VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKANDAN BİRLİK MESAJI

7 Ağustos 2018

............................................................

Bolu Belediyesi tarafından Hayır Çarşısında, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehirler Platformu tarafından verilen ‘Yılın Gastronomi Şehri Ödülü’ ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

Hayır Çarşısında düzenlenen toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ve davetliler katıldı.

“BOLUMUZU MUTFAKLA BİRLEŞTİREMEDİK”

Bolu’yu mutfakla birleştiremediklerini söyleyen Yılmaz, ““9 Eylül Üniversitesi’nin ‘Yaşayan Şehirler’ adıyla yaptığı çalışmada Bolu’yu bu senenin gastronomi şehri ilan ettiler. Aslında bu bir noktada övünülecek bir durum. Ama bizim açımızdan normal bir durum gibi anlaşılmalı.  Çünkü Fatih Sultan Mehmet’ten bu yana biz saray mutfağına hakim olmuşuz.  Şu anda dünyada alaylı mutfakçılar alanında Bolu gibi bir yer daha yoktur.  Şu anda mekteplilerimiz yetişti ve onlarda çok başarılı.  Ama biz bir dünya kenti olarak şehri geleceğe taşırken, dışarıdan Bolu diyince aşçı, mutfak akla getirebiliyoruz ama biz Bolumuzu mutfakla birleştiremedik. Bazen de kısır çekişmelere giriştik” dedi.

“SİYASİ ŞOV MALZEMESİ YAPIYORUZ”

Yılmaz, konuşmasının devamında gastronomiyi Bolu için siyasi şov malzemesi haline getirildiğini belirterek, “Biz aman Mengen üzülmesin, aman Yeniçağa olmasın diye usturuplu hareket ediyoruz. Bolu bunların hepsinin merkezi değil mi? Oralarda basit muhakemeler yürüyor. Oranın belediye başkanı bir partininse, o partinin şovuna dönüşüyor. Gastronomi derken akla Bolu’nun gelmesi lazımken, biz bunu siyasi şov malzemesi yapıyoruz. Bunların tamamına sahip çıkıp, bunları Bolu’nun markalaşmasında kullanmak hepimizin görevidir. 9 Eylül Üniversitesi bu payeyi verdiği için seviniyoruz ama bu payeyi verecek Türkiye’de tek bir il var, o da Bolu’dur. Bunu verecek tek bir üniversite var o da Bolu’daki üniversite. Bu konuda kendimizi iyi tanımamız ve geleceğe umutla bakmamız lazım. Ben Bolu’nun geldiği konumu görmekten ve birlikte hareket etmekten son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bolu artık eski Bolu değil, üniversitesi, vilayeti, belediyeleriyle ve siyasi olarak vekillerimizle birlikte hareket edebileceğimiz bir dönemdeyiz artık.” diye konuştu.

2 yorum yapılmış
  • SalihZDEMR
    7 Ağustos 2018 • 23:41
    Siyasi şov peşinde olan kendisidir.Ahçılık kültürünü ve okulunu Mengenden Bolu merkeze almak isteyen de kendisidir.Madem birlik mesajı veriyorsun da Mengendeki festivale en son ne zaman gittin diye sorarlar adama.Konuyu çarpıtma.Bu memlekette dürüst siyasetçilere ihtiyaç vardır.Olmuşa hazırı herkes sahiplenir,Mesele onu haketmektir.Bir Mengenli olarak baişkanın bu konuşmasını imalı sakıncalı ve artniyetli olarak görüyor ve kınıyorum.
  • EMSANAL
    8 Ağustos 2018 • 23:27
    Bolunun aşçıları meşhur ama,keşli erişteden başka yemeği yok.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.