VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"SEÇİM SONUCU ÇOK FARKLI OLACAK"

8 Mart 2019

......................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Millet İttifakı'nın CHP'li Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, partisinin şüphesiz sahaya sürebileceği en güçlü isimdi. Öyle de oldu, ancak Özcan, seçmenden bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini itiraf ediyor. Özcan bana, "Bülent seçim sonuçları herkesi olduğu kadar seni de şaşırtacak, hazır ol" sözleriyle iddiasını ortaya koyuyor.  

12 yıldır aktif siyasetin içinde partisinin her kademesinde görev yapan 45 yaşındaki siyasetçi, "En rahat seçimime giriyorum. İlk kez böyle bir rüzgar estiğini görüyorum. Seçim sonucu çok farklı ve bizim için büyük zaferle sonlanacak" iddiasında bulunuyor konuşmamızın başında.

Regaip Kandili nedeniyle Alpagutbey Mahallesi'nin güzel insanlarının akşam namazı sonrasında Bolu'nun muhteşem yoğurtlu çorbası, etli pilavi, hoşaf ve tulumba tatlısından oluşan menüsünden oluşan yemek sonrasında sohbet etme imkanı bulduk. Sahada çok konuşamıyoruz çünkü sevenleri bir türlü rahat bırakmıyor. Burada da farklı olmadı aslında, soru soruyorum cevabını alana kadar, 'Başkanım tamam mı bu kez?' sözleriyle boynuna sarılan vatandaşlar sevgilerini gösteriyorlar.  

"HEP HALKIN İÇİNDEYDİM"
"Vatandaşlarımızın bana olan ilgisi 12 senede gece gündüz çalışmanın vatandaşların sıkıntılarını ve dertlerini dinlememin bir ürünü. Milletvekiliğinden önce il ve merkez ilçe başkanlığı süreçlerinde de hep halkın içindeydim. Ben sadece seçim zamanlarında vatandaşlarımla bir arada olmadım. Ha seçim var ha yok benim için farketmez
" sözleriyle bu ilgi ve sevgiye cevap veriyor.

'Sadece seçim sürecinde ortaya çıkmıyorum' diye devam ediyor... "Seçim olmayan zamanlarda yayla bayramlarına gittiğimde insanları tek tek ziyaret ederim. 12 senedir insanların cenazelerinde, düğünlerinde, sünnetlerinde üzüntülü ve sevinçli günlerinde hiç yalnız bırakmamaya çalıştım. Ben seçim zamanları ortaya çıkan siyasetçilerden değilim."

Rakibi AK Partili Fatih Metin gibi o da biraz yorulmuş aslında... Özcan, "Özel bir yorgunluk yok ama her gün gecenin ilerleyen saatlerine kadar çalışıyorsunuz ve haliyle yoruluyorsunuz. 6 saat uyuyorum. Sabah 7-8 arasında kalkıyorum. Bazen evde kahvaltı yapamadan çıkıyorum. Güne ne kadar hızlı başlarsanız hayata o kadar daha hızlı adapte oluyorsunuz" sözleriyle yorulmak yok mesajı veriyor. 

"İNSANLAR BANA GÜVENİYOR"
"İlk kez bir seçim dönemine önde başladık. Gösterilen ilgi ve alaka çok farklı. İlk kez böyle bir rüzgar estiğini görüyorum. Bunun parti rüzgarı değil kişisel çabalarımızın ve çalışmalarımızın etkili olduğunu düşünüyorum. Yıllardır verdiğimiz mücadelenin ve çalışmanın ürünü. Allah'ıma şükrediyorum, halkımıza kendimi sevdirmişim. İnsanlar bana güveniyor ve ben bu güveni boşa çıkartmayacağım." 

"40 YAŞ ALTI SEÇMENİN İLGİSİ FAZLA"
"En çok ilgiyi ev hanımlarından ve gençlerden görüyorum. 40 yaş altı seçmenin ilgisi çok fazla. Ülkenin geleceğine dair beklentileri daha fazla." 

"10 BİN FARK BEKLİYORUM"
Tanju Özcan, anketlere ve sahada gördüğü ilgiye güvenerek 10 bin farkla kazanacağına inanıyor. "Sahadan aldığım izlenim o şekilde. Anketlerden gelen bilgiler de bunu gösteriyor" sözlerinin ardından, "Kazanacağım Bülent, bizim için çok güzel seçim sonucu olacak" ifadelerini kullanıyor. 

"MANSUR BEYİN ÇOK FAYDASI OLDU"
Tanju Özcan, İYİ Parti'nin listesinden kontenjan birinci sırasında yer alan meclis adayı İnşaat Mühandisi Mansur Şen'i yere göğe sığdıramıyor. Başkan yardımcılığı için teklifte bulunacağını söylüyor ve kendisine çok destek olduğunun altını çiziyor. Özcan, "Mansur Şen isminin bana çok faydası oldu. Mansur bey sonuçta milletvekilliği ve belediye başkan adaylığı yapmış bir isim. Partisinin üstünde önemli de bir oy almış bir kişi.  Mansur beyin kimseye bir zararı olmamış, herkesle iyi geçinen bir büyüğümüz. Bana çok katkısı oluyor. Mansur abiye başkan yardımcılığı teklifi götüreceğim. Diğer meclis üyelerimiz de çok başarılı isimler. Ekip olarak çok uyumlu çalışıyoruz" diye konuştu.

"PASTA BÖREKLER YÜZÜNDEN KİLO VEREMİYORUM" 
Başkan adayı, "3 kilo verdim diyebilirim. Bu çalışmaya göre daha fazla vermem gerekiyordu ancak evlere gittiğimde ablalarımızın yaptıkları pastalar börekler kilo vermemi engelliyor. (Gülüyor)"ifadeleriyle sözlerine son veriyor. 

Sonuç olarak, Tanju Özcan'ın morali iyi... Kazanacağına inanıyor, fazlasıyla inanmış, sevenlerinin ilgisiyle durmadan çalışıyor. Fatih Metin bey gibi '10 bin farkla kazanacağım' sözleri sonrasında ben de kimin bu yarıştan galip çıkacağını daha fazla merak etmeye başladım. Az kaldı, 31 Mart gecesi zafer meşalelerini kim yakacak hep birlikte göreceğiz. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.