VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN DEDİKODULARA TEPKİ

11 Haziran 2019

................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Siz Ak Parti Grubuna samimi olarak soruyorum bunu. Benden önceki belediye başkanı olan Ak Partili Alaaddin Yılmaz’ın arkasında mısınız, değil misiniz? Buna bir karar vereceksiniz” dedi.

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı İlk Oturumu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yönetiminde Meclis Salonu’nda yapıldı. Yapılan oturumda birim müdürlüklerinden gelen maddeler karara bağlanıp yada komisyonlara sevk edildi. Gündem maddelerinden sonra dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine söz hakkı tanındı.
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, hem CHP Grubuna hem de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a çeşitli sorular yöneltti. Balaban öncelikle kendilerine meclis gündeminin daha erken gelmesi gerektiğin ve bir grup odası tahsis edilmesini talep etti. Öte yandan belediyeden kendi isteği ile ayrılan işçilerin ayrılma sebeplerini yanlış görevlendirme olarak nitelendiren Balaban daha sonra da rögar kapaklarında verilen rakamların yanlış olduğunu ifade etti. Son olarak ise daha önce Başkan Özcan’ın kendilerine verdiği söz olan meclis üyelerine belediye tesislerinin gezdirilip gezdirilmeyeceği konusunda soru yöneltti.

“ALAADDİN YILMAZ’IN ARKASINDA MISINIZ, DEĞİL MİSİNİZ?”

Balaban’ın sözlerini tamamlamasının ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ak Parti Grubuna yüklendi. Ak Parti Grubu olarak kendisinden önceki başkan Alaaddin Yılmaz’ın arkasında olup olmadıklarını soran Başkan Özcan, “Siz Ak Parti Grubuna samimi olarak soruyorum bunu. Benden önceki belediye başkanı olan Ak Partili Alaaddin Yılmaz’ın arkasında mısınız, değil misiniz? Buna bir karar vereceksiniz. Yapılan işlerinde arkasında mısınız, değil misiniz? Bunu samimi olarak soruyorum. Niye söylediğimi de söyleyeyim. Arkadaşlar tuhaf dedikodular geliyor. Neymiş efendim ben Alaaddin Yılmaz’ı koruyormuşum. Valla ben babamın oğlu yanlış yapsa onu korumam. Yanlışlıklarında sonuna kadar üstüne giderim. Doğrusuna doğru, yanlışına yanlış derim. İşte bu kiraya verilen yerler, hurda araçları görüyorsunuz. Netleştikçe kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Alaaddin Yılmaz benim siyasi kariyerimde en çok mücadele ettiğim adam. Ama olmadık bir şey yüzünden de bir şey yapamam. Ben kul hakkından korkarım. Alaaddin Yılmaz’ın da net bir şeyini bulmadan bir şey yapamam. O mezbahada kaçak su kullanıldığı gibi başka yerlerin kiracıların faturalarını belediye elde ettiğini görünce belgesini çıkarınca söylerim. İşçi meselesi de hurda meselesi de öyle” dedi.

“BAŞKA HESAPLARI BİZİM ÜZERİMİZDEN YAPMAYIN”

Parti içinde bir hesaplaşma olduğunu ve bu hesaplaşmanın kendisi üzerinden yapılmaması gerektiğini de ifade eden Başkan Özcan, “Ben zaten neden protesto ediliyorum anlamıyorum. Sorgusuz suhalsiz onları işe alan belediye başkanı suçlu ben değil. Şimdi ben gerçekten merak ediyorum. Parti içinde bir hesaplaşma yaşandığını görüyorum. O hesaplaşmanın muhatabı biz değiliz. Yani siz bu soruya cevap verin. Rögar kapakları konusunda bana hesap soruyorsunuz. O dönemin belediye başkanı ben değilim. Bana bunun hesabını niye soruyorsun? Ayrıca gerçekten tüm samimiyetimle soruyorum. Alaaddin Yılmaz’ın yaptığı işlerin arkasında mısınız değil misiniz? Sahip çıkıyor musunuz? Genel siyaset de yapmak istemiyorum ama bu soruyu Ak Parti İl Başkanını da soruyorum. Kardeşim, 15 yıllık dönem Ak Partili Alaaddin Yılmaz dönemi. Bu döneme sahip çıkıyor musun, çıkmıyor musun? Ben şunu da söylüyorum ben kimseyi korumam. Kendi arkadaşlarımdan biri de yanlış yaparsa korumam. Alaaddin Beyi koruyor diyenler de bildiği bir şey varsa onu da sormak isterim. Elimde net bilgi olmadan kimseyi karalayamam. Kimseye de bel altı vurmadım. Başka hesapları bizim üzerimizden yapmayın. Rica ediyorum” şeklinde konuştu.

