VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ADALET OLMADAN DEVLET AYAKTA KALAMAZ”

19 Temmuz 2019

...............................

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu. Çetinkaya, “Eğer 15 Temmuz tam manası ile bir destana dönüşsün istiyorsak bu işin siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Saadet Partisi İL Başkanı Veysel Çetinkaya, “Sağcı – Solcu, Laik – Dindar, Türk – Kürt demeden beraber yaşama kültürüne sahip olduğumuz bir Türkiye temenni ediyorum” diyerek “Hain PKK saldırısı ile Kuzey Irak, Hakkari’de şehit düşen askerlerimiz, Erbil’de şehit edilen diplomatımız, yine hain PKK’nın döşediği mayın ile hayatını kaybeden iki yavrumuza rahmet diler, acılı ailelerine ve milletimize baş sağlığı diler, hain PKK terörünü lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

“O GECE HER PARTİDEN MİLLETİMİZ SOKAKLARA DÖKÜLDÜ”

15 Temmuz gecesi her fikirden ve partiden insanın darbeyi önlemek için sokağa döküldüğün altını çizen Çetinkaya; “Üçüncü yılını geride bıraktığımız 15 Temmuz hain darbe girişimini, öncelikle vatanımızı, birliğimizi, mukaddesatımızı hedef alan bu menfur girişimi bir kez daha lanetliyorum. O gece darbeyi önlemek için her fikirden, her partiden insanımız sokaklara dökülmüş, bunun neticesinde feraset ve cesaretini ortaya koyan milletimiz bu hain girişimi önlemiştir. Bu süreçte 251 kardeşimiz şehadet şerbetini içerek vatan uğruna toprağa düşmüş, aynı şekilde 3 bine yakın kardeşimiz de yaralanarak gazi olmuştur. Her birine ayrı ayrı minnetlerimi sunuyor, Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

 “15 TEMMUZ’U ŞAŞALI GÖSTERİLERLE ANMAKTAN ZİYADE TAM MANASI İLE ANLAŞILMAK ZORUNDADIR”

15 Temmuz’un verdiği en önemli mesaj birlik ve beraberliktir olduğuna dikkat çeken Veysel Çetinkaya; “15 Temmuz’u şaşalı gösterilerle anmaktan ziyade, tam manası ile anlaşılmak zorundadır. Eğer biz bu elim hadiseden gereken dersi çıkarmazsak yarın yine böyle acı olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Bakınız 15 Temmuz’un bize verdiği en önemli mesajlardan birisi Birlik ve Beraberliktir. O gece Aziz Milletimiz bir vücut halinde bu hain girişime göğsünü siper etti. Bu birlik ve beraberlik ruhu ülkemizi büyük bir tehlikeden korudu. Fakat ne yazık ki basit siyasi hesaplarla bu birlik ve beraberlik ruhuna zarar verildi. Öyle ki yeri geldi en üst merciden 15 Temmuz’da sadece Ak parti ve MHP’liler sokağa indi denildi. Sanki bu darbe sadece Ak partiye karşı çıkmış gibi lanse edildi. Bu yaklaşım ne yazık ki o gece şehit olanların hatırasını incitti. Bu anlayış milletimiz arasındaki birlik ve beraberlik ruhuna zarar verdi” ifadelerini kullandı.

 “ADALET OLMADAN DEVLET AYAKTA KALAMAZ”

15 Temmuz’un 3 yıllık tablosuna bakıldığında Türkiye’de adalete zarar verdiğinin belirten Çetinkaya; “Bu anlayış sadece birlik ve beraberliğimize zarar vermemiş, bu süreç ne yazık ki Türkiye’de adalete de zarar vermiştir. 15 Temmuz’un üç yıllık tablosuna baktığımız zaman bu durum açık bir şekilde görülmektedir. 3 yılda 32 KHK yayınlandı. 125 bin 678 kişi ihraç edildi. 500 bin kişi hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan birçoğunun darbeye iştirak etmesi, darbe yapması mümkün bile değil. Peki, asıl darbeyi organize edenler, bu işin Siyasi Ayağı nerede? Üç yıldır biz bu soruya cevap alamıyoruz. Darbeye iştirak ettiğini iddia ettikleri herkesi gidip buluyorlar, fakat işin siyasi ayağını bir türlü bulamıyorlar. Olan yine gariban, kimsesi olmayan insanlara oluyor. Tekraren şu gerçeği haykırıyoruz: Adalet olmadan devlet ayakta kalamaz.  Temmuz’dan sonra ortaya çıkan bu adaletsiz tablonun düzeltilmesi elzemdir. Darbeye iştirak eden gerek askeri gerekse siyasi kanadın hak ettikleri cezayı almaları gerekmektedir. Eğer 15 Temmuz tam manası ile bir destana dönüşsün istiyorsak bu işin siyasi ayağı ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

 

2 yorum yapılmış
  • Meb
    19 Temmuz 2019 • 13:02
    MEB mahkeme kararlarını keyfi uygulamıyor.hukuk devletiyle tezat değilmi.üstelik ıygulamayan büroktatlara da bir şey olmuyor.oh ne güzel hayet
  • AlimAdil
    20 Temmuz 2019 • 13:00
    Hakimi,savcisi ve avukati iyi calisirsa,adalet sorunumuz olmaz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.