VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TASARRUFUN BÖYLESİ..

5 Temmuz 2019

............................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda belediyenin mali durumuna ilişkin üyeleri bilgilendirdi. Başkan Özcan, 3 aylık süre içerisinde uygulanan tasarruf tedbirleri sayesinde 42 milyon lira borç ödendiğini açıkladı.

Bolu Belediye Meclisi Temmuz ayı Birinci oturumu, Perşembe günü Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleşti. Birim müdürlüklerinden gelen 13 konu ve 5 önergenin görüşülerek karar bağlandığı toplantının dilek ve temenniler bölümünde Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin borcuna ve üç aylık ödeme durumuna ilişkin Meclis’i bilgilendirdi. Başkan Özcan, daha 461 Milyon lira olarak kamuoyu ile paylaştıkları borcun üzerine, iki farklı alacaklıya ödenmek üzere 800 bin lira daha eklendiğini bildirdi. Özcan, 3 ay içerisinde uyguladıkları tasarruf tedbirleri ve gelir arttırıcı çalışmalar sayesinde ise geçmiş dönemden kalan söz konusu borcun 42 milyon lirasını ödediklerini açıkladı.
 
“800 BİN LİRALIK İKİ AYRI BORÇ DAHA GELDİ”

Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk belediye başkanı seçildiğimizde borçlarımızı açıklayamadık. Sebebi de sadece elimizde tahakkuk edilmiş, kesinleşmiş olan borçların oluşuydu. İş yapılmış ama hakkedişi düzenlenmemiş olanlar vardı. Sonuç itibariyle şirketin borçlarıyla birlikte belediyenin toplam borcu 461 milyon lira olduğunu ifade ettik. Ondan sonra da yaklaşık 800 bin liralık iki ayrı borç daha geldi. Ama bu borcu kapatmak için derhal tasarrufa başlayacağız ve gelir arttırıcı önemlere öncelik vereceğiz demiştik.  3 ay içerisinde yaptığımız tasarruf tedbirleri sonucunda piyasaya nakit ödediğimiz para, 27 milyon 200 bin liradır”  dedi.
 
TOPLAM 42 MİLYON LİRA BORÇ ÖDENDİ

Tasarruf tedbirleri kapsamında Bolu Belediyesi’ne borcu ve alacağı bulunan müteahhitlerle görüşüldüğünü belirten Başkan Tanju Özcan,  “Yine belediyenin ve belediyeye borçlu olan müteahhitlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde yaklaşık 3 milyon lira kazandık. 3 aylık İller Bankası kesintisi ile aylık 4 milyon olmak üzere toplam 12 milyon lira kesildi. Yani bu 3 aylık süre içerisinde toplam 42 Milyon lira borç ödedik. Bu şekilde tasarruflarımıza devam edeceğiz ve 2019 yılı sonunda mali açıdan ayakları üzerinde oturmuş bir belediye inşa edeceğiz” diye konuştu.

4 yorum yapılmış
  • ELEB
    5 Temmuz 2019 • 01:31
    Sokak caddeleri pislik götürüyor. TEMİZLİKTEN TASARRUF OLMAZ.
  • Temel
    5 Temmuz 2019 • 14:52
    Köyden mahalleye gecenlere toplu vergi parası geldi sadece akp nin toplayamadığını birden güzel bir şekilde avukat mantığın ile topladı.
  • Feyzullahavu
    5 Temmuz 2019 • 04:35
    Rahmeti babam ‘İŞTEN ARTMAZ DİŞTEN ARTAR ‘ derdi.Devri daim olsun.Bankamatikciler gidince para birikir.KUTLUYORUM,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.
  • Mustafa
    6 Temmuz 2019 • 04:50
    PİSLİĞİNİ yere atma çöpe at
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.