VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE

25 Nisan 2019

...........................

HABER- Ayşe Songül Erhan

 

Bolu'da, görevine son verilen Bolu Belediyesi işçileri, belediyenin önünde yaptıkları oturma eylemine devam ediyor. Eylemin ikinci gününde Hizmet- İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, eylemin 1 Mayıs’a kadar süreceğini açıkladı.

 

Bolu Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan ve görevlerine son verilen 97 işçiden 20’si Belediye binası önüne gelerek yaptıkları eyleme devam ediyor. Eylemin ikinci gününde Hizmet- İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir İşçiler adına yaptığı açıklamada, " "Biliyorsunuz 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye genelinde Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası'na karşı bir kıyım başladı. İşçilerimiz zorla Hak-İş ve Hizmet-İş'ten istifa ettirilip, tehdit ediliyor, işten atılıyor. Biz Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası olarak işçi ve emekçi kardeşlerimizin yanlarında olduklarımızı belirtmek için burada bu eylemi yapıyoruz.

 Özellikle Bolu Belediyesi'nde önce işçi arkadaşlarımız tehditle sendikamızdan istifa ettirildi. Daha sonra daire içerisinde büroda çalışan arkadaşlarımızın iş yerleri değiştirildi. Şimdi de 97 arkadaşımız işten atıldı. Gerekçe; "Belediyenin imkanları kısıtlı, maaşlar ödenemez." Biz kesinlikle bütçe açıklarının işçilerin emekçilerin alınterinden kapanacağına inanmıyoruz. Bolu Belediyesi'ndeki 97 arkadaşımız kapının önüne konuldu. 1 tane arkadaşımız intihara kalkıştı. Biz Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı uyarıyoruz. Zulmetmeyi bırakın. İşçilerin ekmeği ile oynamayı bırakın" dedi.

OTURMA EYLEMİ 1 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

1 Mayıs'a kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Özdemir, "1 Mayıs'ta yine burada bütün arkadaşlarımızla işçilerden buraya toplanmalarını bizim direnişimize, bizim eylemimize destek vermelerini istiyoruz. Mübarek ay, önümüz Ramazan ayı, ondan sonra bayram geliyor. Bunların hepsinin çocukları var. Borçları var. Kredileri var. Sormadan, konuşmadan, herhangi bir şey yapmadan "Ben sizi işten atıyorum" diyerek bunları mağdur etmek ne vicdana ne merhamete sığar." dedi.

 

  • İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE
  • İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE
  • İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE
  • İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE
  • İŞÇİLER OTURMA EYLEMİNİN İKİNCİ GÜNÜNDE
3 yorum yapılmış
  • Mustafa
    25 Nisan 2019 • 07:52
    Torpili nerden bulup girdiyseniz o kişinin evinin önünde oturun yanlış yerde oturuyosunuzzzz
  • Nzm
    25 Nisan 2019 • 12:44
    Torpili bırakın ya nasıl insanlarsiniz siz uzulecek yerde zil takıp oynacaksiniz
  • zbolulu
    26 Nisan 2019 • 10:15
    YA ARK MAŞA OLMAYIN SENDİKA AGALARININNNN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.