VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜSİAD HIZ TREN PROJESİNDE ISRARLI

12 Ekim 2018

......................

MÜSİAD Bolu Başkanı Abdullah Abat ve yönetim kurulu üyeleri Hızlı Tren Projesi’nin Bolu’dan geçmesi için var gücüyle çalışıyor. MÜSİAD Bolu Şubesinin davetlisi olarak Bolu’ya gelen Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, “Bu proje Bolu ve Düzce’yi uçurur” dedi.  

MÜSİAD Bolu Şube’sinde Bolu ve Düzce MÜSİAD şubelerinin ortak çalışmasıyla mevcut projeye karşın yeni Yüksek Hızlı Tren Projesi konferansı verildi.  Konferansa, MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Abdullah Abat, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı Vefa Pehlivan, Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ayhan Şamandar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Düzenlenen toplantıda yüksek hızlı tren projesinin tüm detayları ile basına anlatıldı. MÜSİAD Bolu Şubesi’nde gerçekleştirilen konferansla alternatif Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin detaylarını aktaran Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ayhan Şamandar, projenin bölgenin kalkınması için çok önemli olduğunu vurguladı.

“BİNALİ YILDIRIM BEYE PROJEYİ İLETTİK”

MÜSİAD Bolu Başkanı Abdullah Abat, verilen sözü hatırlatarak, “Bundan iki yıl önce Düzce MÜSİAD tarafından düzenlenen bir organizasyonda hocamızın bu yola ne kadar değer verip, bununla ilgili ne kadar kafa yorduğunu bizler şahit olduk. Bunla alakalı da Bolu ve Düzce MÜSİAD öncülüğünde nasıl bir girişim yapabiliriz? Bunun planlarını yaptık. Ama bu işler sivil toplum kuruluşları çok fazla ileri götüremiyor. Bu dosyanın bir üzerini, fizibilite çalışmalarını ve artısı eksisini içeren geniş bir dosyayı Binali Yıldırım Bey’e genel merkez nezdinde ilettik. Olumlu dönüşler ve bize verilen bir söz oldu. Bu iş adamları derneğinin çabasıyla hocamızın ekibinin çalışmaları ile olacak şeyler değildi. Biz bir şeylerin önünü açmaya ve önderlik yapmaya çalıştık” dedi.

“BU PROJE BOLU VE DÜZCEYİ UÇURUR”

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ayhan Şamandar, basın mensuplarına 4 yıldır üzerinde çalıştığı alternatif Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni tanıttı. Şamandar bu projenin Bolu ve Düzce’yi uçuracağını belirterek, “Şu anda Ankara’dan, Polatlı üzerinden Eskişehir, Bilecik’ten devam ediyor fakat bu hat 100 kilometre uzatıyor. Bu hatta da günde 5 bin kişi taşınıyor. Japon günde 300 bin kişi taşırken, biz 5 bin kişi taşıyoruz. Şu an TCDD’de bir plan var, Ankara’dan Beypazarı’ndan Sakarya’ya gidiyor, oradan İstanbul’a geçiyor. Bu projenin fizibilitesi 2011 yılında yapılmış, bu kendini 30 yılda amorti ediyor. Dedik ki bu yanlış, doğrusu, Ankara, Kızılcahamam, Gerede, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Gebze, İstanbul hattıdır.

Bizim planladığımız hat 6 ilde, devletin planladığı hat 3 ilde duruyor. Bizim projemizde yolcu sayısını 3’e katlıyoruz. Kendini 30 yılda amorti edecek bir hatta şirketlerin gireceğini düşünmüyorum. Gerede’nin de bir özelliği var, Sinop, Karabük otobüsle buraya gelecek. Hatta Trabzon bile gelebilir. Bu çoğu otobüsün yolu kullanmaması, mazot benzin kârı, trafik kazalarında azalış hesaplandığında ülkemiz için çok karlı bir projedir. Ankara – İstanbul arası 2 saat, Bolu’dan, Ankara 45, İstanbul 75 dakika” ifadelerini kullandı.

  • MÜSİAD HIZ TREN PROJESİNDE ISRARLI
  • MÜSİAD HIZ TREN PROJESİNDE ISRARLI
  • MÜSİAD HIZ TREN PROJESİNDE ISRARLI
3 yorum yapılmış
  • aliycel
    12 Ekim 2018 • 16:21
    bu projeye bolu halkı olarak çok katilimli destek düzce halkı bolu halkı yanyana olup gerede Kızılcahamam hendek halkıda destek olmalı gerçekten geçiş güzergahları ve bölgeyi uçurur resmen.
  • Melungeon14
    13 Ekim 2018 • 12:54
    ünüversite dolmuşları da yetersiz .aslında valilik önündende ünüversiteye kadar tirenvay olabilir..hiç olmazsa öğrenci sıkışmaz...
  • Admin
    14 Ekim 2018 • 08:23
    Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.