VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

'GİZLİ GÖREV' KAZISINDAN SICAK GELİŞME

8 Mayıs 2019

.............................

Bolu'da kaçak define kazısıyla ilgili tutuklanan 5 kişiden dikkat çeken 2 isim olan Albay Kadri Y. ile Emniyet Müdürü Metin K. tahliye edildi. İki ismin, iş adamlarının da içinde bulunduğu bir grupla Bolu İl Alay Komutanı’na giderek ‘Gizli bir görevdeyiz. İşin başında külliyeden birisi var” diyerek köyde kaçak kazı yaptığı iddia ediliyordu.

 

Bolu jandarma birimleri 14 Nisan’da bir operasyon düzenledi.  Operasyondan bir kaç gün sonra ise şaşırtan iddialar ortaya çıktı. İddialara göre, Ankara Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Metin K., ile Ankara’da görevli Muhabere Albay Kadri Y. ve 3 işadamı Bolu İl Jandarma Komutanı’na giderek “Gizli bir görevdeyiz. İşin başında külliyeden birisi var. Güneyfelekattin Köyü’nde kazı yapacağız. Çıkan malzemeleri Ankara’daki külliyeye götürerek gizli ödemeye aktaracağız” diyerek kaçak kazı yaptılar.

Bunun üzerine jandarma komutanı da konuyu, başsavcılığa bildirmesi üzerine, soruşturma başlatılmıştı.

2 İSİM TAHLİYE OLDU

Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında Albay Kadri Y. ve Emniyet Müdürü Metin K.’nın da olduğu 5 kişi tutuklanmasının ardından olayla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Avukatların itirazı üzerine tutuklu Emniyet Müdürü Metin K., ile Albay Kadri Y. için tahliye kararı çıktı.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Emniyet Müdürü Metin K., jandarma ve savcılıkta verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Metin K. olayı şöyle anlattı; “13 Nisan 2019 günü Halil K. ve Hasan Sezer Ç. ile kahvaltı yaptığımız sırada kendilerinin Bolu’ya gideceklerini beni de kafa dağıtmak için kendileri ile gelmemi talep ettiler. Ben de kendilerini tanıdığımdan dolayı kabul ettim. Daha sonra araçla çıktık ve bir yere gittik.  Buradan Kadri Y.’yi  aldık. Benim bu kişinin geleceğinden haberim yoktu."

“KOL KOLA GİREREK MUHABBET ETTİLER”

Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na gittiklerini anlatan Metin K., komutanın odasına Kadri Y. ile çıktığını söyledi. Birbirlerini daha önce tanıyan iki komutanın, eski günlerden konuştuklarını belirten Metin K., “Sohbetlerine girmedim. 10-15 dakika kaldık, dışarı çıktık. Aşağı indiğimizde Kadri Y. ve İl Jandarma Komutanı kol kola girerek kendi aralarında muhabbet ettiler. Ben uzaktım ne konuştuklarını duymadım” dedi.

“KUSURA BAKMAYIN SİZİ GÖZALTINA ALACAĞIZ”

Ankara’ya döndükten bir gün sonra kafeye gittiğinde Kadri Y. ile karşılaştığını anlatan Metin K. “Kadri Y., Düzce’de bir arkadaşını ziyaret edeceğini ve kendisinin aracının olmadığı için beni götürür müsün dedi. Teklifi kabul ettim. Kadri Y. İl Jandarma Komutanıyla telefonla konuştu. Ve Düzce’ye doğru gittiklerini, kendilerine uğrayıp çay içebileceğini söyledi. Sonra biz Bolu’ya geldiğimizde bir otelin önünde durduk” diyen Metin K., Kadri Y.’nin otelde jandarma komutanı ile görüştüğünü söyledi. Kadri Y.’nin bir süre sonra kendisini aradığını ifade eden Metin K. “Gel sen de bir bardak çay iç, gideriz’ dedi. Bende yanlarına gittim. Tam çay içecektim ki bu sırada polisleri geldi ve İl jandarma komutanı Kadri Y.’ye dönerek ‘Kusura bakmayın sizi gözaltına alacağız’ dediler. Ben hala kendimin gözaltına alınacağımdan haberim yoktu” dedi.

“OLAYLARDAN HABERİM YOKTU”

“Gizli görev kazısı” şeklindeki iddiaları ancak gözaltına alındıktan sonra öğrendiğini söyleyen Metin K. “Suçlamaları kabul etmiyorum. Biz Bolu’ya Cumartesi geldikten sonra Ankara’ya dönerken Kadri Y. ile Halil K. ve Hasan Sezer Ç. kendi aralarındaki konuşmalarda herhangi bir kazıdan bahsetmediler. Ben böyle bir şey duymadım. Ben aleyhime olan beyanları ve tutanakları kesinlikle kabul etmiyorum” şeklinde ifade verdi.

