VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV PROJE DE SONA GELİNDİ

2 Kasım 2018

........................

Bolu Belediyesi tarafından kentin 2055 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan Karadere Projesi'nin "su tüneli" çalışması tamamlandı. Kentin su ihtiyacının karşılanması ve musluklarda kaynak suyu kullanılması amacıyla 2016 yılının mayıs ayında başlayan Karadere Projesi'nin tünel açma çalışması bitti. Çalışmanın sonunda toplam 3 bin 674 metre uzunluğunda, 3,5 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde tünel açıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Daha önce 'Bolu'ya hizmet için dağları deleriz' demiştik. Zoru başardık, 'yapılamaz' denileni yaptık. Bugün bu büyük gururu hep birlikte yaşıyoruz. El değmemiş doğallıkta, kaliteli ve sağlıklı Karadere suyunu Bolu'nun musluklarına ulaştırmamıza çok az kaldı” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kazı çalışması tamamlanan tünelin Çukurören köyü mevkisindeki çıkışında düzenlediği basın toplantısında, Karadere Projesi'nin ilk etabının tamamlandığını anlattı. Toplam 3 bin 674 metrelik uzunluğuyla Bolu Tüneli'ni de geride bırakan Karadere Su Alma Tüneli'nin, kentin 2055 yılına kadar ihtiyaç duyduğu suyun teminini sağlayacağını vurgulayan Yılmaz, "Daha önce 'Bolu'ya hizmet için dağları deleriz' demiştik. Zoru başardık, 'yapılamaz' denileni yaptık. Bugün bu büyük gururu hep birlikte yaşıyoruz. El değmemiş doğallıkta, kaliteli ve sağlıklı Karadere suyunu Bolu'nun musluklarına ulaştırmamıza çok az kaldı." şeklinde konuştu.

“SANİYEDE 293 LİTRE HIZLA KAZANDIRDIK”

Yılmaz, Karadere Projesi kapsamında açılan tünelin, Türkiye'nin en uzun su tüneli olduğuna değindi. Şimdi sırada ikinci etap olan regülatör ve isale hattının yapımının olduğunu anlatan Yılmaz, "İhalemizi temmuz ayında gerçekleştirdik. İnşallah onaylandığında 40 kilometre uzunluğundaki isale hattını da kısa sürede tamamlayıp bu değerli kaynak suyunu saniyede 293 litre gibi bir hızla kentimize kazandıracağız" dedi.

“MUSLUKLARDAN KAYNAK SU AKACAK”

Bu proje kapsamında Bolu'ya kazandırılacak içme suyunun, içinde kırmızı benekli balıkların yaşadığı Karadere'den alınacağını anımsatan Yılmaz, proje tamamlandığında Bolu'nun musluklarından kaynak suyu akacağına vurgu yaptı.  Yılmaz, tünelin giriş ve çıkışı arasında yaklaşık 4 metre kot farkı bulunduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Ana maliyetten sonra maliyeti sıfır olan bir suyu Bolu'ya kazandıracağız. Bir de tünelin içinden tahmini saniyede 50 litre ilave su geldi. Şu an tünelde üstten sızan suları da biz değerlendireceğiz. Ayrıca bizim şu anda bulunduğumuz kottan arıtma tesisinin kotuna kadar olan mesafede elektrik enerjisi üretmeye yönelik de çalışmalarımız şu an bitmiş durumda." 

Tünelin tamamlanmasının ardından ana isale hattının yapımına başlanacağını belirten Yılmaz, bunun için ihale gerçekleştirildiğini, en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını da dile getirdi. 

 

  • DEV PROJE DE SONA GELİNDİ
  • DEV PROJE DE SONA GELİNDİ
  • DEV PROJE DE SONA GELİNDİ
  • DEV PROJE DE SONA GELİNDİ
1 yorum yapılmış
  • asm
    4 Kasım 2018 • 13:27
    tarih verin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.