VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU YKS'DE KAÇINCI OLDU?

25 Ocak 2019

...........................

Geçtiğimiz öğretim yılı yapılan YKS sonuçlarına göre YÖK’ün yayımladığı listeye göre iller sıralamasında 23’üncü oldu.

İlimizde 8.425 öğrenci sınava girmek için başvuru yaparken, 8.022’si sınava girdi. 6.407 öğrencinin tercih yapma hakkını kazandığı sınav sonucunda 1.970 öğrencinin tercih yapmadığı ve tercih yapan öğrencilerin 3.161’nin çeşitli üniversitelere yerleştiği ve ilimizin iller sıralamasında 23’üncü olduğu belirtildi.

LGS’DE İL SIRALAMASI YAPILMADI

Ayrıca geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında yer alan LGS sınav sonuçları sonrası iller bazında bir sıralamanın yapılmadığı, haberde yer alan sıralamayı öğrenci performanslarına dayanarak başka bir ilin yaptığı belirtildi.

Bahsi geçen raporda ilimizin 66. sırada yer aldığı ancak raporlamada başarı sıralamasının oluşturulmasında esas alınan puanlamaya sadece Merkezi Sınavla Yerleşen öğrenciler dâhil edildiği, oysa bir ilin başarı sırası belirlenirken o il de sınava giren tüm öğrencilerin puanı esas alınarak değerlendirilmediği öğrenildi. Bundan dolayı Millî Eğitim Bakanlığının illerde sınava giren tüm öğrencileri söz konusu rapordaki analize dâhil etmediği için bir başarı sıralamasının da oluşmadığı belirtildi.

 

1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    26 Ocak 2019 • 05:39
    Yeterli değil gençlerimizin daha basarisi icin Bolu' 10 tane lisemiz var her lisemize bir spor salonu yapsak güzel olur.Halk kütüphanesi 1 tane 3 tane daha halk kütüphanesi yapılsa.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.