VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞÇİ ÇIKARMAK YERİNE BAKIN NE YAPACAK

27 Mayıs 2019

........................

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den borç açıklaması geldi. Düzce Belediyesi’nin 477 milyon lira borcu olduğunu belirten Başkan Özlü, mali disiplinle belediyenin en geç 2 yıl içerisinde rahatlayacağını açıkladı. Özlü, bu zaman zarfında belediyeden de işçi çıkartmak yerine mesai uygulamasının kaldırılacağını belirtti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, belediyenin borcuyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından çiçeği burnunda Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den de borç açıklaması geldi. Özlü, "Düzce Belediyesi’nin 477 milyon TL borcu var. Bunların bir kısmı İller Bankasına, bir kısmı SGK’ya, bir kısmı da bankalara. Fakat 70 milyon TL’lik kısmı da piyasaya. Güzel tarafı ise piyasadan alacağımız da var. Bunları tahsil edeceğiz ve borçlarımızı ödeyeceğiz. Bu mali disiplin genelgesi ile 1-2 yıl içinde Düzce Belediyesi’nin belini doğrultacağını söyleyebilirim. Böylece kendisine yeten bir belediye olarak kendisine mal ve hizmet satmak isteyenlerin koşarak geleceği bir yer olacak Düzce Belediyesi” dedi.

DÜZCE BELEDİYESİ VARDİYA SİSTEMİNE GEÇECEK

Düzce Belediyesinin aylık 600 bin TL fazla mesai ücreti ödediğini belirten Özlü, fazla mesai yerine vardiya sistemi ile belediyenin yıllık 7.2 milyon TL tasarruf edeceğini dile getirdi. Özlü, “İnsan çıkartmayı düşünmüyoruz. Seçimlerden öncede çıkartmayacağımızı söylemiştik. 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren Düzce Belediyesinde mesaiyi kaldırıyoruz. Belediye çalışanlarımız mesaiye kalmayacaklar. Bunun yerine vardiya sistemi getiriyoruz. Belediye çalışanlarımız vardiya usulüyle çalışacaklar. 1 Haziran’dan itibaren ilave mesai ücreti ödemeyeceğiz. Belediyemizin 600 Bin TL fazla mesai ücreti ödüyoruz. Bu sistem ile fazla mesai ücreti ödemeyeceğiz. Bu da yılda 7.2 milyon TL gibi bir rakam yapıyor. Bunu nasıl yapacağız. Çalışanlarımızın çalışma saatlerini optimize ederek yapacağız. Örneğin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz. 24 saat diliminde 3 vardiya olacak. Böylece gece de olsa gündüz de olsa yaşanan sıkıntılara anında müdahale edilebilecek. Gündüz sorun yaşanırsa gündüz vardiyası, gece olursa gece vardiyası soruna müdahale edecek. Çalışanlarımızı optimize ederek, fazla mesai ücreti ödemeden hizmetlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış
  • Nallhanl
    27 Mayıs 2019 • 14:01
    Olması gereken buydu. Burdaki gibi değil. Bir de söz verip
  • Mustafa
    28 Mayıs 2019 • 01:23
    Düzce belediyesinde de seçimden bir gün önce işçi alımı devam etmiş mi ?? HIRSIZA ARSIZA HIRSIZ ARSIZ DİYİN ARTIK
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.