VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ENGELLİ ve MUHTAÇ VATANDAŞA DESTEK

6 Temmuz 2019

............................

SGK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve yetimlere maaş veriliyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak.

Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelli ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, SGK ve  Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. Üstelik bu kişiler, sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak.

 BAŞVURULAR NEREYE?

Yardım almak için istenilen belgelerin ikamet edilen yerdeki ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor.

 ARANAN ŞARTLAR NELER?

Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak. Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı (ev, ticari taksi gibi) olmayacak. Geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak. Herhangi bir aylık bağlanmamış olacak.

 HER YIL KONTROL EDİLİYOR

Aylık almaya başlayanlar, her yıl ocak ayında bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları donduruluyor. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan ödeniyor.

4 yorum yapılmış
  • Malkcelik
    9 Temmuz 2019 • 03:31
    Ben skolyoz hastasiyim %57 raporum var gelirim işim yok engeli maaşı 450 aliyom bana yetmiyo evliyim bi çocuk da var çalışaamiyom bana verilirmi 817 maaş sırtından dolayı çalişamiyom benim adima ne ev ne taksi ne bi gelirim var kirada kaliyom
  • Mustafaerel
    9 Temmuz 2019 • 04:04
    28 yasunda engelli kendisinin hıcbırseye yok hıcbıryere maas almıyor sadece uzerı de engelli aracı ar gozlerı girmiyor zihinsel engelli toblu tSkma araları a bınemıyor onun İcin arabası var ailesiyle yasıyor mmas olurmu
  • Ecrin
    9 Temmuz 2019 • 07:58
    Peki aylık 100 tl yetim aylığı alan öğrencilerde faydalana biliyorlarmi
  • Gnlkavak
    9 Temmuz 2019 • 10:20
    Isitme engelli bir kızım var çalışıyorum sigortam var ama kızıma aldığım cihazi krediyle aldık...karateye gonderiyorum katıldığı müsabakalara bile biz ödeme yapıyoruz...dereceye defalarca giriyor amacım onu olimpiyat maçlarına hazırlamak ama ona artık yiyemiyorum bunun için destek istiyorum nereye başvurabilirim.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.