VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEHİRLİ MANTAR UYARISI...

6 Ekim 2018

.......................

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Başer, sonbahar aylarının gelmesiyle doğal ortamda bulunan mantarlar sebebiyle zehirlenmelerin arttığına dikkat çekti. Başer, “Tecrübesiz kişilerce, bilinçsiz şekilde toplanan mantarların tüketilmemesi gerekir” dedi.

Doğadan toplanan mantarlarla ilgili açıklama yapan Dr. Başer, "Sık rastladığımız mantar zehirlenme vakaları karaciğer nakline kadar gidebilen karaciğer yetmezliklerine, diyaliz ihtiyacı doğuran böbrek yetmezliğine ve hatta ölümlere neden olabiliyor. Bu nedenle tecrübesiz kişilerce, bilinçsiz şekilde toplanan mantarların tüketilmemesi gerekir." diye konuştu.

“BİLİNÇLİ OLUNMALI”

Dr. Başer, zehirlenme belirtilerinin mantarın tüketilmesinden sonra toksinin türüne göre 2-6 saatten birkaç haftaya kadar uzayabildiği ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mantar yenmesinden sonra bulantı, kusma, ishal başlangıcı, kramplar, üşüme, titreme, kas ağrıları görülebildiği, böyle belirtilerde acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Özellikle Bolu ilinin kamp açısından turistik bir yer olmasından dolayı zehirlenme vakaları ilimize kamp yapmaya gelen kişilerde de sık rastlanabilmektedir. Hem ilimize gelen misafirlerimiz, hem de halkımız mantar konusunda daha bilinçli davranmalıdır." 

Haber - Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.