VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAVRU BUZAĞI ÖLÜMDEN DÖNDÜ

10 Ağustos 2018

.........................................................

2016 Yılında Genç Çiftçi projesi kapsamında Bolu Merkez Çamyayla Köyünden Serpil Güler adlı yetiştiriciye gelen Aberden Angus cinsi düve dişi bir buzağı doğurdu. Normalden 2 ay önce doğan buzağı hayatta kalmayı başardı.

Prematüre doğumu haber alan Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesi Veteriner Hekimleri Mustafa Turhan ve Faruk Akyol ile Ziraat Yüksek Mühendisi Tuba Ertonga sevimli buzağıyı yakın takibe aldı.

“ÇOK MUTLU OLDUK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Veteriner Hekim Mustafa Turhan şöyle konuştu: “Buzağımız henüz 7,5 aylıkken doğmuş. Serbest veteriner hekim arkadaşımızın başarılı müdahalesiyle hayatta kalmayı başarmıştır. Biz haber alır almaz buzağımızı ziyarete gittik. 06 Ağustosta yaptığımız ilk ziyarette buzağının deri altı bağ dokusunun tam oluşmadığını, kemikleşme sürecinin tamamlanmadığını tespit ettik. Reflekslerde zayıflık, hipotermi, halsizlik, ayağa kalkamama vardı. Vücut pelte kıvamındaydı. Buna rağmen buzağının emme azmi ve genç çiftçimizin özverisi ve çabası buzağı için umut vericiydi. Çiftçimize bakım ve besleme ile ilgili önerilerde bulunduk. 09 Ağustosta yaptığımız ikinci ziyarette verilen emeğin ve gösterilen gayretin karşılık bulduğunu gördük. Buzağımız kendi kendine ayağa kalkabilir hale gelmiş, vücut ısısı normale dönmüş, refleksler yerine gelmeye başlamış, çevreye duyarlılık artmıştı. Çok mutlu olduk” dedi.

Veteriner Hekim Faruk Akyol ise buzağının kritik dönemi atlatana kadar sık sık ziyaretine gideceklerini söyleyerek Genç çiftçi Serpil Güler’e bakım ve besleme ile ilgili önerilerini yerine getirdiği için teşekkür etti.

1 yorum yapılmış
  • Osmantrkmen
    12 Ağustos 2018 • 00:43
    Dikkat etsin özen gostersinler bız çok büyüttük inek olup doğum yapanlar oldu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.