VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KOM EKİPLERİNDEN BÜYÜK OPERASYON

14 Şubat 2019

...................

Bolu'da, polis tarafından durdurularak aranan otomobilde 375 bin 94 TL değerinde platin ve 64,35 gram cıva ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM yolu üzerinde uygulama yaptı. Ekipler, uygulama kapsamında durdurdukları otomobilde sürücü Sabri Gürbüz ve yanındaki C.G. (56) ile H.A.'nın (48) hareketlerinden şüphelendi. Şüpheliler araçtan indirildi, üzerleri ve otomobil arandı. Yapılan aramalarda, piyasa değeri 375 bin 94 TL olduğu belirlenen platin ile 64,35 gram cıva ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerden H.A. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen Sabri Gürbüz tutuklanarak cezaevine gönderildi, C.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MADDELERİN KULLANILDIĞI YERLER
Otomobilde bulunan platin maddesinin, otomobil egzoz kontrol cihazlarında, diş hekimliğinde, medikal malzeme yapımında, kuyumculukta, laboratuvar aletlerinde ve cihazlarında, elektrik kontaklarında, elektrik fırınlarında jet ve füze motorlarında, katalizör olarak petrol ürünlerinde, denizaltına döşenen boru hatlarında, termometre ve elektrotlar gibi birçok alanda kullanıldığı, civa maddesinin ise, boğucu ve zehirleyici etkisi olduğu öğrenildi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.