VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KÖROĞLU PARKI'NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

20 Mart 2019

.............................

Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi’nde planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı’nın ilk etabı olan kaide binası ve Köroğlu Heykeli uluslararası çapta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış öncesi protokol üyeleri tarafından Baharın gelişini müjdeleyen dev Nevruz ateşi yakıldı.

Yapımına 2017 yılında başlanan ve 70 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun heykelleri arasında gösterilen Köroğlu Heykeli ve kaide binası, Türk Dünyasından birçok misafirin de katılımıyla açıldı.

Heykel önünde gerçekleştirilen açılışa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan Büyükelçileri, Köroğlu Heykeli Heykeltraşı Murat Mansurov, daire müdürleri, Türk Dünyasından birçok misafir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi protokol üyeleri tarafından baharı simgeleyen dev nevruz ateşi yakılarak örste çekiç dövüldü.

“BU HEYKEL TÜRK HALKLARININ DOSTLUK SİMGESİ”

Açılışın devamında ilk olarak bir konuşma yapan Köroğlu Heykeli heykeltıraşı Murat Mansurov, “Nevruzunuzu kutluyorum. Gelen bütün misafirlere Belediye Başkanımıza, Valimize ve Türksoy’a çok teşekkür ediyorum. Bu heykelin bütün Türk Halklarının dostluk simgesi olarak kalmasını istiyorum” dedi.

  “KÖROĞLU TÜRK DÜNYASI’NIN KAHRAMANI”

Açılış konuşmalarının devamında sahneye çıkan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da; “Köroğlu, Türk Dünyası’nın kahramanı… Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar… Dünyada da böyle bir kahraman olmadığını bilesiniz. Bu kahramanımıza sahip çıkmak durumundayız. ‘Benden selam olsun Bolubeyi’ne’ derken Bolu’da yaşadığına inanıyoruz. Ama bi Kırgızlar Kırgızistan’da yaşadığını, Azerbaycanlılar Azerbaycan’da yaşadığını, Özbekler Özbekistan’da yaşadığını, Türkmenler Türkmenistan’da yaşadığını ifade ediyor. Yani her yerde yaşamış bu kahramanımız. Onun için böyle bir kahramana sahip olmaktan Türk Dünyası olarak son derece mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz.” dedi.

 “BU ATEŞ TÜRK DÜNYASI’NDA DA KUCAKLAŞARAK, YANARAK DEVAM EDER”

Nevruz’un yaklaşması dolayısıyla açılışta yakılan Nevruz ateşinin sürekliliğini arzu ettiğinin altını çizen Yılmaz; “Nevruz gününe az kaldı. Biraz önce ateşini yaktık. İnşallah bu ateş Türk Dünyası’nda da kucaklaşarak, yanarak devam eder. İnşallah Türk Dünyası’nın güçlü bir şekilde kalkınmasına vesile olur. Nevruz, Türk Dünyası’nın baharı, bayramı ve bu bayramla ilgili de; nasıl Köroğlu ile Bolu bütünleşmiş ise Nevruz ile de Seben’deki Nevruz Tepesi Türk Dünyası’nda tek Nevruz Tepesi olarak anılıyor. İnşallah orası da yavaş yavaş gündemde yer almaya başlayacak. Bu parkımızın Türk Dünyası ile kucaklaşmamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Gelip katılım gösteren herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“HEYKEL İLİMİZİN VE ÜLKEMİZİN TANITIMINDA BÜYÜK ETKİ YARATACAKTIR”

Son olarak konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit ise; “Köroğlu biraz önce de ifade ettiğim gibi zulme hayır diyen bir halk kahramanıdır. Onun tutkuları vardır. Sevdaları vardır. Doğru bildiği işin peşinde ölümüne koşması vardır. Tam da Türk Milleti’nin özelliklerini taşımaktadır. Böyle anlamlı bir anıtın buraya yapılmasında emeği geçen herkese ama tabi ki özellikle Belediye Başkanımıza bu anıtın sanatkarlarına ve emeği geçen söylediğim gibi bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. “

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a ve heykeltıraş Murat Mansurov’a Azerbaycan Ressamlar Akademisi tarafından akademinin en büyük madalyası olan Ulu Vatan Madalyası ve diploması takdim edildi.

Açılış programında daha sonra kurdele kesilerek kaide binası içerinde yer alan ve Köroğlu resimlerinden oluşan resim sergisi gezildi.

  • KÖROĞLU PARKI'NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
  • KÖROĞLU PARKI'NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
  • KÖROĞLU PARKI'NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
  • KÖROĞLU PARKI'NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
  • KÖROĞLU PARKI'NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.