VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOLARLARIN HAYALİNİ KURARKEN..

2 Temmuz 2019

..................

Bolu’da, bir sosyal medya platformunda yer alan Suudi Arabistan’da Dolar ile maaş verileceği belirtilen döner ustalığı işi için başvuran Aziz K., 1355 TL dolandırıldığını iddia etti.

İddiaya göre, olay geçtiğimiz aylarda gerçekleşti. Sosyal medya platformu olan Facebook’da Muhammet Ş. isimli şahıs ‘Suudi Arabistan’da 2 bin 500 Dolar maaş ile çalışacak döner ustası aranıyor’ diyerek ilan verdi. İlanı gören Aziz K., ilan sahibi Muhammet Ş. ile iletişime geçerek işi istediğini söyledi. Yurt dışında çalışmak için bir takım belgeler ve masraf gerektiğini söyleyen Muhammet Ş., parayı yollaması halinde kendisine yardımcı olabileceğini söyledi. Aziz K.’den 1355 TL alan Muhammet Ş. daha sonra da Antalya’ya gelmesini söyledi. Parayı yatırdıktan sonra Antalya’ya giden Aziz K. daha sonra Muhammet Ş.’yi aradı. Muhammet Ş.’ye ulaşamayan Aziz K. dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Olayın bugün 1’inci Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında mağdur olduğu iddia edilen Aziz K. hakim karşısına çıktı. Muhammet Ş.’nin gıyabında geçen duruşmada Aziz K., yaşadıklarını mahkeme heyetine anlattı.

“ANTALYA’DA ARAYIP ULAŞAMAYINCA DURUMU ANLADIM”

Aziz K., durumu Antalya’da ilan sahibinin telefonunu açmadığında anladığını belirterek, “Ben kebap ustasıyım, iş arıyordum. Facebook’ta ilan gördüm. 2 bin 500 Dolar maaşla Suudi Arabistan’da döner ustalığı yapacak eleman arandığını yazıyordu. İlanda yazan telefon numarasını arayarak işe başvurdum. Telefonda şahıs kendisini Bülent olarak tanıttı. Bana, ‘Yurt dışında çalışmak için evrak lazım, sen bize parayı yolla biz hallederiz’ dedi. Daha sonra Antalya’ya kadar gittim. Antalya’da bu şahısları aradım. Antalya’da arayıp ulaşamayınca durumu anladım. Şahıslardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

AYNI İLAN HALA YAYINLANIYOR

Mahkeme heyeti Aziz K.’den dolandırıcıların kendisi ile irtibata geçtiği telefon numarasını sordu. Bunun üzerine Aziz K. dolandırıldığı ilanın aynı şekilde ve aynı telefon numarasından yayınlanmaya devam ettiğini ifade ederek, “Dolandırıldığımı anladıktan bir süre sonra yine Facebook’ta bir ilan gördüm. Yine aynı ilanı vermişler. Görünce numaranın lazım olacağını anlayarak tekrar aldım ve aradım. Yine ulaşılamıyor oldu” şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti sanık Muhammet Ş.’nin dinlenmesi için duruşmayı 12 Eylül tarihine erteledi. Erol Değirmenci

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.