ALBAY KADRİ Y.’NİN İFADELERİ

Tutuklanan ve ardından tahliye olan isimlerden biri olan Albay Kadri Y., haberleşme ve alt yapı sektöründen dolayı tanıdığı Halil K., adlı kişinin 15 gün önce Bolu’da devlet görevi kapsamında bir işi olduğunu ve burada kazı yapacaklarını, bu işin devlet tarafından verilen bir görev olduğunu belirterek, “Çıkarılacak malzemeler, külliyeye ve benzeri yerlere teslim edileceğini söyledi. Bu konuyla ilgili yardımcı olup olamayacağımı söyledi. Ben de Bolu İl Jandarma Komutanı’nı tanıdığımı, yapılacak bu iş yasalara uygun olduğu takdirde komutanla görüşebileceğimi söyledim” dedi

“DEVLET GÖREVİ”

Bolu’ya gittiklerinde Nadir Albay'ın odasına emniyet müdürü Metin K. ile birlikte çıktığını anlatan Kadri Y. “Nadir albayla geçmiş yıllarda yaptığımız görevlerden bahsettik. Daha sonra Halil K. ve Metin K.’nın bana daha önceden bahsettiği Bolu’da yapmayı planladıkları devlet görevi olduğunu iddia ettikleri konuyu Nadir Albaya ilettim. Bu konunun bana söylendiği kadarıyla devlet görevi bildiğimi ve önemli olduğunun söylendiğini ilettim. Sonrasından Nadir Albay ‘Ne çıkaracaksınız’ dedi. Metin K. buna cevap olarak ‘Altın çıkartacağız’ dedi. Ben altın çıkacağını ilk burada duydum” dedi.

BİR GÜN SONRA

Bu görüşmeden sonra Ankara’ya döndüklerini anlatan Albay Kadri Y. , “Halil K. ile Ankara’da kafede buluştuk. Bana kendisinin ve Hasan Sezer Ç.’nin ertesi sabah yani 14 Nisan Pazar günü erken saatlerde Bolu’ya giderek daha önce devlet görevi olarak gizemli şekilde bahsettikleri işi yapacaklarını söyledi. Ben de kendilerine herhangi bir şey demeden oradan ayrılıp evime geldim. Bolu’dan Ankara’ya dönerken Metin K. kendisinin saat sabah 7 gibi Bolu’ya gideceğini herhangi bir sorun olması halinde yakınlarda olacağını söyledi. Bana 'birlikte gideriz' dedi. Ben de kabul ettim” diye konuştu.

“KOMUTANA GEREKENİ YAPIN DEDİM”

Pazar günü kendisini Metin K.’nın aldığını ifade eden Kadri Y., bu kişilerin anlattıkları görevlerinin yasa dışı olduğunu fark ettiğini belirtti. Bunun üzerine yolda Nadir Albayı arayarak yüz yüze görüşmek için otele çağırdığını söyledi. Nadir albayla otelde buluştuğunu söyleyen Kadri Y. “Kendisine Halil K. tarafından bana iletilen konunun yaşa dışı olduğunu ve bu yolda gelirken tamamen anladığını ve 'Bu iş sizin sıkıntıya sokmasın gereğini yapın' diye söyledim. Daha sonra Metin K.’yi arayarak içeri gelmesini söyledim. Aynı şeyleri onun yanında tekrar Nadir Albay’a söyledim. Tam konuşmamız bittiği esnada polis ekipleri geldi, bizi yakaladı” dedi.

  • 'GİZLİ GÖREV' KAZISINDAN SICAK GELİŞME
  • 'GİZLİ GÖREV' KAZISINDAN SICAK GELİŞME
4 yorum yapılmış
  • bolulu
    8 Mayıs 2019 • 17:27
    Eeee bu ifadelere ragmen serbestler. Bôyle adaletin biz yapsak sade vatandaş olarak aynı isi tutuklanır çikamayız. Devletin parmagıda vardır bu iste. Zaten adamlar cıkarmış altínı gece yarisi kacirmis oradan
  • bolulu
    8 Mayıs 2019 • 23:13
    adaletttt.haberleri yokmuş.kafa dağıtmaya gelmişler.sonuc dağı taşı dağıtmışlar
  • SMSZ
    9 Mayıs 2019 • 00:45
    ÜLKEDE Kİ OLAN BİTENE BAKIN ADALET TOPRAGIN ALTINA GÖMÜLMÜŞ VAZİYETTE
  • Hasancas
    9 Mayıs 2019 • 07:05
    Valla bu kişiler sıradan bi vatandaş olsa 3 seneden önce çıkamazlar anlayan anlar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.