VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜFTÜ HAKKINDA KARAR VERİLDİ

14 Eylül 2018

.......................

Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde Belediye Başkanı Recai Çağlar’ın imzası ile ilçe Kaymakamı Naim Akgül’ü İçişleri Bakanlığına şikayet ettiği ortaya çıkan ilçe müftüsü Nihat Aktaş Bolu Valiliği tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde…

“12-13 Eylül 2018 tarihli bazı ulusal ve yerel basın yayın organlarında İlimiz Yeniçağa İlçe Müftüsü Nihat AKTAŞ hakkında yer alan iddialarla ilgili olarak idari soruşturma yapılması için Valiliğimizce Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müfettiş görevlendirilmesi talep edilmiş ve Yeniçağa İlçe Müftüsü Nihat AKTAŞ soruşturma sürecinde geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştır”

HABERİN GEÇMİŞİ...

Bolu’nun Yeniçağa ilçesi Müftüsü Nihat Aktaş’ın, rahatsızlık duyduğu ilçe kaymakamı Naim Akgül’ü, ilçe belediye başkanı Recai Çağlar’ın adı, imzası ve ünvanıyla düzenlediği mektupla İçişleri Bakanlığı’na şikayet ettiği ortaya çıktı. Akıl almaz olay Yeniçağa Belediye Belediye Başkanı Recai Çağlar olayın peşini bırakmadı. İşte filmleri aratmayan olayın detayları…

Bolu Valiliği tarafından Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar’a, ilçe kaymakamı Naim Akgül’ü İşişleri Bakanlığı’na şikayet ettiği yönünde İşişleri Bakanlığı'na mektup yazdığı söylendi. Başkan Çağlar’a, mektupta Kaymakam Naim Akgül’ün, psikolojisinin bozuk olduğu, altında çalışan amirlere hakaretler ederek azarladığı ve agresif tavırlar sergilediği şeklinde ifadeler yer aldığı belirtilerek konu hakkında soruşturma başlatılacağı bildirildi. Başkan Çağlar, kendisinin söz konusu şikayeti gerçekleştirmediğini ifade ederek böyle bir durumun olmadığını söyleyip, olayın araştırılmasını istedi. Olay, polise bildirildi.

MEKTUBU İMAMA GÖNDERTMİŞ

Polis ekipleri, şikayet mektubunun yazılıp gönderildiği zamanı belirleyerek ilçede bulunan postanenin güvenlik kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarında mektubu gönderen kişinin ilçede görev yapan bir cami imamı olduğu görüldü. İfadesi alınan cami imamı, mektubun kendisine Yeniçağa Müftüsü Nihat Aktaş tarafından verildiğini söyledi. İmam, Aktaş’ın kendisine işleri yoğun olduğu için kapalı zarfta verdiği mektubu postaneden göndermesini rica ettiğini ifade etti.

KENDİ ADIYLA ŞİKAYET EDEMEMİŞ

İfade için Bolu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne davet edilen Müftü Nihat Aktaş, Belediye Başkanı Recai Çağlar’ın imzasını taklit ederek şikayet mektubu gönderdiğini itiraf etti. Aktaş, kaymakamın kendisinin amiri olması nedeniyle direkt kendi adıyla şikayetini dile getiremediğini ifade ederek, “Şikayet dilekçesi içeriğinde ifade ettiğim hususlar gerçektir. Kaymakam Naim Akgül, amirleri fırçalayıp azarlayarak, izin gibi konularda zorluk ve sorunlar yaşatmaktaydı.” dedi. Müftü hakkında ‘Evrakta sahtecilik’ suçundan soruşturma başlatıldı.

BAŞKAN ÇAĞLAR, MÜFTÜYE SİTEM ETTİ

Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, böyle bir olayın yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Kutsal olan dinimizin ilçemizdeki en üst makamı olan ilçe müftümüz tarafından böyle bir şey yapılması beni dinim, inancım adına gerçekten çok üzmüştür. Çünkü bizim en çok güveneceğimiz ve örnek alacağımız kişinin böyle oyun ve oynaş içerisine girip birisinden kinini tahsil etmesi için plan kurup benim adımı kullanması beni gerçekten çok üzmüştür. İlçemizin geleceğini hazırlayan 2 mülki amirin kaymakamlık ve belediyenin birbirine sürtüşmesi gibi bir olaydan ilçemizin zarar görmesini sağlayacaktı bu olay. Ben buradan kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir şeyin bizim tarafımızdan yapılmadığına inandı. Benim gayretlerim ve olayın üzerine gitmem neticesinde ortaya çıktı. Eğer bu netice olmasaydı ve kaymakam bey fevri davranıp bana karşı husumet bağlamış olsaydı kaybeden Yeniçağa olurdu. İşlerimiz, hizmetlerimiz aksardı. Benim gönül verdiğim orada geçirdiğim ve sevdam olan ilçeme zarar vereceğinden dolayı üzüntü içerisinde olacaktık. Allah’a çok şükür hak yerini buldu. Plan ve projeler yaparak böyle gayri ahlaki hareket eden insanların bir gün mutlaka bunun hesabını vermek zorunda kaldığı ortaya çıktı. Benim şikayetim devam etmektedir. Bunun sonuna kadar takibini yapacağım." dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.