VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GAZETE PATRONU TUTUKLANDI

2 Ağustos 2018

.........................................

Hakkında 2 yıl 2 ay 20 günlük hapis cezası bulunan bolununsesi.com isimli internet sitesinin sahibi Kamuran Alagözoğlu, İstanbul'da polis kontrolünde yakalanarak Maltepe Cezaevi'ne sevk edildi.

Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'yle iltisaklı sivil toplum kuruluşlarına yönelik ‘gizli' olarak yürütülen soruşturma devam ederken, BOSİAD ve Abant Çalışanlar Dernekleri'nin üye listesinde yer alan kişilerin isimlerini ve bu isimlere ait T.C. kimlik numaralarını yayınlayan Kamuran Alagözoğlu'na 5 Temmuz 2017 tarihinde hapis cezası verilmişti. Necip çarıkçı, Ekrem Çetinkaya ve Alaaddin Yılmaz tarafından yapılan şikayet sonrası açılan dava da Kamuran Alagözoğlu'na kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçundan verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası Bölge istinaf Mahkemesince onandı. Onanma kararı Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşınca Kamuran Alagözoğlu hakkında yurt çapında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Maltepe’de dün rutin polis kontrolüne takılarak gözaltına alınan Alagözoğlu, Bolu’ya getirilerek T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

BAŞKAN YILMAZ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne iltisaklı olduğu iddiasıyla gizli olarak haklarında inceleme yürütülen BOSİAD ve Abant Çalışanları Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma ’Gizli’ şekilde yürütülürken, 16 Mart 2017 tarihinde Bolu’nun Sesi isimli internet sitesi sahibi Kamuran Alagözoğlu, her iki derneğin üye listesini ve üyelere ait TC kimlik numaralarını sitesinde yayınlamıştı. Yapılan haberde kişisel bilgilerini gören Necip Çarıkcı, Ekrem Çetinkaya ve Alaaddin Yılmaz, gizli bilgilerin hukuka aykırı bir şekilde ele geçirildiği ve kişisel bilgilerin haberde kullanıldığı gerekçesiyle Kamuran Alagözoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

“KİMSEYİ SUÇLAMA NİYETİM YOKTU”

Suç duyurusu sonrası Bolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren Kamuran Alagözoğlu bilgilerin kendisine isimsiz bir mail tarafından gönderildiğini belirtmişti. Listenin doğru olup olmadığını teyit etmeden kendi kanaatince listenin doğru olduğuna karar verdiğini söyleyen Alagözoğlu, “sonra listeyi yayınladım. Yayınlanan listede yer alan TC kimlik numaralarının herkes tarafından tespit edilebilir bilgilerdir. Listeyi yayınlayarak kimseyi suçlama niyetim yoktu” ifadelerini kullanmıştı.

2 YIL 2 AY 20 GÜN CEZA ALDI

Yapılan savunmalardan sonra kararını açıklayan Bolu 4. Asliye Ceza Mahkeme Başkanı; Kamuran Alagözoğlu’nun üzerine atılı Kişisel Verileri Hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak suçunu işlediği sabit olduğuna karar vermişti. Karar sonrası heyet Alagözoğlu’nun, “2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, temel cezanın takdiren 1/3 oranında arttırılarak sanığın 2 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri nazara alınarak cezadan 1/6 oranında indirim yapılarak sanığın 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti.

5 AY 25 GÜN CEZAEVİNDE KALACAK

Yerel mahkemenin kararını istinaf mahkemesine yollayan Alagözoğlu geçtiğimiz yıl Bolu’nun bağlı bulunduğu Bölge İstinaf Mahkemesi olan Ankara’ya kararı göndermişti. Ankara İstinaf Mahkemesi ise kararı temyiz yolu kapalı olmak üzere onayarak kesinleştirdi. Alagözoğlu’nun 5 ay 25 gün cezaevinde kalacağı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.