VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEVLET AYININ PEŞİNİ BIRAKTI

5 Aralık 2018

.........................

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde, saldırdığı yaşlı kadının ölümüne neden olduğu belirtilen ayıyla ilgili itlaf kararı, hayvanın bulunamaması üzerine sonlandırıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bolu Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Mudurnu ilçesi Beyderesi köyü Osmançavuşlar Mahallesi'nde 78 yaşındaki Ayşe Yardımcı'nın ayı saldırısı sonucu ölümüne ilişkin hayvanın itlaf edilmesi yönünde karar alındığı hatırlatıldı.

AYIYA RASTLANILMADIĞINDAN…”

Açıklamada, olayın meydana geldiği alanda 18 Temmuz-12 Ağustos tarihlerinde fotokapan kurularak yapılan çalışmalar sonucunda bölgede ayı varlığının tespit edildiği belirtildi.  Kara Avcılığı Kanunu'na dayanılarak, halk sağlığını tehdit ettiği kanaatine varılan ayının, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün talimatı gereğince avcılar vasıtasıyla vurularak alandan çıkarılması yönünde rapor tanzim edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Rapora istinaden Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü'müzden 12 Eylül tarihli yazımızla ölüm olayına sebebiyet verdiği düşünülen ayının alandan çıkarılmasıyla ilgili gerekli izinlerin verilmesi istenmiştir. Bölge müdürlüğümüzden gelen 14 Eylül tarihli cevabi yazıda şube müdürlüğümüzün talebi uygun görülmüştür. Ayının alandan çıkarılması için yörede bulunan avcı dernekleriyle sözleşme imzalanarak, şube müdürlüğümüz gözetiminde çalışma yapılmış olup alanda daha sonraki süreçte ayıya rastlanmadığından herhangi bir itlaf etme olayı gerçekleşmemiştir." 

Açıklamada, vatandaşlar benzer olayın tekrar yaşanmaması için ayıların yaşadığı alana mümkün olduğunca tek başına girmemeleri, ayıları önceden korkutmak ve kaçırmak için yüksek ses çıkararak hareket etmeleri konusunda uyarıldı. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 Beyderesi köyü Osman Çavuşlar Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Yardımcı (78), 13 Temmuz'da köy yakınlarında mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda ölü bulunmuştu.

Vücudunun çeşitli yerlerinde yara izi bulunan yaşlı kadının, bölgede bulunan bir ayının saldırısı sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti. 

Kaynak - AA

1 yorum yapılmış
  • VATANDA
    7 Aralık 2018 • 01:57
    O cezayı, hayvan hakları savunucusuymuş gibi görünüp durumu diğerlerini aşağılama ve hakaret amacıyla kullananlara vermek gerek. O hayvan yaptığının farkında değil, dolayısıyla onun hayatı insanlara zarar verme ihtimali noktasında sınırlandırılabilmelidir. HAYVANLARA ÖZGÜRLÜK OLMAZ
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.