VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÇARIKÇI'DAN ÇOK SERT SÖZLER

2 Ekim 2018

............................

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, yöneticilerle birlikte kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında alt yapı tesislerinin boşaltılması talebiyle açılan davayla ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Kulüp avukatı Sinan Barut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem imzasıyla 09.01.2018 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazıyı basın mensuplarına dağıtarak, ecrimisil ve tahliye davasının bu yazının Genel Müdürlüğe gönderilmesinin ardından başladığını açıkladı. 

Toplantıda konuşan Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, stadyumda yaşanan devir teslim işleminin bakanlık bürokrasisi nedeniyle 8 ay gecikmeli gerçekleştiğini, 8 aylık kullanım bedelinin bakanlık müşavirinin garantisine rağmen Spor Toto Gelirlerinden kesildiğini belirterek, bu uygulamanın Türkiye’de sadece Boluspor’a uygulandığını belirtti.

Bolu Belediyesi’nin malı olmasına rağmen, önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, ardından da bir protokol ile Boluspor’a alt yapı sosyal tesisi olarak tahsis edilen tesislerin kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle başlatılan ecrimisil ve tahliye girişimleri sonrası ortalık karıştı. Birçok kulübün alt yapı ve stadyum kullanım bedellerinden kaynaklanan borçlarının olmasına rağmen, 6 galibiyet ve bir beraberlikle lige fırtına gibi bir başlangıç yapan Boluspor’un gördüğü muameleye tabi tutulmadığı belirtiliyor. Kulüp binasında yaşanan gelişmeler hakkında basın açıklaması düzenleyen Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı’yı, Kulüp Avukatı Sinan barut ve yöneticiler yalnız bırakmadı.

İŞTE RESMİ BELGE…

Basın toplantısında soruları cevaplayan Kulüp Avukatı Sinan Barut, “Boluspor Kulübü tarafından kullanılan sosyal tesislerle ilgili geçmiş dönemlerde de ecrimisillerin olduğu doğrudur. Son yaşanan olayda 01.06.2014 ile 31.12.2017 tarihleri arasında kalan dönem için kira bedeli isteniyor. Ödeme yapılmaması üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem imzasıyla 09.01.2018 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği’ne bir yazı yazılarak, Boluspor kulübünden sosyal tesislerle alakalı 120 bin 563 liranın talep edilmesine rağmen ödenmediği, bu durum karşısında nasıl bir tutum izlenilmesi gerektiğiyle ilgili bilgi isterken, hukuki sürecin başlatılması hususunu bilgilendiriyor. Yani diyor ki ben kirayı alamıyorum hukuki süreci başlatın demek istiyor. Şuanda mahkeme davayı kabul ederken, her hangi bir mahkeme günü verilmedi” dedi.

“BU UYGULAMA BOLUSPOR’A ÖZEL”

Barut’un ardından soruları cevaplandıran Başkan Çarıkcı, “Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne borcumuz yok demiyoruz. Bizim olduğu gibi bizden önceki yönetimlerinde kullanım bedelleri nedeniyle borçları olmuş ve bir şekilde bu borçlar ödenmiştir. Burada çok farklı bir uygulama var. Ülkemizdeki spor kulüplerine baktığınız zaman, kulüplerin tesisleri ya Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine ait ya da belediyelere ait. Ancak bu güne kadar hiçbir kulüp, kira bedelini ödemedin diye icraya verilmiyor, tahliye talebiyle mahkeme koridorlarına gönderilmiyor. Burada özel bir uygulama var ve bu uygulama nedense bir tek Bolu’da uygulanıyor. Burada müdür kendi projelerini bırakmış ve Boluspor’dan gelecek kira bedelinin peşine düşmüştür. Bu müdürün başka işi yok mudur? Yada takım bu kadar iyi giderken, bu müdürün amacı nedir? Ben bunun yorumunu Bolu kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

GELİRLERİMİZE TEDBİR KONULDU, AĞZIMIZI AÇMADIK

1 ay önce yaşanan bir gelişmeyi de basın mensuplarıyla paylaşan Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, “Geçtiğimiz yıl, Atatürk Stadyumunun bedelsiz olarak Boluspor’a devredilmesiyle ilgili girişimlerde bulunmuştuk. Ancak bakanlık bürokratları nedeniyle bu devir teslim 8 ay gecikmeli gerçekleşti. Bu nedenle de biz kullanım bedeli olarak bakanlığa borçlandık. Bakanlık müsteşarı çıkan kullanım bedelinin bürokrasi nedeniyle kaynaklandığını ve bu paranın bir şekilde Boluspor’a iade edileceğini söylemişti. Geçtiğimiz ay ani bir gelişme oldu ve bakanlık Spor Toto Gelirlerimizden 105 bin lira kesinti yaptı. Ben ortalığı ayağa kaldıracaktım. Kapı kapı gezerek esnafımızdan aldığımız 2 bin liralarla ligde mücadele eden Boluspor için 105 bin lira önemli bir kaynaktı. Ancak takım iyi gidiyor, havamız bozulmasın diye sesimizi çıkarmadık. Ama şimdi baktığımda hata etmişiz diyorum” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.