeni atılımlar yapmak için çalışmalarına hız verdi.

 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Tarım ve Orman Bakan yardımcılığına getirilen Fatih Metin, yoğun iş temposunun yanında Bolu ile özel olarak ilgileniyor.

Bakanlık çalışmaları ve Bolu için düşünceleri hakkında Bolu Havadis gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Demirci ile konuşan Metin, her şeyimi borçlu olduğu Bolu’ya borcunu ödeyebilmek adına yoğun bir tempoda çalıştığını söyledi.

TARIM VE ORMAN ÜLKENİN YÜZDE 80'İNİ KAPLIYOR

Bakanlıkta yapılan çalışmaları değerlendiren Fatih Metin; “Öncelikle beni bu göreve uygun gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. 7 yıllık Bakan yardımcılığı tecrübem ve birikimimin buradaki çalışmalarımıza büyük faydası oluyor. Tarım ve Orman Türkiye’nin %80 ine hitap eden bir Bakanlık. Ve hükümetimiz tarıma büyük bir önem veriyor. Öyle ki tarım 11. Kalkınma planını oluşturan, sanayi ve turizmle birlikte 3 başlıktan biri. Göreve geldikten sonra Sayın Bakanımızın yapmış olduğu görevlendirme sonucunda bağlı birimlerin sevk ve idaresini yapıyorum. Çok büyük ve geniş bir sorumluluk alanı olduğu için yoğun bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'NİN TARIM VE ORMAN POLİTİKALARI BELİRLENECEK

Geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Tarım Şurasına da değinen Metin; “Tarım Şurası Ülkemizin tarım ve orman sektöründe gelecekteki politikalarını belirleyecek. Ben Tarım Şurasının yürütme kurulu başkanlığını yapıyorum. Hükümetimiz bu şurayı çok önemsiyor. Bakanımızın bir sözü var bende sürekli dile getiriyorum. Ülkemizde tarım, futboldan sonra en fazla konuşulan konu ve bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Çok büyük bilgi kirliliği var. Oysa biz tarım alanında Avrupa’da 1 inci, Dünyada 7 inci sıradayız. Lakin nedense tarımın hep olumsuz yönleri gündeme getiriliyor. Tarım şurası bunu ortadan kaldıracak. 22 çalışma gurubu oluşturduk. Alt çalışma gruplarıyla birlikte 250 başlıklı bir tarım ve ormancılık faaliyetleriyle ilgili geleceğe dair bir vizyon çalışması yapıyoruz. Üniversiteler, Sivil Toplum Örgütleri, Çiftçiler aklınıza gelecek tüm sektörleri sürece dahil ettik ve tarım ve ormancılık alanında gelecekte uygulanacak tüm politikalar bu şuradan çıkacak sonuca göre uygulanacak" dedi.

‘BOLU TEŞVİKLERDEN MAKSİMUM SEVİYEDE YARARLANACAK’

Bolu adına yapılması gereken ne varsa yapılacağını belirten Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin; “Ben Bolu’da doğdum, Bolu’da büyüdüm, Bolu benimdir, bende Bolu’nun çocuğuyum. Biz şehrimizi süslü sözlerle değil yürekle severiz. Derdine koşarız. Bugüne kadar bu hep böyle oldu. Fakat bunu anlatmakta yetersiz kaldık. Daha doğrusu anlatmaya gerek görmedik. Çünkü biz yaptığımız hizmetleri reklam olsun diye değil sevdiğimiz için, yürekten gelerek yaptık. Bulunduğum her görevde Bolu’ya eserler bıraktık. Çok şükür Rabbim bunu bize nasip etti. Şimdi buradayız ve Bolu için ne gerekiyorsa fazlasıyla yapacağız. Bolu’nun yararlanması gereken her türlü teşvikten maksimum derecede yararlanması için elimizden geleni yapacağız. Valimizle, Milletvekillerimizle, Bölge Müdürlerimizle, İl Müdürlerimizle, ilgili birim amirleriyle sıkı bir diyalog içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemde gerek tarı, gerekse orman alanında Bolu tüm desteklerden maksimum seviyede yararlanacaktır" cümlelerini kullandı.

‘BİZİM BOLU SEVGİMİZ SEÇİM SLOGANI DEĞİLDİR’

Bolu Belediyesi hakkında da açıklamalarda bulunan Fatih Metin; “Ben ömrümün hiçbir evresinde partizanlık yapmadım. Bolu’yu hep bir bütün olarak, şehrim olarak düşündüm. Bolu’da yaşayan tüm vatandaşlarımızı da hemşerim olarak gördüm. Şimdide durum aynıdır. Tanju Bey’in Yeniçağa Belediyesine yaptıkları ortadadır ama ben bunu yapmam. Bizim sevgimiz seçim sloganı değildir. Onun için Tanju Bey’e kapımız her zaman açıktır. Sıkıştığında, işin içinden çıkamadığında, yardıma ihtiyacı olduğunda hiç düşünmeden kapımızı çalmalıdır. Bu kapı Ona her zaman açıktır. Çünkü Tanju Bey Bolu’nun Belediye Başkanıdır ve Bolu için yapılması gereken ne varsa elimizi taşın altına koyarız. Ben bunu Tanju Bey’e yardım olarak değil Bolu’ya yardım olarak düşünürüm. Bu diğer İlçeler içinde geçerlidir. Hangi parti Belediyeyi kazanmış, Bakan hangi partilidir diye bakmayız. Biz Bolu’yu bütünüyle, tüm renkleriyle sevdik ve sevmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

3 yorum yapılmış
  • bolu
    29 Temmuz 2019 • 23:37
    kendisi avukat olan değerli büyüğümüz bolunun yetitirdiği yegane değer sayın fatih beyi kutluyor bir sonraki görevinde başarılar diliyorum?????????????
  • Erol
    31 Temmuz 2019 • 12:14
    Ey fatih abi kurtar boluyu hastaneye haciz gelmiş bak cihazlar gitmiş hadi bolunun gözü kulağı yaparsa ak parti yapar
  • Mustafamustafa
    1 Ağustos 2019 • 10:05
    Fatih bey kendini iyi tanıtamadi secimden EVEL alt tabaka kesimini ziyaret edmedi her ne kadar eddim desede eksik vardı tanju bey herkesi kucakladı hakaret etse bile vatandaş tanju kucakladı herkesi masraf bile edmedi yalan olsada tamam dedi olmasada noter tasdikli söz verdi sonuç hikaye olay bu ayrıca bolu içinde secimden EVEL fatih beyi görmedik tanımıyorduk allah var herkes yabancı dedi demek eksik var işte sonucda
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.