VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TAVSİYE VE TELKİNDE BULUNAMAZ”

4 Ağustos 2018

..............................................................

Hukuki Araştırmalar Derneği Bolu İl Başkanı Av. Mehmet Emin Güz ABD’nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya yaptırım kararına çok sert tepki gösterdi.

Güz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bağımsız Türk Yargısı’na hiçbir egemen güç, emir ve talimat veremez, tehdit de edemez. Hukuka aykırı, eli sopalı, aşiret reisi mantığıyla oluşturulan tavırları, diplomatik bulmuyor, yok sayıyor, şiddetle kınıyoruz” dedi.

Hukuki Araştırmalar Derneği Bolu İl Başkanı Av. Mehmet Emin Güz yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İzmir de yürütülmekte olan ve kamuoyunda “Papaz Brunson  Davası” olarak bilinen yargılamada, ABD vatandaşı olan tutuklu sanık  hakkında ev hapsi kararı verilmiştir.”

Karar üzerine ABD yetkilileri tarafından Türk Yargısının bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyetinin egemenliği hiçe sayılarak sanığın derhal tahliyesi yönünde baskı ve tehdit içeren açıklamalar peş peşe yapılmıştır.

Son olarak Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit GÜL ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’ ya yaptırım uygulanacağı ABD yetkilileri tarafından duyurulmuştur.

“TAVSİYE VE TELKİNDE BULUNAMAZ”

Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır. Yine; Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz. Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Bu ilkeler Anayasamızda yer aldığı gibi bin yıllık onurlu tarihimizden gelen bir gelenektir.

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Kendileri için yapay tarihler oluşturmak için çabalayan devletlerin, bu durumu kavrama gücünden yoksun olmaları eleştiri konusu yapılabilirse de Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı aşiret devleti mantığıyla kararlar alınması, binlerce yıl öncesinde oluşmuş devlet kimliğimize bir hakaret olarak değerlendirildiğinden asla kabul edilemez.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bağımsız Türk Yargısı’na hiçbir egemen güç, emir ve talimat veremez, tehdit de edemez.

Hukuka aykırı, eli sopalı, aşiret reisi mantığıyla oluşturulan tavırları, diplomatik bulmuyor, yok sayıyor, şiddetle kınıyoruz.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.