VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TARİHİ BOLU ADASI PROJESİNİN SUNUMU YAPILDI

22 Ekim 2018

......................

Bolu’nun Aktaş ve Akpınar Mahallesinde tarihine ışık tutacak ve turizm potansiyelini daha da arttıracak “Tarihi Bolu Adası” projesinin sunumu gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Şu an proje üzerindeki çalışmalarımız belediyecilik anlamında bitti. Mülkiyetler tespit edildi. Mülkiyetlerin üzerine uygun şekilde hangi binaların yapılacağı tespit edildi. Bismillah deyip başlayacak duruma geldik” dedi.

Bolu’nun eskiden var olan ancak çeşitli nedenlerle günümüze kadar ulaşmayan simge tarihi yapılarının ve şehrin geleneksel mimarisinin canlandırılması amacıyla 2 yıllık titiz bir çalışmanın ardından projelendirilen “Tarihi Bolu Adası”nın sunumu Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisinde gerçekleşti.

VEYSEL TİRYAKİ’DE KATILDI

13 bin 500 m2 alanı kapsayan ve proje kapsamında 22 adet tarihi yapı inşa edilmesi planlanan sosyal kültürel tesis alanı projesiyle ilgili toplantı, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Seben Belediye Süleyman Özbağ, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Necmi Arman, işadamı Orhan Uçar,  Koleksiyoner Haluk Perk, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Özen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, belediye meclis üyeleri, kentteki turizm işletmeleri temsilcileri ve ilgili beleye çalışanları katıldı.

ORHAN UÇAR SUNUM YAPTI

Dev proje ile ilgili detayların kamuoyuyla paylaşıldığı toplantıda Bolulu işadamı Orhan Uçar, yaptığı sunumla katılımcılar bilgilendirdi. Uçar’ın projenin detaylarını anlatmasının ardından Ankara tarihi yapılara yönelik yaptığı restorasyonlar ve uyguladığı birbirinden önemli projelerle Avrupa Birliği’nden ödül alan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile ünlü Koleksiyoner Haluk Perk de görüşlerini paylaştı.

“MÜLKİYETLER TESPİT EDİLDİ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da toplantıda yaptığı konuşmada, Bolu’nun turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacağını belirterek “Bunların tamamı turizme çıkar. Bu amaca yönelik çalıştığımız için de bu adayı turizm açısından değerlendirebilir miyiz diye uğraşıyorduk. Şu an proje üzerindeki çalışmalarımız belediyecilik anlamında bitti. Mülkiyetler tespit edildi. Mülkiyetlerin üzerine uygun şekilde hangi binaların yapılacağı tespit edildi. Bismillah deyip başlayacak duruma geldik. Bu konuda tabi Türkiye’nin şartları kısıtlı olabilir ama Bolu’nun geleceği turizm ise turizm anlamında da faaliyet gösteren dostlarımız da var ve dışarıdan da bazı insanlar bulabileceksek şu an artık bu konuda adım atma zamanı geldi. Tabi hiç kimse olmasa bile biz belediye olarak istimlak etiğimiz yerlerde bazı binalara başlayacağız” dedi.

  • TARİHİ BOLU ADASI PROJESİNİN SUNUMU YAPILDI
  • TARİHİ BOLU ADASI PROJESİNİN SUNUMU YAPILDI
2 yorum yapılmış
  • erdal
    26 Ekim 2018 • 01:06
    selam ben istenbulda yaşıyorum ve bolu ilçeniz gerçekten eşsiz bir güzelik. dort yada beşinci gelişim cok hoşuma gidiyor her yeriyle köylerinizde gezdim seben beğendim çoğu arkadaşıma anlatım ve geldiler çok beğendiler fırsatımız olsa orda yaâsmak istiyoruz diye konuştuk bâsarilarınız dahim olsun allah yolunuz açık etsin
  • smail
    27 Ekim 2018 • 11:01
    Başkanımız ve belediyemiz benim cocukluğum akpınar ve aktaşta gecti cok şirin ve cok güzel bir mahale ikiside inş daha güzel bir yer olur
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.