AK PARTİ GRUBUNDAN TEPKİ GELDİ

Başkan Özcan’ın sözlerinin ardından Ak Parti Grubu’ndan çeşitli tepkiler geldi. Ak Partili Meclis Üyeleri konunun belediye tesislerini gezmekken buraya nasıl geldiğini sordu. Öte yandan bazı Ak Partili Meclis Üyeleri 5 yılın sonunda göreceğiz sözleri ile Başkan Özcan’a seslendi.

“BEN BURAYA TEK DÖNEM İÇİN GELMEDİM”

Bu sözlere de cevap veren Başkan Özcan bu koltuğa tek dönem için gelmediğini söyleyerek, “Bu sorudan niye rahatsız oldunuz? Arkasındayız, helal olsun diyor musunuz? Yoksa o dönem bitti biz de sattık onu mu diyorsunuz? Bana bunu çok söyleyen oldu. Kaç kaldı? 59 meclis kaldığını söylemişsiniz. Yanlış hesap yapıyorsunuz. Ben buraya tek dönem için gelmedim” dedi

6 yorum yapılmış
  • Misafir
    11 Haziran 2019 • 04:39
    Evet tek dönem bile zor size farkındamısınız bilmem her yer adam boyu ot bağladı bu bir zaten senin geçmiş başkanla senin kendi otelinden dogru bir gebeliğin var çok sesin çıkmaz bunu bolu biliyor yabana atma alladdin sana çalıştı zaten
  • Esnaff
    11 Haziran 2019 • 02:56
    Fazla yürümez tanju bey bu gidişle tek dönem için gelmişsiniz..
  • Toprak
    11 Haziran 2019 • 14:00
    Helal başkan sen dürüst çalış senden o koltuğu kimse alamaz birde şu su fiyatlarına bir el atsan on numara olur
  • gerek
    13 Haziran 2019 • 03:36
    Başkan sonuna kadar ve 5 yıl değil gerekirse 50 yıl senle devam.destekçin çok korkma devam.ama şu akp müdürleri ve kadrosunu acilen değiştir çünkü önüne engel koyuyorlar.
  • ahmet
    15 Haziran 2019 • 02:35
    BUNDAN 2023 YIL ÖNCE CHP BOLUDA BELEDİYEYİ YÜRÜTÜRKEN TEMİZLİK İŞLERİNE ALIM VAR DEDİLER İŞSİZLİKTEN BOLUDAN AYRILIP İSTANBULA GELELİ 5-6 YIL OLMUŞTU GİTTİM İŞE GİRMEK İSTEDİM YÜZEYSEL BİR MÜLAKATA ALINDIM.DAHA SONRA KAYBETTİĞİM HABERİ GELDİ.BELEDİYEDE ÇALIŞAN İKİNCİ DERECE BİR AKRABAM İŞE ALIM YETKİLİLERİNİN DİYARBAKIR BELEDİYESİ DAHA BÜYÜK GİTSİN ORAYA GİRSİN DEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.ŞİMDİDE YENİ BAŞKANIN BU AKRABAMIN ÇOCUKLARI İ
  • ahmet
    15 Haziran 2019 • 02:42
    ŞİMDİ SORUYORUM AYRIMCILIK SİZCE BU DEĞİLDE NEDİR.BU ÜLKENİN DOĞUSUDA BATISIDA AYNI VATAN DEĞİLMİ.BEN BAYRAĞINI ATASINI ÜLKESİNİ SEVEN BİRİYİM AÇIKÇA SÖYLEYEYİM AK PARTİLİYİM ATATÜRKÜ CHPDEN DAHA ÇOK SEVDİĞİMİ İYİ BİLEN BİRİYİM.BU GÜNE KADAR A PARTİNİN KAPISINA TEK BİR İSRHAM İÇİN GİTMİŞLİĞİM YOK AMA SİZ CHP OLARAK HEP AYRIMCILIK YAPTINIZ.BAŞI KAPALISINA KILIĞINA KIYAFETİNE SAVUNUCULUĞUNA BAKARAK AYRIŞTIRDINIZ BİRDE AK PARTİYE AYIRIMC
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.