VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAYLA EVLERİ YIKIMINDA GERGİNLİK

28 Eylül 2018

.......................

Bolu’nun Sarıalan Yaylası’nda 2018 yılı içerisinde yapıldığı tespit edilen ve İl İdare Genel Kurulu tarafından yıkım kararı çıkan 9 yayla evinin yıkımı sırasında köylülerle ekipler arasında gerginlik yaşandı. Bazı köylüler fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, yaylalarda kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için çalışmalar sürdürülüyor. 2018 yılı içerisinde Sarıalan Yaylası’nda yapıldığı tespit edilen ve İl İdare Genel Kurulu tarafından yıkılması için verilen talimat ekipler tarafından bu gün uygulamaya sokulmak istendi. Sabah saatlerinde Özel İdareye ait yıkım ekibi kalabalık bir jandarma gurubuyla yaylaya çıktı. Ekipleri karşısında gören yayla sakinleri direnişe geçerek evlerini yıktırmayacaklarını söylediler.

KÖYLÜLER FENALAŞTI, YIKIM ERTELENDİ

İş makinalarının önüne yatan köylüler evlerin içine girerek dışarı çıkmayacaklarını söyleyerek isyan ettiler. Bu esnada köylülerden fenalaşanlar oldu. Fenalık geçiren köylüler bölgeye gelen ambulanslarda tedavi edildiler. Köylülerden gelen direniş sonrası ekipler, yıkımı ileri bir tarihe ertelediklerini söyleyerek yayladan ayrıldılar.

Kaynak - Bolu Gazetesi

  • YAYLA EVLERİ YIKIMINDA GERGİNLİK
  • YAYLA EVLERİ YIKIMINDA GERGİNLİK
1 yorum yapılmış
  • Adalet
    29 Eylül 2018 • 09:55
    Haktan adaletten bahsedersiniz.yaz boyunca yaylalara romorklar dolusu çimento kum taşınız. Tabiki yıkılacak yaylalar hepimizin amacının dışında kullanılmamalı ondan sonra ayilip bayilirsiniz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.