VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UZLAŞTIRMA KOMİSYONUYLA DOSYALAR KAPANIYOR

26 Eylül 2018

.........................

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Uzlaştırma Bürosu'na intikal eden dosyaların yüzde 56'sında uzlaşma sağlandığını bildirdi. Yaman, “Bu dosyalardan 999 adedinde uzlaşma sağlandı. 99 dosyanın ise uzlaştırma işlemleri devam ediyor” dedi.

Önder Yaman, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde faaliyete geçirilen Uzlaştırma Bürosu'nda bir cumhuriyet savcısı, yeterince personel ve profesyonel uzlaştırmacıların görev yaptığını belirtti. Uzlaştırma Bürosuna faaliyete başladığı 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren bin 758 dosyanın intikal ettiğini ifade eden Yaman, bu dosyalardan 999 adedinde uzlaşma sağlandığını, 99 dosyanın ise uzlaştırma işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.

“MAHKEMENİN İŞ GÜCÜ AZALTILDI, TASARRUF SAĞLANDI”

Yaman, Uzlaştırma Bürosuna intikal eden dosyaların yüzde 56'sını çözüme kavuşturduklarını vurguladığı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Bu rakam yaklaşık bir Asliye Ceza Mahkemesine 1 yılda gelen dosya sayısına eşit miktarda. Böylelikle hem vatandaşlar arasındaki uyuşmazlıklar kısa sürede çözümlendi, hem de bir mahkemenin iş yükü azaltılarak kamuda tasarruf sağlandı. Bolulu vatandaşları, mağdurların yararlarının gözetildiği ve tatmin edildiği, suça karşı salt ceza yaptırımı uygulamak yerine zararın giderildiği ve onarıldığı, suçun işlenmesinden sonra fail ve mağdur arasında meydana gelen çekişmenin sonlandığı ve toplumsal barış ile adaletin sağlandığı, zaman ve emek kaybının önlendiği alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan uzlaşmaya çağırıyoruz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.