VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KOMEDİ GİBİ AÇIKLAMA

11 Aralık 2018

.....................

Bolu'da 268 yıllık tarihi olan Taşhan’ın duvarının delinerek doğalgaz borusu geçirilmesinin ardından işletme sahibi Erdal Erdal'a büyük tepki gelirken, işletmeci yaptığı açıklamayla kendini savundu. Erdal, komik ifadelerin yer aldığı açıklamada, “Anıtlar Yüksek Kurulunun onayı sonrası doğalgaz sobası çıkışı yapıldığı ve iddiaların aksine herhangi bir duvar kırma işlemi olmadan projeye uygun bir çalışma ile pencereden geçirildiği tespit edildi” dedi.

Taşhan'daki kafenin işletmecisi olan Erdal Erdal, 268 yıllık tarihi duvarın delinerek havalandırma borusu takılmasıyla ilgili haberlere yönelik açıklama yaptı.

Şaka gibi sözlerle haberleri yalanlayan Erdal Erdal, borunun mevcut pencerenin içinden geçirildiğini ve duvarın delinmediğini söyledi.

 

“KESİNLİKLE YAPININ DUVARLARI DELİNMEDİ”

"Günlerdir sosyal medya üzerinden ve bazı yerel medya portallarından yayınlanan “Tarihi Taşhan katledildi” “Pencere olmayan yerden havalandırma borusu geçirildi ve tarihi han duvarları delindi iddiaları tamamen asılsız ve mesnetsizdir. Duvar delindi diye yazılan ve fotoğrafı yayınlanan yer bir penceredir. Daha önce ısıtma sistemi için boruların geçiş yerleri belirlenmiş ve bu pencere alanları tespit edilerek geçirilmiştir. Çıkan haberlerden sonra tekrar incelemeye alınan konu için heyet toplanmış ve daha uygun bir proje yapılabilir mi diye durum değerlendirmesi yapmıştır. Kesinlikle yapının duvarları delinmemiş pencere olmayan yerden geçiş sağlanmamıştır. Bu durum ise yetkililer tarafından bilinmektedir” ifadelerini kullandı. İşletmecinin bu savunmasını daha önceki yıllarda çekilmiş olan bir fotoğraf karesi çürüttü. Fotoğraf karesinde boru geçirilen yerde pencere değil duvarın bulunduğu görüldü. Yeni fotoğrafta ise borunun bahsedilen pencerenin yanında bulunan duvar delinerek yerleştirildiği görüldü.

TURİZME KAZANDIRMIŞ

"268 yıllık tarihe sahip olan ancak yaklaşık 40 yıldır atıl durumda olup içerisi çöp yuvası halinde bulunan Taşhan’ı yaptığımız restorasyonla tekrar turizme kazandırdık. Anıtlar yüksek kurulundan alınan izinle yaklaşık 3 milyon 750 bin liraya mal olan Taşhan’ın tekrar turizme kazandırılması projesi ile büyük cami mahallesi tekrar hayat buldu. Bu projeyi firmamız kendi uyguladı. Ve tüm masraflarını biz yaptık. 40 yıldır virane halde bulunan Taşhan yapılan çalışma ile Bolu turizmine can katmaya başladı. Ancak son günlerde bu tarz bir yenileme ve tekrar hayata kazandırma projesi asılsız iddialarla gündeme gelmeye başladı. Taş duvarların delinip havalandırma boruları geçirildi iddiaları üzerine yaptığımız çalışmada, Anıtlar Yüksek Kurulunun onayı sonrası doğalgaz sobası çıkışı yapıldığı ve iddiaların aksine herhangi bir duvar kırma işlemi olmadan projeye uygun bir çalışma ile pencereden geçirildiği tespit edildi.”

 

1 yorum yapılmış
  • zbolulu
    13 Aralık 2018 • 06:48
    YALAN SÖYLEMEYİN BİZ TARİH TEN BAHSEDİYORUZ ADAM UTANMADAN HARCADI PARADAN BAHSEDİYOR TERBİYESİZ HERİF NEYANİ BİZ TARİHİNİ PARAYLAMI SATIYORUZ
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.