VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOĞANAY'DAN ÖZCAN'A ÇARPICI SÖZLER

27 Şubat 2019

......................


AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan Siyaset Arenası programında gazeteciler Caner Güngör ve Bülent Velioğlu'nun sorularını yanıtladı. Doğanay, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'la ilgili olarak, "Nikahları hocalar kıyabilir, Kuran’ın emri. Çarpılırsın, haşa. Üzülürüm çarpılınca, kardeşimiz yahu. Abdest alıp, Kuran’a el basarsan, çarpılırsın. Ağzın burnun eğilir. Allah korusun sonra kim üzülecek, sen üzüleceksin ben üzüleceğim" dedi. 
 

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'ın, "Seçilirsem Belediye Meydanı'nda kutasıl kitabımız Kuran-ı Kerim'e el basarak göreve başlayacağım" şeklindeki sözleri ve müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasaya itiraz etmesine AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'dan sert ve çarpıcı sözlerle cevap geldi. 

"KURAN-I KERİM'İN EMİRLERİ AÇIK VE NETTİR"
"Kuran’a el basacağım diyorsan, Kuran’ın emirleri açık ve nettir. Bunu bizim tartışma durumumuz yok. Bize emir olarak vahiy edildikten sonra Kuran yeryüzüne indikten sonra yapılması gerekenler açık ve net bir şekilde izah edilmiştir. Bunları uygulamak gerekir. Bir Müslüman olarak Kuran’a el basmak başımın üzerinde yeri vardır. Ben o yüzden laiklik elden gidiyor diye bu söylemi onun için kullanmıştım. Sen Kuran’a el basarım diyeceksin, ama öbür taraftan Anayasa Mahkemesine başvuru yapacaksın, bu başvurunun altında imzan olacak, bu ülkede müftüler nikah kıyamaz diyeceksin."

"BURADA BİR TEZAT YOK MU?" 
"Ben Kuran’a el basacağım diyeceksin ama öbür taraftan Kuran’da emir olarak söylenen, kişi yapıp yapmamakta kendisi ile mükelleftir, başörtülü kardeşlerimiz üniversitelere gidiyor diye, kamusal alanda çalışıyor diye Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacaksın, altında imzan olacak. Burada bir tezat yok mu?." 

"ÜZÜLÜRÜM ÇARPILIRSIN"
"Nikahları hocalar kıyabilir, Kuran’ın emri. Çarpılırsın, haşa. Üzülürüm çarpılınca, kardeşimiz yahu. Abdest alıp, Kuran’a el basarsan, çarpılırsın. Ağzın burnun eğilir Allah korusun sonra kim üzülecek, sen üzüleceksin ben üzüleceğim. Dini terimleri kullanırken, dikkat etmek gerekir. Bilgili olan birine sor, ben Kuran’a el basmak istiyorum bunun sorumlulukları ne olur diye sor. Ben Kuran’a el basacağım bundan sonra ona göre davranacağım diyorsun. Ama imamlar nikah kıymasın diyeceksin. Belediye kıyıyor tabi ki ama Kuran’ın emri olarak imamlar da hocalar da nikah kıysın deyince, imzan olacak. Çarpılırsın üzülürüm, gerçekten üzülürüm, Kuran çarpar insanı. Bu çok önemlidir."

6 yorum yapılmış
  • Bolulu
    27 Şubat 2019 • 13:21
    CHP hiç birşey yapamaz
  • AliKahraman
    27 Şubat 2019 • 09:57
    Hadi ordan
  • Bankac
    27 Şubat 2019 • 11:02
    Kendi vaatlerinizi konusun Nurettin bey. Tanju Özcan üzerinden siyaset yapmaya seçim kazanmaya kalkmayin. Varsa yoksa Tanju Özcan bunu demis sunu yapmış yaa siz kendinize bakin kendi yapacağınız projeleri konusun. Önce kendinizi eleştirin. Sonra baskasini elestirirsiniz.
  • Bilalgldr
    28 Şubat 2019 • 00:00
    Ben sadece size gülüp geçiyorum bizler Tanju Özcan i başkan olarak göreceğiz okadar biz sizlerin kirli siyasetimizin ortak olmayacağız biz halkın düşün yakamizdan
  • hesap
    28 Şubat 2019 • 00:10
    Once kendi yeminlerinin hesabını ver Nurettınow
  • osman
    28 Şubat 2019 • 04:17
    Şimdiye kadar sizler hep din iman edebiyatı ile kandırdınız milleti çarpılsaydınız siz çarpılırdınız,bu işler allah ile kul arasındadır,başka konuşacak bir şey bulamayınca iyice karıştırmışsınız,ekonomiden niye konuşmuyorsunuz .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.