VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CUMHUR İTTİFAKI ZAFERE İNANMIŞ

8 Mart 2019

.......................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Yerel seçime 23 gün kaldı, Cumhur İttifakı'nın AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin 103 gündür sahada. Günde 4-5 saat uyuyarak, "Derdim memleketime daha fazla hizmet etmek" diyerek sokak sokak geziyor. 

En büyük destekçisi ittifak sonrasında yanından bir an bile ayrılmayan MHP'li başkan adayı İbrahim Doğan. Bolu'nun sevilen ismi, Fatih Metin'in en büyük destekçilerinden. 'Kazanacağız, 31 Mart gecesi zafer bizim olacak, kimse merak etmesin' sözleriyle zafere olan inancını ortaya koyuyor. Ülkücüler tam kadro var güçleriyle ittifakın yanında. 

Fatih Metin, "İbrahim Doğan hocam çok tecrübeli ve Bolu'yu iyi tanıyan ve Boluluların sevdiği bir isim. Seçim heyecanını fazlasıyla yaşıyor. Onun o enerjisi bana da yansıyor ve sahada omuz omuza çalışıyoruz" sözleriyle ittifakın güzel yerlerde olduğunu vurguluyor. 

Moralinin yüksek olduğu gözlerden kaçmıyor. 'Biraz yorgun gördüm sizi' dediğimde, "Belki durgun görülebilirim. Bu tamamen yorgunluğa bağlı bir durum. Veya yoğunluktan kaynaklı bir durum diyelim. İnsanlar birşey söylüyor ve o işleri düşünüyorum. Yani biraz sorumluluk sahibi olmanın verdiği bir durum. Vurdumduymaz bir adam olsam böyle olmam. Dolayısıyla duygularımı dışarıya yansıtan biriyim" sözleriyle yanıt veriyor.

Seçim çalışmaları başladıktan sonra 3 kilo vermiş ve günde 20 kilometre yürüdüğünü söylüyor. Ama saha da gördüğüm hiç durmuyor, her eli sıkıyor, muhalifi bile olsa kimseye yüz çevirmiyor.  

"17 YIL BİR YANA 103 GÜN BİR YANA"
"Siyasette geçen 17 yılımı değerlendirdiğimde geride kalan uzun yıllar bir kenara 103 günde yaşadılarım bir tarafa. Son dönemde yaşanan gelişmeler, seçmenimizin yapısal anlamda meselelelere yaklaşımları yerel dinamiklerin önde olması tabi seçim sürecini farklılaştırıyor. Her seçim kendi içinde zordur." 

"EN BÜYÜK DESTEKÇİM KADINLAR"

Kadınları soruyorum, "Nasıl ilgileri" dediğimde çok mutlu oluyor. Kadınlardan özellikle de ev kadınlarından gördüğü ilgiden çok mutlu olmuş. "Siyasi hayatımda hep en net cevabı ve en net diyaloğu kadın seçmenle yaşadım. Kadın seçmen düşüncesini pek sağlamaz. Düşüncesini saklamaz. Kadın seçmen belirleyecidir. Kadın seçmenin tavrına baktığımızda bir problemimiz gözükmüyor. En büyük destekçim kadınlar. İlgileri ve memlekete karşı sorumluluk sahibi olmaları beni çok mutlu ediyor." sözleriyle kadın seçmene teşekkür ediyor.  

Uyumaya zamanı yok desek yeridir. Fatih Metin, "Günde 4-5 saat uyuyorum. Genellikle çalışmalarımı 00:30 gibi bitiriyorum. Gece 2'ye kadar da notlarımı kontrol ediyorum ve ertesi güne hazırlık yapıyorum. Sabah namazına kalkarak güne başlıyorum" dedi. 

"5 BİN İLE 10 BİN ARASINDA FARK OLACAK"
En merak ettiğim soruyu sona sakladım. Seçimde fark ne kadar olur diye sorduğuda, "Geçmişte oy oranlarımıza ve sahadaki durumumuza baktığımızda Allah nasip ederse 10 bin oy fark olacağı kanaatindeyim. Yani fark 5 bin ile 10 bin arasında ortaya çıkacaktır" cevabını veriyor. 

"CHP ADAYININ ALGISINI KIRDIK"
Fatih Metin, Köroğlu Televiyonu'nda yayınlanan ve gazeteci Caner Güngör'le birlikte yaptığımız Siyaset Arenası programında, "CHP adayı kazandım algısı yaparak seçim sürecini götürüyor" demişti. Bu sözlerini yine tekrarladı. "Bir algı oluşmuş, CHP adayı seçimi kazanacağının algısını iyi oluşturmuş ama biz o algıyı kırdık. CHP adayı bağımsız bir aday değil. CHP'nin kurumsal kimliği altında siyaset yapıyor. Vatandaşımız da iktidarla uyumlu bir yerel yönetim istiyor."

"ÜLKÜCÜLERDEN ALLAH RAZI OLSUN"
"Ülkücüler bu ittifaka çok sahip çıktılar. Ülkücü kardeşlerimizden Allah razı olsun. Memlekete olan sevdalarını gece gündüz çalışarak gösteriyorlar. Ülkücü kardeşlerimizle yolumuz uzun."

Son olarak, AK Parti adayı Sayın Fatih Metin'le 103 gün önce de görüşüp fikir alışverişinde bulunmuştum. 'Çalışacağız, durmadan çalışacağız, sonucu göreceğiz' demişti. Şimdi kazanacağından emin, vatandaşın sahadaki ilgisi onu fazlasıyla mutlu etmiş ve zafere yaklaştığına inanıyor. O kahkaha atarak söylediği, "Haydi hayırlı olsun" sözü 31 Mart gecesi hayata geçip geçmeyeceğini hep birlikte göreceğiz... 

2 yorum yapılmış
  • Cincihoca
    8 Mart 2019 • 01:47
    Domates
  • Mehmet
    8 Mart 2019 • 23:17
    Biber
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.