VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR

26 Mayıs 2019

............................

Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan ve doğal güzellikleriyle “Tabiatın Kalbi” olarak adlandırılan Bolu’da Park ve Bahçeler Müdürlüğünde çalışan kadınlar, ramazan ayında sıcak havaya rağmen hem çevreyi güzelleştirmek hem de ekmek paralarını kazanmak için ter döküyor.

Bünyesinde Abant, Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Sünnet Gölü, Sülüklü Göl, Seben Taşlı Yayla Göleti ve Kartalkaya Kayak Merkezi gibi turistik merkezleri barındıran Bolu, doğal güzelliği ve temiz havasıyla her dönem yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çim biçme işinde çalışan 50 kadın, ramazan ayında sıcak havaya rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Önlüklerini ve yeleklerini giyip maskelerini takarak ellerine yaklaşık 15 kilogramağırlığındaki çim biçme makinelerini alan kadınlar, şehir merkezindeki 155 parktaki yeşil alanları güzelleştirmek için çaba sarf ediyor.

“ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRİYORUZ”

Park ve Bahçeler Müdürlüğünde 6 yıldır çalışan evli ve iki çocuk annesi 50 yaşındaki Havva Acar, mevsime göre çalışma yaptıklarını söyledi. Acar, bu dönem çim biçme işlemi gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Çim biçme makinelerini kullanmaya başlamadan önce uzmanından eğitim aldık. Şu anda sorunsuz şekilde bu makineleri kullanabiliyoruz.” dedi. Şehri güzelleştirdiklerini ifade eden Acar, “Çalışmamızı ramazan ayında da sürdürüyoruz. Alıştığımız için zor olmuyor. Çalışmaya sabah saat 08.00’de başlıyoruz ve 17.00’de işimiz bitiyor.” diye konuştu.

“YOĞUN TEMPODA ÇALIŞIYORUZ”

Yaklaşık 5 yıldır Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev yapan iki çocuk annesi 40 yaşındaki Filiz Şahan, yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti. Ot biçme ve bitki dikim zamanı olduğunu aktaran Şahan, “Çalışmalarımızı bu tür işlerle sürdürüyoruz. Molalar haricinde pek boş vaktimiz olmuyor. Şartlar kadınlar için biraz ağır ama işimizi severek yapıyoruz. Kullandığımız makineler hakkında her türlü bilgiye sahibiz, makineleri hiç zorlanmadan kullanabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
  • ÇALIŞKAN KADINLAR KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR
2 yorum yapılmış
  • VedatESEN
    26 Mayıs 2019 • 10:46
    Hanimlar elkerinize saglik Tabiyki park ve bahceler mud de tebrik ederim cunki biliyorumki dikilen cicek agac ve bircok guzelligi belediyemizin bir biriminin yapiyor olmasi
  • bolulu
    27 Mayıs 2019 • 22:54
    sağlık mahallesine bir uğrasanız her tarafta otlar büyümüş sağlık mahallesini ilk defa bu kadar bakımsız gördüm saygılı caminin alt sokaklarına bir bakıverin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.