VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GÖYNÜK ALEV ALEV

31 Ağustos 2018

.........................................

Bolu’nun göynük ilçesinde çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan yandı. Yangın hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, soğutma çalışmalarının gece boyunca süreceğini söyledi.

Yangın, öğleden sonra ilçeye bağlı Çamlıca köyü yakınında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Ormandan yükselen dumanları gören köy sakinleri durumu orman ekiplerine haber verdi. Yangına müdahale etmek için bölgeye Göynük, Mudurnu, Seben, Kıbrıscık, Yeniçağa ile Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Nallıhan, Çayırhan, Beypazarı, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Geyve, Taraklı Orman İşletme Şefliklerine ait çok sayıda arazöz sevk edildi. Yangına ayrıca, İstanbul’dan gelen yangın söndürme helikopteri de müdahale etti. Çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yaklaşık 3 saat süren yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ormanlık alanda ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken, ilk belirlemelere göre 2 hektarlık alanın yandığı öğrenildi.

ÇALIŞMALAR GECE BOYUNCA SÜRECEK

Yangın ve söndürme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Yangın ikindi saatlerinde Çamlıca köyünün üst mevkiinde ziraat arazisinde çıktığından şüpheleniyoruz. Fakat failini henüz tespit edemedik. Yangın rüzgarın da etkisiyle ormana doğru yayılmış. Daha sonra ekiplerimiz yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak İstanbul’dan gelen helikopterin de desteği ile kısa sürede söndürüldü. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın 2 hektarlık bir alanda örtü ve tepe yangını şeklinde etkili oldu.  Ekiplerimiz gece boyunca bölgede soğutma ve kontrol çalışmalarına devam edecek.” dedi.

  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
  • GÖYNÜK ALEV ALEV
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.