VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇOCUK MECLİSİ KURULDU

29 Nisan 2019

....................

Bolu Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törenle 7 – 14 yaş arası ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşacak çocuk meclisi kuruldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda belediye başkanlığı makamına oturan ve meclis kurulması yönünde ilgili birimlere talimat veren Oğuz Kaan Demiroğlu, çocuk meclisinin başkanı oldu.

 

33 ilkokul 29 ortaokul öğrencisinden oluşan Çocuk Meclisi için Bolu Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, kent konseyi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“ 23 NİSAN’DAKİ İSTEĞİM 1 HAFTA İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda belediye başkanlığı makamına oturan ve meclis kurulması yönünde ilgili birimlere talimat veren Oğuz Kaan Demiroğlu, çocuk meclisinin başkanı oldu. Çocuk Meclisinin kurumasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çocuk Meclisi Başkanı Oğuz Kaan Demiroğlu, “23 Nisan’da temsili olarak oturduğum belediye başkanlığında çocuk meclisi açılması konusunda bir istekte bulunmuştum ve bu isteğimi bir hafta gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği için Sayın Belediye Başkanımız Tanju Özcan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuk Meclisimiz kentlerinde alınacak kararlarda söz sahibi olmaları, demokrasi kültürünün benimsemeleri, kendi oylarıyla seçme ve seçilme deneyimi yaşayabilmeleri ve sorumluluk sahibi olabilmeleri için ortam oluşturmaktadır. Bu ortamın oluşturulması için Çocuk Meclisinde özellikle Çocuk Sorunları Komisyonu, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komisyonu, Doğal Afetler ve Çocuk Komisyonlarına yer verilmelidir.  Belediyemizin bünyesinde kurulan Çocuk Meclisimiz Bolu’muz adına hayırlı olsun.” dedi.

 

“HER TÜRLÜ YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Daha sonra konuşmasını yapan Bolu Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, ise Çocuk Meclisine her türlü yardımı yapmak için hazır olduklarına dikkat çekti. Özçelik “Kent Konseyimizin görevi seçilmiş ve atanmışlara yardımcı olmak, yapılan işleri takip etmek, gördüğü bazı eksiklikleri belediye meclisine sunmak, ayrıca belediyenin yapmış olduğu çalışmaları halkla bütünleştirmek gibi görevleri var.  Kent Konseyimizde bir kadın meclisi var, bir gençlik meclisi var, bir de özel bireyler meclisi var. Bunlar yıllardan beri çalışmalarına devam ediyorlar. 23 Nisan’da belediye başkanlığı makamına oturan Oğuz Kaan, bir talimat vermişti, bir çocuk meclisi kurulmasını istemişti. Biz bu talimatı emir kabul ettik, zaten bunu da düşünüyorduk. Hemen faaliyete geçtik ve hızlı bir şekilde meclisin kurulması için çalışmalara başladık. Umarım güzel çalışmalar olacak. Onlara her türlü yardımı yapmak boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

 

 “BİZLERİN YAŞINA GELDİĞİNİZDE BOLU’YU SİZ YÖNETECEKSİNİZ”

 

Çocuk Meclisinin kurulmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, gerek kendisi, gerekse daire müdürlerinin Çocuk Meclisinin çalışmalarına yardım edeceğini söyledi. Özcan şöyle konuştu; “Bizim adım atmamıza gerek kalmadan 23 Nisan’da Oğuz Kaan benden önce o talimatı verdi. Ben de çok memnun oldum. Kent Konseyimiz de sağ olsunlar hemen hazırlıklarını yapmışlar. 62 kişiden oluşacak bu meclis. Benim bir önerim var. Burada bir eşit temsil olsun, 62 ise, 31’i kızlardan, 31’i erkeklerden olsun. Bir de okullar arasında adalet sağlamak lazım. Herhalde birinci başkan Oğuz Kaan olacak. Bunla ilgili bir mevzuat çalışması da yapılacak. Bunu sadece kurmakla yetinmeyin sevgili çocuklar, belli periyotlarda buraya gelin toplanın. Bizden yardım istediğinizde biz size yardımcı oluruz. Gerek ben, gerek daire müdürlerimiz, onlar size her konuda yardımcı olur. Bunu kurup bırakmayalım, bugün bu koltuklarda misafir olarak oturuyorsunuz, yarın bu koltuklarda asil olarak oturacaksınız bizlerin yaşına geldiğinizde. Bolu’yu siz yöneteceksiniz, Türkiye’yi yönetecek olanlar bugünün çocukları arasındalar. O anlamda bunu kurmak yetmez, aktif hale de getirmek lazım.”

Konuşmaların ardından törene katılan öğrenciler Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Çocuk Meclisi Başkanı Oğuz Kaan Demiroğlu’na taleplerini ilettiler.

 

  • ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
  • ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
  • ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
  • ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
  • ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
  • ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
5 yorum yapılmış
  • MustafaAytar
    29 Nisan 2019 • 11:49
    Sayın başkanım biz özel sektörde asgari ücretle calışanlar içinde meçlis kurulsa en azından asgari ücretli çalışanları temsil eder.çünki asgari ücretle calışanların haklarını cok yiyorlar.sizlerden rica ederim
  • Boss
    29 Nisan 2019 • 14:02
    Bos islerle ugrasmayin sayin baskan Cocuklari Türkiyenin karadeliği siyasete bulaştırmayın. Bir fayda sağlamaya çalışıyorsanız Yazılıma teknolojiye yönlendirin.
  • bossmu
    30 Nisan 2019 • 06:23
    boss rumuzlu bilader gelecwk cocukların akp kayıp edince napacağınızı karıştırdınız nerde necıkar sak peşinde siniz o cocukların yarın buyu yecek ler şimdi den öğrensin ler
  • Boss
    30 Nisan 2019 • 13:28
    bossmu adlı kişi senin kafa gitmiş conta yanık hasar kaydı fazla. Attığım mesajda siyaseti reddeten geleceği savunan tez var gelmiş karşıma akparti chp mesajı atıyorsun. Çok fazla halk tv izleme meral kılıçdar dinleme hasar az da olsa düzelir.
  • Berat
    2 Mayıs 2019 • 21:30
    Siyaseti, şahsi ikbali için yapan ve bunu meslek haline getirmiş sosyapatlara teslim edersen sanayici kardeşim.. Geleceği filan savundurtmazlar.. Afrin, münbiç,kandil hamasetiyle oyalarlar seni...!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.