VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN SIKI DENETİM

5 Temmuz 2019

....................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda SEDAŞ ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geriye dönük 5 yıllık borcu tahakkuk ettireceğiz” dedi. Belediyeden izin almadan konulan baz istasyonları için ise “Kaçak olarak yapılan bir baz istasyonu Belediye encümenimiz tarafından yaklaşık 20 bin lira ceza kesildi” ifadelerine yer verdi.

Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı Birinci Oturumu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yönetiminde meclis salonunda gerçekleşti. Düzenlenen meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partililer de katılırken, birim müdürlüklerinden gelen maddeler meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

GELİR ARTTIRICI TEDBİRLER KONUŞULDU..

Meclis toplantısının sonunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz aylarda da gündeme getirdiği belediyeye yeni gelir kalemi kazandırmak için çalışmalara başlandığını duyurdu. Gelir arttırıcı tedbirlere de değinen Tanju Özcan, 2014 yılından bu yana hat geçişlerinde özel şirketlere imtiyaz sağlandığını söyledi. Sayıştay Denetlemeleri sonrası yeni gelir kalemleri bulduklarını anlatan Özcan, “İkincisi gelir arttırıcı tedbirlere çok önem vereceğiz demiştik. Sayıştay’ın denetlemeleri sonrasında oluşan rapor sayesinde yeni gelir kalemleri buluyoruz. Mesela hat geçiş bedelleri bunlardan bir tanesi. 2014 yılın yürürlüğe girmiş bir yönetmelik var ve bir de geriye dönük olarak bunları alacağız. Başta Telekom olmak üzere yapmış olduğumuz görüşmelerde özel şirketlerin hukuken de söyleyecek bir sözü yok. Zamanında özel şirketlerden almamız gerek geliri almamışız. Ama vatandaşa gelince yüklenmişiz. Elbette vatandaşta borcunu ödeyecek ama özel şirketlere imtiyazı da yapmayacağız. Asıl gelir arttırıcı önlemleri de bunların üzerine yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 “SEDAŞ İLE İLGİLİ TASARRUFTA BULUNDUK”

 SEDAŞ için bazı tasarruflarının olduğunu anlatan Özcan, “SEDAŞ ile ilgili de bir tasarrufta bulunduk. Yarın itibari ile biri Belediye’nin mülki tasarrufu altında bir tanesi de özel mülkiyette olmak üzere toplam iki trafo ile ilgili geriye dönük 5 yıllık borcu tahakkuk ettireceğiz” dedi.

“20 BİN LİRA CEZA KESİLDİ”

 Son olarak baz istasyonlarına da mercek altına aldıklarını belirten Özcan, bir GSM operatörüne ait olan kaçak istasyonuna yaklaşık 20 bin lira para ceza kesildiğini açıkladı. Özcan, şunları söyledi: “Baz istasyonları ile ilgili de ciddi bir çalışmamız var. Kaçak olarak yapılan bir baz istasyonu Belediye encümenimiz tarafından yaklaşık 20 bin lira ceza kesildi. Vatandaşın yerine de olsa belediyenin izni olmadan bu tür kaçak baz istasyonlarının yapılmasına karşıyız.”

3 yorum yapılmış
  • ali
    5 Temmuz 2019 • 12:59
    Hırsızlar, millete elektirik paralarını ötediyorlar. Türkiyede büyük firmaların çogu kacak elektirik kullanıyorlar.kacak elektirik kullanan illeri sırasıyla tedaş yayınlamıştı.ne yazıkki doğu son sıralardaydı.batıdaki iller ilk sıralardaydı.
  • telefoncu
    5 Temmuz 2019 • 13:13
    baz istasyonları btk nın izni olmadan kurulamaz izni btk veriyor gelişigüzel baz istasyonlarına müsade etmiyor ölçümlerden sonra istasyon gerekli ise kuruluyor
  • melungeon14
    6 Temmuz 2019 • 00:48
    kaçak olabilir ama ücreti bazılarına ödendi...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.