VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİN 200 KİLOMETRE YOL YAPILDI

27 Aralık 2018

......................

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, göreve geldikleri 2004 yılından bugüne Bolu’da belediyenin kendi imkânlarıyla 1200 kilometre yol yapıldığını kaydetti. Türkiye’yi kuzeyden güneye iki kez kuşatabilecek uzunlukta yol yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, dünyada örneği olmayan bir şekilde bir şehri sadece kuzeye ve batıya değil, her yöne genişletmeyi başardıklarını ifade etti.

Bolu’nun, 14 yılda küçük bir kent merkezi ve etrafındaki yakın köylerin birleşiminden bir dünya kentine dönüşmeye başladığını belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Gururla söylüyorum ki artık bir dünya şehri olmamıza çok az kaldı. 2004 yılında göreve geldiğimizden itibaren, ‘yol medeniyettir’ dedik ve kolları sıvadık. Duble yollar, çevre yolları, anayollar, bağlantı yolları olmak üzere zaman zaman yeni yollar açarak, zaman zaman da yaptığımız genişletme çalışmalarıyla toplam bin 200 kilometrelik yol açtık. Bu yolların 80 kilometrelik kısmını duble yollar oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

“ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK”

“Ana yollar şehrin gelişmesini sağladı. Ana yollara açılan ve ulaşımı kolaylaştıran yeni tali yollar ise Bolu’nun bütünleşmesini, bölgelerarası etkileşimi kolaylaştırdı. Terminali şehir içinden çıkardık. Ama ulaşımı kolaylaştırmak için Bolu’nun tamamından buraya ulaşan yeni bağlantı yolları açtık. Mahalle içlerinden geçen dereleri kanal içine alarak, peyzaj ve yol çalışmaları yaparak ulaşıma kazandırdık. Vatandaşlarımız da bu sayede hem yakıttan hem de zamandan tasarrufu ettiler.

“KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPIYORUZ”

“Bizim yatırım programımızda yol hiç gözükmüyor. Yani biz yolu tamamen kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Türkiye’de ve dünyada bunun başka bir örneği yok. Biz devlete hiç yük olmadan bu işi kendi kendine yapan belki de dünyada tek belediyeyiz. Yolun bize masrafı sadece mazot parasıdır. Çünkü kullandığımız malzemeyi kendimiz üretiyoruz, kazısını kendimiz yapıyoruz, iş makinemiz bizim, taşı da, asfaltı da kendimiz üretiyoruz. Yani biz 14 yıldır sürdürülebilir, uzun soluklu, rahat yaşanabilir şehir inşa ediyoruz. Nereye yol ve hizmet götürürsek, şehri o yöne doğru yönlendirdiğimizi görüyoruz.” şeklinde konuştu.

5 yorum yapılmış
  • kem14
    27 Aralık 2018 • 04:53
    Yapboza dönen yollardaki harcanan israfı söylese
  • Nurettinyigit
    27 Aralık 2018 • 09:21
    Sayin aladdin yilmaz bey 1200 km mtre yol yaptik diyor ama Yedigöller mengen yolu delik deşik üstüne ustluk asfalt üstüne beton ile yama yapmayi nerde görülmüş çağdaş boluda mi var bu uygulama
  • Yusuf
    27 Aralık 2018 • 12:13
    Heryer patates tarlasi...nereye yapmış 1200 km yol acaba....... ... ....??
  • Emrah
    27 Aralık 2018 • 12:13
    Patates tarlasi bazi caddeler....
  • mer
    27 Aralık 2018 • 13:53
    Evet o yüzden 2 ayda bir ön takım değiştiriyoruz gayet güzel oldu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.