VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEZİCİ BAİBÜ'YÜ ELEŞTİRDİ

16 Temmuz 2019

...............................

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, “Bizler, daha yakın geçmişten, üniversitemizin kadrolarının ve kamu kaynaklarının, nasıl itibarsızlaştırıldığını ve kamu kaynaklarının nasıl heba edildiğini çok net anımsıyoruz. Öğrencilerimizin, bu uygulamalar sonucunda,  nitelikli eğitim haklarının ellerinden alındığına tanıklık etmekteyiz” dedi.

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, BAİBU’ tarafından verilen 21 kişilik akademik personel alımı ile ilgili ilan hakkında eleştirilerde bulundu. Gezici, yaptığı açıklamada, üniversite tarafından yapılacak olan personel alımının liyakatli ve adil şekilde olmadığını, eş-dost ilişkisini esas aldığını ifade etti.

Gezici yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 03 Temmuz 2019 tarihinde gazetelerde farklı akademik unvanlara ait toplam 21 kadro ilanı yapıldı. Söz konusu ilanların yayınlanmasının hemen ardından, Bolu’da basılan yerel gazetelerde, Rektörlük tarafından hazırlanan ilanlar “BAİBÜ’de kişiye özel ilanlar” olarak yer aldı. Özellikle İktisadi ve idari Bilimle Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarına ait olan ilanlar için, yerel basında çıkan haberler ve yorumlar, “kimse zahmet etmesin bu kadro şahsa özel açıldı” anlamına gelmekteydi. Bolu’da yaşayan bizler yapılan yorumlara ve yaşananlara şaşırıyor muyuz? Kuşkusuz hayır. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Eğitim Sen olarak, bu meselenin tüm memleketin en temel meselesi olduğunun ve sadece Bolu’ya özel olmadığının farkındayız. Kamunun, siyasi iktidarın kendi hedeflerine uygun olarak yeniden inşa edilme süreci, maalesef eşit yurttaşlık, liyakat, hakkaniyet ve kurumsallık gibi kavramları ciddi olarak aşındırdı ve bazılarını da yok etti.

“KADROLAŞMANIN NASIL OLUŞTUĞUNU HEPİMİZ GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Kamuda yer almanın ve yükselmenin temel yolu ise liyakate değil yandaş olmaya, biat etmeye bağlandı. Kamu kaynakları, kadrolar; kurumların, toplumun ihtiyaçları için değil; kişilerin, cemaatlerin, eşin dostun ihtiyaçları için tahsis edilmeye başlandı. Sınavlardan,  yapılan mülakatlara, açılan kadrolardan yapılan atamalara kadar bu mekanizmanın nasıl çalıştığını ve kadrolaşmanın nasıl oluştuğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Üniversitelerde, yıllardır hizmet veren; insan, doğa ve toplum yararına bilim üreten öğretim görevlilerine norm kadro vb. yönetmelikler gerekçe gösterilerek, mesleki ve özlük hakları verilmemektedir. Diğer taraftan,  belirli kadrolara ve konumlara, sürekli üniversite dışından (koşulları sağlayıp, sağlamadığı dahi belirsiz olmasına rağmen) atama yapılması, akademik camia tarafından kaygıyla izlenmektedir.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN NİTELİKLİ EĞİTİM HAKLARININ ELLERİNDEN ALINDIĞINA TANIKLIK ETMEKTEYİZ”

Bizler, daha yakın geçmişten, üniversitemizin kadrolarının ve kamu kaynaklarının, benzer yöntemlerle kadrolaştığını, nasıl itibarsızlaştırıldığını ve kamu kaynaklarının nasıl heba edildiğini çok net anımsıyoruz. Öğrencilerimizin, bu uygulamalar sonucunda,  nitelikli eğitim haklarının ellerinden alındığına tanıklık etmekteyiz. Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası Eğitim Sen olarak tekrar hatırlatmak isteriz ki, Bizler bu ülkede geçmişten günümüze bilimsel özerk üniversite mücadelesini verenleriz. Kamu kaynaklarının ve kadrolarının; eş-dost, tarikat, cemaat ilişkisi içerisinde bulunulanlara değil; eşit yurttaşlık temelinde, liyakatli, adil, toplum ve insan yararını esas alan bir şekilde kullanılmasının ülkemizin geleceği için en acil ihtiyaçlarından biri olarak görmekteyiz. Aksi uygulamaları sendikamızın temel tüzük ilkeleri ve sorumlu yurttaşlık anlayışı gereği açık etmeye devem edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

 

3 yorum yapılmış
  • Dozerci
    16 Temmuz 2019 • 11:10
    Komutanımın bir sözü vardı oglum uyuma uyursan ölürsün
  • NiteliksizNesil
    16 Temmuz 2019 • 20:27
    Öğrencilerin nitelikli eğitim alma hakkı engellendi gibi aktarılan kısma katılmıyorum. Öğrenciler yan gelip yatarak, hiç bir emek sarf etmeden ve iç bir şey öğrenmeden geçmeye kendilerini alıştırdılar. Sınavda zorlanan ya da hiç bir şey yapamayan tipler hemen 'sınavda zor sordular, beni geçirmediler gibi aptlca ve çocukça şeylere yöneldiler ki artık üniversite lisans öğrencilerine lise düzeyinde soru soruyoruz yani düşünün. Üniversite kadrosu ise zaten
  • Nursima
    17 Temmuz 2019 • 05:01
    Sizin zihniyetin iktidar oldugu donemlerde dindar, namazli abdestli diye akademik personelin nasil zulme maruz kaldigini,fakulte birincisi olmasina ragmen, hak etmesine ragmen sirf başörtülü diye ogrencinin akademik kadrolara nasil alinmadigini, başörtülü ogrencilerin universiteden ve kamusal alandan nasil kovuldugunu cok iyi biliyoruz. Tekrar iktidar olsaniz yine aynisini yaparsiniz.sizin derdiniz hak hukuk degil sizin derdiniz islam sizin derdiniz dindar insanlar bayan gezici
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.